Pitkän pienen tytön vaateharmi

Lilou's Crush

 

Muutaman kerran vuodessa, kun muistetaan, mitataan tyttönen. Lyijykynällä merkataan tarkasti viiva, päivämäärä ja senttimäärä eteiskaapin oven sisäpuolelle. Ihan samalla tapaa, kuin minun pituuttani on mitattu Mummalla ja Paapalla kaapinoveen aina vuodesta 1984 alkaen, kun muuttivat uuteen kotiin. Ehkä pidempäänkin, mutta ne viivat ovat sitten jääneet vanhan kodin ovia koristamaan.

Tuota viivan nousua on seurattu etenkin viimeiset kerrat kiihkeän odotuksen tunnelmissa: koska täyttyy se maaginen 120cm, jonka jälkeen Lintsillä pääsee tosihurjiin laitteisiin?! No, tuo odotettu mitta täyttyi jo aikaisin keväällä, ja menneenä kesänä typy pääsikin peräti kahdesti kieppumaan, ihan mahtavaa huimapäälle (joka on antanut itselleen lempinimen "Viima",  ihan vain vauhtiin ja hurjapäisyyteensä perustuen). Se oli hieno juttu.

Huono juttu puolestaan on se, että kun viisi-kuusivuotias ylittää 122cm, siirtyy hän useissa vaatemerkeissä lastenvaatteista nuorisovaatteisiin, vaikka vielä maku ja ikä viittaisi vahvasti lastenvaaterekeille. Meitä molempia tytön kanssa tämä pikkuisen harmittaa: tytön lempivaatteet on vuosia löytyneet Lindexistä,  mutta etenkin siellä hyppäys lastenvaatteista teinireleisiin tuntuu valovuoden mittaiselta. Tuo kuvan marsu/hamsteri/mikälietunika on yksi tämänhetken lempivaatteita. Hihat on vähän niin ja näin, niukat ja lyhyet, mutta vielä pienen hetken kestää käyttöä vähän reilumman mitoituksensa vuoksi. Vinkatkaas kaverit, jos mieleenne tulee, kivoja, kestäviä, pestäviä ja kohtuuhintaisia vaatemerkkejä, mistä kannattaisi etsiskellä samanhenkisiä vaatteita ainakin kokoon 128cm saakka, kenties jopa 134?

Kommentit

Jenni__ (Ei varmistettu)

Kannattaa katsoa http://fi.nextdirect.com/en/ :)

Pitkän tytön äiti (Ei varmistettu)

Täältä olemme löytäneet pitkälle tyttärelle (7v 140 cm) sopivan tyttömäisiä ja mukavia sekä kulutusta ja pesua kestäviä vaatteita: http://www.boden.co.uk/.

Silkkitassu

Aivan ihania!

MinEna
Kasvukäyrillä

Voi vitsit meillä on ihan varmasti tämä sama myös edessä liian aikaisin, kun nyt ulkovaatteet on koko 98 ja sisävaatteet 92, ollaan siis jo "isojenpienten" osastolla vaatehankintoja tehdessä, vaikka ikää on vasta vaille 2. Pistän siis jo valmiiksi korvan taakse kaiiki vinkit mitä tästä tulee :)

I May Say (Ei varmistettu)

Pomp de Lux? Ehkä vähän eri tyylistä kuin Lindex, mutta ei ainakaan mini-Venus -tyyliä. Next.uk myös hyvä sekä Gap!

Tiina* (Ei varmistettu)
Nonariina
Kahvia ja unelmia

Justiinsa ehdin kirjoitella noista täällä: http://www.lily.fi/blogit/kahvia-ja-unelmia/lastenvaatekaupat-netissa

Tosiaan NEXTiltä varmaan löytyy kaikkea kivaa vielä isommassakin koossa :).

Vierailija (Ei varmistettu)

I feel for you! Niin Lindex kuin H&M hyppää kertarysäyksellä..noh väärään suuntaan.Lisäksi materiaalit tuntuu ja näyttää siltä, ettei kovin lähelle elävää tulta kannata mennä.
itse olen niin huono nettiostaja ja varsinkin nirpan 10v:n kanssa pitää mennä suoraan kauppaan. Zara on aika hyvin toiminut meillä, ei tarviste kaikkeen sano "ei". Ja kun lapsi on mallia bambi kevät jäillä, toimii niiden mallit hyvin. kuulemma Mangolla on ihania lasten/nuorten vaatteita, mutta en ole livenä nähnyt ja pitääkin testat, josko nettipauppa löytyisi. Myös Name it kelpaisi äidille, muttei enää tyttärelle, saman tuomion sai meillä tuo ihana Boden.

Marjut (Ei varmistettu)

Heippa! Oletko vielä tutustunut Vimmaan? www.vimmacompany.com
Sieltä löytyy kivoja legsuja ja tunikoita/mekkoja sekä collegepuseroita moneen menoon,
myös moneen makuun. Tutustuthan! :)

Miia/Helsinki Chic (Ei varmistettu) http://helchic.blogspot.fi/

Kappahl on yllättänyt minut erittäin positiivisesti alle 134 -senttisten valikoimallaan. Tämän jälkeen heilläkin tyyli muuttuu, ainakin poikien vaatteissa.

phocahispida

Tsekkaa hei suunnittelultaan kotimaiset, niissä usein lastenvaatteita pidemmillekin lapsille, ei tarvitse siirtyä päiväkoti-ikäisenä tai ala-asteen alaluokilla pyllynvilauttelumataliin farkkuihin ja kireisiin puseroihin. Mm. Mainio, Nosh, Vimma ja Aarrekid!

phocahispida

Tässä parit Mainion syksysuosikkini ja siellä on muuten paraikaa syksyale menossa, itse pistin parit leggarit tilaukseen. :)

http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/mihin-tana-syksyna-rakastuisi

Mirkam (Ei varmistettu)

Saman ongelman kanssa painitaan täälläkin. Neiti juuri täytti 6v ja pituutta löytyy 132cm. Ensimmäiseen hätään löytyi apu H&M:lta. Eli, jostain käsittämättömästä syystä nettikaupasta löytyy lapsekkaampia malleja kokoon 140 asti. Samat vaatteet myymälässä on max. 128cm. En tiedä onko myymäläkohtaista, luulisin ettei. Laatu tosin on mun mielestä menny huonompaan suuntaan, mutta sieltä me saatiin tilaamalla perusvaatetta eskariin.

Salla2 (Ei varmistettu)
EmiliaT (Ei varmistettu)

Jos olette Tukholmaan reissaamassa jossain vaiheessa niin kannattaa tsekata Åhlensin lastenvaateosasto, heidän perusmallistonsa yltää muistaakseni kokoon 140 saakka. Ja on juuri sellaisia sopivan lapsekkaita ja edukkaita vaatteita. :)

Irinakkv (Ei varmistettu) http://kahdenkerroksenvaki.blogspot.fi

Olen jo pitkään miettinyt samaa asiaa. Vanhempi tyttö on jo 9-vuotias eikä siis ole enää pitkään aikaan käyttänyt pienten puolen vaatteita. Isompien vaatteet juuri Lindexillä ja H&M:llä eivät kovinkaan miellytä äitiä. Mun mielestä Pomp De Luxilla on kivoja juttuja sekä Name Itin vaatteita löytyy paljon meidän kaapista.

nymmeli (Ei varmistettu)

Sama ongelma - meidän tyttö on teidän ''Viimaa'' vuotta nuorempi, mutta 120cm tuli mittariin myös viime kesänä. Ongelmana on hoikkuuden (paino -1 käyrällä) lisäksi ruumiinrakenne: jalat ovat pitkät ja hoikat, pakarat pikkuiset ja vatsa lievästä alipainosta huolimatta pyöreä. Eli housuilta vaaditaan todella korkeaa vyötäröä, jotta ne asettautuisivat hyvin eikä peppu vilkkuisi kun kumartelee ja kykkii.

Ihan perus-perus-vaatteet, siis leggingsit, yksiväriset trikoopuserot ja yksiväriset neuletakit löytyvät sieltä H&M:n teiniosastoltakin. Mutta tylsäksi kävisi pukeutuminen jos pelkästään sellaista olisi. Tyttö itse pitää eniten yhdistelmästä mekko + sukkikset tai leggarit. Kivoja, etenkin viileämpään säähän sopivia ison tytön mekkoja on ollut hiukan haastava löytää. Itse asiassa tämän syksyn mallisto H&M:llä on teinityttöjen osalta aika neutraali - paljon sellaisia klassisia juttuja, joista saa koottua hyvän perusvaatetuksen. Mutta kuten yleensä, ne trikoopaidat yms. joissa on joku ''juttu'', ovat joko yyyberpliisuja tai sitten supermauttomia.

Lindexin teiniosastosta ei ole mitään hyvää sanottavaa, korkeintaan sattumina voi jotain käyttökelpoista löytää, muuten mennään jollain ihme kasari-ysäri-ja-paljon-paljasta-pintaa-meiningillä.

Ulkomaanreissuilta tulee sitten ostettua niitä kivoja juttuja, viimeksi Pariisista kassillinen kesävaatetta :)

maisakaisa (Ei varmistettu)

Name It:n vaatteita suosittelen! Nättiä, eikä liian teiniä. Isommat tytöt menee koossa 110-152cm.

Pitkän tytön äiti (Ei varmistettu)

Meillä painitaan saman ongelman kanssa, nyt koulunsa aloittanut tytsy käyttää vaatekokoa 140 eikä kuitenkaan halua vielä käyttää isojentyttöjen napapaitoja yms muita kummallisuuksia, mutta tuolla pituudella ei oikein muuta ole tarjolla. Itse ostan amerikassa aina käydessäni reilun kasan vaatteita, siis ihan arkista collaria/tunikaa/legginssejä yms yms, koska suomesta ei selkeästi pitkät pienet tytöt kivoja vaatteita saa. Lindex onneksi riittää aina 128cm mutta sen jälkeen alkaa olla vaihtoehdot vähissä. Kiitos siis työmatkat ja nettikaupat.
Kurjaa, että aivan liian aikaisin pitäisi lasten näyttää aikuisilta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.