Pollo Limonello

Ladataan...
Lilou's Crush

Ysibaarin klassikko, Pollo Limonello on varmasti monelle tuttu pastaherkku. Itse olen niin turvallisuushakuinen, että tuon annoksen tilaan joka ikinen kerta, kun kyseiseen ravintolaan astun. Siksipä olikin outoa, että meidän keittiössä tuota ruokaa tehtiin vasta nyt ekaa kertaa. Ja tuli poijjaat ja tytöt niin hyvää, että jaan "Lilous Crush Editionin" täälläkin, me kun jouduimme vähän oikomaan muutaman aineksen osalta, jotka kenties puuttuvat osan teistäkin kaapeista.

Meidän versio lähti alkujaan mainiosta Pastanjauhajien blogin versiosta, jotka puolestaa olivat napanneet sen Nyt.fi:stä jotka ilmeisesti kopsasivat sen Bar 9:n kirjasta. Monien testaama siis. Huomattiin työstövaiheessa että kas, inkivääriä ei ollut raastettavaksi mutta jauheena kyllä, ja voi ei, kanafondi oli päässyt loppumaan, sävelsin siksi hiukan mausteosastolla. Lisäksi tuplasin sitruunamehun määrän, koska sitruuna saa minusta maistua reilusti tässä ruoassa. Myös turkkilaisen jogurtin sijaan käytimme bulgarianjogurttia, mutta yhtä kaikki, ah mikä herkku!

Noin kolmelle-neljälle tarvitset:

  • 3 broilerin rintafilettä
  • 50g voita
  • 1 sipuli pilkottuna (en jaksanut sipulinkäryä, käytin sipulijauhetta, aimo ravistus purkista)
  • reipas ripaus cayennepippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kanafondia, tai kuten me käytimme, reippahalla otteella "Chicken & Steak" -myllymaustetta  tai jotakin mieleistä maustetta kananfileiden maustamiseen
  • 1/2 rkl kurkumaa
  • 3-4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkiväärijauhetta (tai maun mukaan), alkuperäinen ohje sanoo 1-2 tl raastettua inkivääriä
  • 4 rkl sitruunamehua (alkuperäinen ohje sanoo 2)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl bulgarianjogurttia (alkuperäinen ohje suosittelee turkkilaista)
  • suolaa maun mukaan
  • spagettia syöjien mukaan
  • parmesania tai pecorinoa valmiin annoksen päälle
  • korianteria (alkuperäinen ohje sanoo "tuoreita yrttejä")

Tee näin:

Suikaloi fileet ja ruskista voissa pannulla. Kun kauniita, lisää sipulisilppu (meidän tapauksessa sipulijauhe) ja cayennepippuri ja kuullota sipulit. Kaada joukkoon kerma, mausta kanapalat makusi mukaan, suosittelen tuota Chicken&Steak-maustetta. Anna kypsyä hetki,

Laita joukkoon kurkuma, inkiväärijauhe, sitruunamehu, valkosipuli ja hunaja, anna porista hiljalleen.

Lisää viimeiseksi jogurti ja suolaa maun mukaan.

Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon, nosta lautasille ja riivi päälle ISO keko korianteria ja raastettua parmesania.

 

PS. Käytin itse mausteita ronskilla kädellä, ja meillä tässä ruoassa oli sitruunaisen maun vuoksi potkua chilistä ja valkosipulista. Tykkäsin hurjasti!

 

Share

Kommentit

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Nam nam, tuo on kyllä niin hyvää! Bar 9 kirja on ollut meillä kyllä kovassa käytössä, mutta tämä pasta on se tehdyin...

Hertta
Lilou's Crush

No on!! Minä selasin kirjaa, mutta "kiireiselle kokkaajalle" aka äidille, jonka pitäisi yleensä saada sapuska nopsaan pöytään, en löytänyt kovin montaa reseptiä kokeiltavaksi ensilukemalla, mitä tuumaat, kannattaisiko kurkata uudestaan, sulla kun on kokemusta tositoimista :) ?

Nata - White Trash Disease

pakko testaa!! mullaki on tuo bar9-kirja! kiitos reseptistä!

Hertta
Lilou's Crush

Herkkua on, ja varmaan vielä herkumpaa, jos ei joudu oikomaan :) tosin sitruunaa ihan oikeasti musta kannattaa laittaa reilusti, ja maustaa vähän noita fileitä enivis, pelkkä kotkot on vähän valjua musta.

Nina Hovinmaa
Nina Hovinmaa

Testattu, oikein buenoa. Kiitos reseptistä! Lupsakkaa viikonloppua!

 

Hertta
Lilou's Crush

Voi kun kiva kuulla :) Sitä samaa sinne, otetaan rennosti!

Hantsku (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta, tätä tein ja hehkutusta mieheltä, kuinka hyvää oli. Vaati vähän enemmän vääntöä kun suikaleet pannulle ja ruokakerma perään, mut työn väärti oli.

Lapsi 11v. maistoi ja sanoi, pahaa, liikaa sitruunaa, vaikka ei edes tiennyt kyseessä olevan eritysesti sitruunainen kanapasta :) Eli sitruunaa tuli laitettua ja aikuisille maistui!

Hertta
Lilou's Crush

Ihan mahtavaa kuulla, että sinäkin koklasit! Totta, ei meilläkään ihan käden käänteessä luonnistunut, vaikka ei ehkä kaikkein vaikein gourmetkoukero olekaan :) Meilläkään ei lapselle maistunut kovin hyvin, söi kyllä kanat, mutta vierastaa yleensäkin vähän kaikkia soosseja.

Kommentoi

Ladataan...