Possuhommia

Lilou's Crush

Olipas se lihaisa ilta, se, tuumasi kevyemmin yleensä syövä naishenkilö, kun B-Smokeryssä lauantaitaan vietti...

Mieheni valkkasi meille ja Erikalle lauantai-illan illallispaikan, ja suuntasimme tuttavamme perustamaan B-smokeryyn Teurastamolle Kalasatamaan. Teurastamon alue on vallan renesanssissa, mutta silti ei vielä ihan kaikkien tuntema, esimerkiksi Erikan taksikuski ei meinannut löytää perille sitten millään. Mutta perille päästiin kuitenkin koko konkkaronkka. Täytyy sanoa, että paikalla on kyllä mahtavan hyvä tyyli! Sopii konstailemattomalle BBQ-ravintolalle loistavasti.

B-Smokeryn salaisuus piilee  itsetehdyssä rubissa pyöritellyssä tammella ja hedelmäpuulla savustetussa lihassa. Pulled pork ja brisket menevät edellisenä iltana suureen savustimeen ja kypsyvät läpi yön, ribesjä savustetaan päivittäin. Lista oli lyhyt ja ytimekäs: nyhtöpossuburgeri, ribsit, brisket-leipä ja seitan-purilainen, jälkiruokaa yksi vaihtoehto, siinäpä aikalailla se. Lisäkkeeksi sai valita bataattia tai maissileipää.

Omalle lautaselleni saapui valtaisa annos ribsejä ja jaoimme bataatit ja maissileivät. Sanomattakin lie selvää, että en mehevästä ja mureasta annoksestani jaksanut syödä kolmasosaakaan, mutta pakkasimme loput mukaan, ja mies sai jämistä tuhdin lounaan seuraavana päivänä. Itseasiassa minun annokseni olisi riittänyt meidän perheen kaikille naisille jaettavaksi. Olisin itse kovasti kaivannut lisäkkeeksi jotakin raikasta vaihtoehtoa (en laske coleslawta sellaiseksi) punainen liha kun on niin kovin raskasta tymäkän hiilihydraatin kanssa, tottumattomalle ainakin. Miehen ja Erikan nyhtöpossuburgerit olivat kuulemma juuri sellaiset, kuin pitääkin. Liha oli vallan autenttisen makuista, joskin kastike miedompaa, tuumasi Miamista kotoisin oleva Erika - ja samantien ideoi seuraavalle reissullemme matkan setänsä bbq-herkkujen ääreen. Huh, mahani ratkeaa jo ajatuksesta.

 

PS. Oli muuten aika huvittavaa huomata, että miehekkääksi ajattelemani paikka oli lauantai-iltana perheiden ja pariskuntien lisäksi täyttynyt nimenomaan naisseurueilla. Little do I know.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.