Pyykkimuijan pelastuspaperi

Lilou's Crush

Kuten tiedätte, olen intohimoinen pyykkärimuija.

Pyykkikaapissa vallitsee sotilaallinen kuri ja järjestys, pesuaineita löytyy joka lähtöön komeassa rivissä hyllyllä, pyykkikorit on tiukasti koodattu palvelemaan erilaisia pesuohjelmia. Nyt kesän jälkeen on asemoitu vielä yksi korillinen joukkoon erikseen vauvan pyykkejä varten, sillä hänen vaatteensa pesen erillään muiden pyykeistä sensitive-pesuaineella (jota voisi tottakai suosia kaikkien muidenkin pyykeissä, mutta olen kiintynyt käyttämiini Bioluvileihin, Persileihin ja Maison Belleihin niin, että en vain malta tässä asiassa olla ihan järki päässä).

Harmistukseksi on ryöminyt se, että pikkutyypin pyykki on, no, tosi tosi tosi pikkuruista. Ei puhettakaan, että sillä pestäisiin täysiä koneellisia kirjopyykkiä, valkopyykkiä tai tummia, ei likimainkaan. Vaikka koneemme käyttää vettä pyykin painon mukaan, muuta energiaa vajaat koneelliset käyttävät ihan normaalisti pesuohjelman mukaan.

No mutta. Sain jonkin lehden välissä näytteen Dylonin värinsieppaajaliinoista. Liina uhosi korskeasti mainoslehtisessä, että hänet kun heittää pyykin joukkoon, voi pestä surutta kirjopyykit ja vaaleat sekaisin. Suhtauduin tähän epäileväisesti, mutta jälleen yhden minipyykkikasan armoilla iski pollea vallattomuus, ykskaks heitin kaikki vauvan vaatteet koneeseen, liinan perään ja paiskasin äkkiä luukun kiinni. Napsautin pesuohjelman päälle ja poistuin kylppäristä ennenkuin alkaisi potentiaalinen katastrofi kaduttaa.

Mutta voi helkkari, sehän toimi! Pyykistä ei tullut nuhjuisen harmaata tai vaaleanpunertavaa, vaikka samassa satsissa pyöri niin uudet pinkit housut, tummansiniset pariin kertaan pestyt farkkulegginsit ja valkopohjaisia kuviobodyjä! Kä-sit-tä-mät-tön-tä!

Liinat ovat melko tyyriitä (reilut 4€/15kpl), mutta olen niitä suosinut silloin tällöin, ja päässyt löysäämään pipoani myös aikuisten pyykkien kanssa niinä harvoina kertoina, kun kone ei ole täyteen tietyn värisestä pyykistä.

Aikamoista. Kehitys todellakin kehittyy.

 

Kommentit

nelliminni (Ei varmistettu)

Nuo liinat ovat ihan huippuja!! En tiedä millä taikuudella ne toimivat, mutta kyllä toimivat. Hinta tosiaan sais olla edullisempi, silloin heittäisin noita varmasti joka koneelliseen. ;)

Hertta
Lilou's Crush

Sama täällä :D ehkä siis ihan hyvä näin, eipä tule tuhlattua ylimääräistä ;) arjen taikaa!

Lukija (Ei varmistettu)

Hei mukava kuulla, että nämä liinat oikeasti toimivat! Asuin hetken ajan miehen siskon kanssa ja hän oli näiden liinojen suuri fani. Hän tykkää pyykätä valkoiset ja mustat iloisesti keskenään, mutta ei ainakaan siinä sekasotkussa näistä liinoista ollut lainkaan apua. Kerran hän ystävällisesti "auttoi" ja pesi valkoiset lakanani mustien pyykkiensä seassa. Harmaaksi värjäytyneet lakanat takaisin saatuani täytyi kyllä todeta, että siinä on syy miksi ostan lakanani valkoisena enkä harmaina :D

Hertta
Lilou's Crush

Oijoijoijoijoi, kauhun tuikahdus puolestasi rinnassa, inhoan värjääntynyttä pyykkiä! Ihan kaikenkarvaisia värejä en kyllä ehkä tuon kuulemani jälkn uskaltaisi laittaa samaan rumpuun... Enkä upouusia pinkkejä/denimeitä muutenkaan. Voisikohan kyse olla siitä, että liinoja oli liian vähän lakanapyykissä, tiedä häntä, meillä nuo pestyt vaatemäärät on olleet tosi maltillisia per kone, ja silloin yksi liina. Voi huoh vielä lakanoidesi muistolle.

Hertta
Lilou's Crush

...siis upouusia pinkkejä demineitä ENÄÄ muutenkaan piti sanomani, taisi käydä todellinen tuuri, että liina sieppasi liikavärit!

HeiniP (Ei varmistettu)

Nyt muuten katseeni kiinnittyi ehkä vähän epäolennaiseen, eli Persil-pyykinpesuaineen mainitsemiseen! Saako sitä vielä jostain?! olen harmitellut valtavasti, kun en ole sitä enää aikoihin bongannut kaupan hyllyiltä :/ se oli loistava aine, mieto tuoksu ja hyvä teho. Pliis kerro että sitä saa jostain :D

Hertta
Lilou's Crush

Voi eiiiii! Ajatuskatko, tarkoitin siis Perlanaa enkä Persiliä! Kauheeta, johtaa nyt näin toista harhaan. Persiliin en minäkään ole vuosiin törmännyt. Höh!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.