Rappusralli

Lilou's Crush

 

Nyt on hyvät neuvot kalliit. Portaikko näin ennen remonttia-tilassaan on kodissamme se ankein mahdollinen näkymä. Ruskea matto ja nuo kellastuneet mäntykaiteet. Jottain tehrään siis pian.

Haaveksin metallipinnakaiteista, supertyylikkään Pihkalan Maijan kotona on aivan täydellisen näköinen kaide, teetetty sellainen, ja tuo kuva on Maijan blogin inspistelyvaiheesta lainattu. Meillä haastetta asettaa se, että nuo pystypuut ulottuvat alakertaan asti muodostaen (hauskan näköisen kylläkin) säleaidan alakerrasta portaisiin katsottaessa. Pisimmät pienat ovat siis kolme-neljä metriä korkeita.

Löytyisikö siis vinkkejä hyvistä metallityöpajoista Helsingin-Vantaan-Espoon alueella? Valmiista mallistoista ei pitkänkään guuglailun jälkeen löytynyt sopivaisia. Yhdelle pajalle laitoin jo tarjouspyynnön, mutta vielä en ole kuullut sieltä suunnasta, kuuluuko edes palveluvalikoimaansa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Entä jos maalaat vain valkoiseksi ja päällystät portaikkoin/askelmat sisal- tai kookosmatolla?

Hertta
Lilou's Crush

Se olisi varmasti järkevin vaihtoehto, ja sitä koitan itselleni tolkuttaa :) Mutta oi voi tätä päätä, kun niin haaveksin noista metallipinnoista. Joku päähänpinttymä. Tosin kaide on tuollaisenaan vähän liian matala, jää ikävästi tällaiselle pitkälle ihmiselle alle tasapainopisteen. Tuo maton poisto tulee muuten olemaan horroria, kuulin naapureilta kauhutarinoita siitä, kuinka se suorastaan hyökkää päälle 30 vuoden vaanimisen jälkeen...

Omenainen

Jaa. Espoon suunnalla en ehkä metallipajaa heti keksi, mutta jos sulla tulee joskus asiaa Kreikkaan, siellä osaan kyllä neuvoa lähimmälle pajalle. :) 

http://www.lily.fi/palsta/kahden-meren-rannalla

Valentine

Mulla ei ole sulle apuja tarjota, mutta jään kiinnostuneena(!) odottamaan kommentteja sekä teidän kodin porrasratkaisua, sillä meillä on sama urakka edessa ihan kohta. Olohuoneesta menee portaat alakerran makkariin ja tuohon kompleksiin pitäis pykätä kaide. Haastava proggis, jolle en ole vielä ehtinyt suoda kuin pari haja-ajatusta. Pitää vielä miettiä sekin tuleeko siihen sitten metallista vaiko puista kaidetta. Metalli olis sopivat raffi, mutta vaakaan asetettu puurimotuskin kiehtoo.

Tulinpa tänne nyt siis pohdiskelemaan ääneen oman kodin ratkaisuja toisen immeisen palstatilaan. Sorppa. :)
 

Hertta
Lilou's Crush

Omenainen, aijai, justiinsa kun nyt ois käytössä valtamerilaiva, niin päräyttäisin sinne shoppaamaan vähän metallikaidetta :D Tosi kiva palsta sinulla!

 

Valentine, lämpimästi tervetuloa vaan, sharing is caring, kyllähän me se tiietään :) Kivalta kuulostaa tuo vaakarimoitus! Meillä on sen verran pieni tuo portaikko, että harmillisesti sitä ei voi edes ajatella. Kierreportaat kun ovat, mutta eivät sellaiset ihanat ja kevyet vaan massiivinen betonimöhkö.

Jossu (Ei varmistettu)

Hei!

Veljeni tekee metallista vaikka mitä (tekee siis työkseen metallitöitä) ja asuu Espoossa. Jos haluat, voin antaa hänen nronsa, niin voit kysäistä, olisiko hänellä aikaa. Ja jos hän ei ehdi, niin osaa varmaan sanoa, kuka osaisi.

t.Johanna

ps. Tsekkaatko huuto.netin kohteesi. Siellä olisi kysymys niistä kiilakorkokengistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän portaat on teetetty Leppävirran kierreportaassa: http://www.lkporras.fi/ Olivat edulliset ja saatiin just sellaiset kun haluttiin. ks. http://lh3.ggpht.com/_fPD3xxoRbHI/SvKVuKSEO3I/AAAAAAAAATk/r_OLyjMhAiI/Lp... ja http://lh6.ggpht.com/_fPD3xxoRbHI/SvKVzrspxtI/AAAAAAAAAUo/-IcbjusollE/Lp...

Ei pääkaupunkiseudulla, mutta toimitus ei liene ongelma.

Hertta
Lilou's Crush

Jossu, voi vitsi, tosi mielelläni! Saisitko laitettua tuonne lilouscrush@gmail.com viestin? Ja onkos mulla mennyt joku ohi, käyn katsomassa ja vastaan heti sit pian!

 

Vierailija, kiitos! Olipas kiva kun laitoit kommentin, sillä kävin tuollakin sivuilla eilen ihmettelemässä :) Nyt tiedän, että hyvä pulju!

 

 

Anna M. (Ei varmistettu)

Vinkkiä olisi antaa vaan täältä Turkkusen suunnalta, toivottavasti siis tärppää lähempää!  Nuo vanhat mäntyportaikot ovat kyllä just niin tota, metallikaide piristäisi ilmettä varmaan aikas huimasti. Täällä jäädään innokkaana odottelemaan uutta ilmettä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.