Remontti: lattia

Lilou's Crush

Tänään lähti asiat rullaamaan vauhdilla. Ystävän kautta löytyi majapaikka kiertolaisille kuukaudeksi, isännöitsijä toimitti nopsasti remppa-anomusdokumentit täytettäväksi, puolittain kuittasi seinien kaatohommat sallituksi ja selvitti minkälaisia juttuja taloyhtiö korvaa kylppäriremontista (vesieristeet ja lattiakaivo).

Kiinteistövälittäjä kun vielä saisi aikaiseksi sopia mittaushetken nykyisten asukkien kanssa, niin päästäisiin Remppa-Rapan kanssa paikalle kuikuilemaan tulevaa koitosta vähän tarkemminkin, ja saisin keittiön sitten piirrettyä. Siitä siis tuonnempana.

Suunnittelussa helppo on aloittaa siitä, mikä on jo melkein selvää, eli lattiasta. Meille tulee uuteen kotiin hyvin vaalea, lähes valkoinen lautaparketti asuinhuoneisiin, mukaanlukien keittiöön, joka tulee olemaan yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa.

Vahvoja ehdokkaita tällä hetkellä, ennen rautakauppavisiittejä:

Timberwise:

Meillä oli edellisessa asunnossamme hyvin paljon tuon öljyvahatun saarnin sävyinen Pergon silver mänty -laminaatti, jonka ulkoasusta tykkäsimme kovin. Harmi kyllä kyseinen materiaali oli muuten meille sopimaton: tuntui kylmältä vanhan talon vetoisella lattialla ja kaiken huipuksi söi sukanpohjat ja housunlahkeet käsittämättömällä vauhdilla. Voin kuvitella menestykseksi kodeissa, joissa tarvitaan todella kestävä materiaali! Itse tykkään niin kovasti puun tunnusta jalan alla, että valinta oli aikalailla itsestäänselvä.

Parador:

Ainakin oma koneeni vähän vääristää näitä sävyjä,tekee niistä kellertävämmät kuin ovatkaan. -Koetamme pitää sävyn neutraalina, koska kellastumista kuitenkin ajan saatossa jonkin verran ilmenee UV-käsittelyistä huolimatta.

Selvää on siis sävy, 1-sauvaisuus ja viisteet joka sivulla. Eiköhän näillä neuvoin sopiva löydy, ja varmuuden vuoksi tilasin näytepalatkin kotiin.

 

Kommentit

Pirpu (Ei varmistettu)

Meillä on tuota Timberwisen saarniparkettia, tosin valkolakattuna, ei öljyttynä. Voin kyllä suositella. Ihastelen sitä edelleen päivittäin!

Vimps (Ei varmistettu)

Itse en voi sietää laminaattia, se vaan ei tunnu jalan alla hyvältä.

Parkettia siis minulle, vaikka se satunnaisia kolhuja kohtaan ei niin lujaa olekaan kuin laminaatti. Omassa kotona on valitsemani tammiparketti, joka sopii 1950-luvun asuntoon hienosti. En muutenkaan halua kovin vaaleaa tai valkoista lattiaa. Puu on mun juttu, muutenkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa päästä seuraamaan näitä tulevia remppapostauksia!

Käyn itse usein ihailemassa Dinesenin sivuilla, joten pakko pistää vinkki sinulle. Suopa/lipeä/öljy-käsitellyssä lattiassa on jotain käsittämätöntä kauneutta.

http://www.dinesen.com/

Sofia

Hertta
Lilou's Crush

Pirpu, lattia on kyllä tosi tärkeä, että on mieluisa -sen vaihtaminen on sen verran iso rasti! Kiva kuulla, että tuon on käytössä ihana :)

 

Vimps, joo, laminaatti ja puu on kyllä kaksi tyystin eri juttua. Minuakaan ei haittaa pienet kolhut tai naarmut, kyllähän sitä elämä aina jälkensä jättää. Meillä oli kolmanneksi-edellisessä asunnossa sellainen klassinen tammi, oli myös tosi helppo pitää siistinä (lakattu pinta).

 

Sofia, voi taivas miten kauniita lattioita! Me taidetaan tyytyä vähän edullisempaan vaihtoehtoon, mutta aivan kertakaikkisen ihania!

suvi m
suvi m

Ehkä jo tiedätkin, että meillä on tuo Paradorin valkoöljytty tammiparketti viisteillä. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä valintaan, eikä hintakaan ollut paha verrattuna muihin lankkuparketeihin! :)

Hertta
Lilou's Crush

Suvi, muistan että teillä on tosi kaunis lattia, mutta olipas (taas kerran ;) hauska sattuma, että samaan olen ihastunut :) Meille pitäisi tällä viikolla tulla näytepalat noista kahdesta! Onpa hyvä kuulla, että olette olleet tyytyväisiä, teillä kun tuota rakennuskokemusta on meitä hurjasti enemmän!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekin tyydyn ainoastaan ihailemaan noita, mutta oli vain pakko heittää inspiraatioksi :)

Sofia

Hertta
Lilou's Crush

Sofia, ihana inspis olikin, kiitos!

Dolores http://doloresworld.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Meillä päädyttiin reilu vuosi sitten rempassa kans Timberwiseen, malliin mattalakattu Saarni Antarctis :) www.timberwise.fi/suomi/tuotteet/colorcollectionlakatut Tsemppiä rempparutistukseen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös Timberwise:n valkoöljytty saarniparketti. Mielestäni parkettiin tulee puun kovuudesta huolimatta yllättävän helposti naarmuja, etenkin keittiössä. Mutta päivittäin ihailen sen kauneutta. Voin suositella.

Working mum (Ei varmistettu)

Meillä on kakkoskodissa ollut nyt reilut kuusi vuotta valkoöljytty saarniparketti (muistaakseni Pergo) ja sieltä ikävä kyllä puskee valkoisuuden läpi hieman sitä puun väriä. Pitäisi varmaan ottaa ja vahata se uudelleen valkeaksi. Muuten on ihana ja samettinen jalalle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan täydellistä, että sinulla oli täällä tästä aiheesta postaus! Tuskailen juuri paraikaa lautaparkettikartoituksen kanssa. Minulla oli ennen levälankkuinen puulattia, jota kyynelsilmin ikävöin. Nyt 50-luvuun taloon muuttaessani remppamieheni sanoi, että puulattiaa ei sinne kannata laittaa vaan jokin nopeampi, edullisempi ja kätevämmin koottava ratkaisu on löydettävä, mikä ei myöskään syö niin paljon korkeudesta kuin puulattia, jolle pitää rakentaa koolaukset. Laminaattia en voi edes harkita, joten tällä tullaan menemään. Kovasti koitan nyt löytää sen parkettityypin, mikä muistuttaisi eniten vanhaa maitolakattua puulattiaani.

Tiina/Lakerilla

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.