Ruis-mozzarella-pesto-chilileipä ja vohvelirauta voileipägrillinä

Lilou's Crush

Kävin viime viikonlopussa jätskibaarista leipäpaikaksi (kyllä, aika erikoinen muutos) muuttuneesta Kiposta nappaamassa nälkäkiukkuun ruistoastin, joka oli tosi hyvä. Tein tässä illalla kokeilun, että onnistuisinko kotikonstein pääsemään samaan elämykseen.

Ja paljastetaanpa heti, että kyllä vain, herkkua tuli.

Voileipägrillin olen antanut appiukolle jo aikaa sitten, ja siellä se onkin ollut kovassa käytössä. Onneksi kotoa löytyy kuitenkin vohvelirauta, joka ajaa lähestulkoon saman asian, kun tarpeeksi kuumaksi kuumentaa.

Lämpimiin leipäsiin tarvitset:

  • Ruisleipää
  • Pestoa
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Tuoretta chiliä
  • Basilikaa
  • Mozzarellaa
  • (mustapippuria)

Kokoa leipä näin:

  • "voitele" leivänpuolikkaat pestolla
  • lisää päälle viipaloitu mozzarella
  • lisää valutettu aurinkokuivattu tomaatti (murska tai kokonaiset, kuinka vain)
  • lisää silputtua chiliä maun mukaan, suosittelen reilua otetta
  • Ja päälle basilikat

Sitten vain voileipäraudan väliin, kunnes alkaa vaikuttaa läpi lämpimältä. Nosta leipä varovasti esimerkiksi leivinpaperin päälle, taittele siitä tasku ja nauti.

Toista tarvittaessa nälän mukaan.

Share

Kommentit

annah123 (Ei varmistettu)

Ja mä kun jotenkin ajattelin, että teit nää kreppiraudalla. Mietin jo että kuinka näppärää, samaa kamaahan ne on, kreppirauta ja vohvelirauta, mitä nyt kreppiraudan puhdistamisessa saa varmaan olla melko tarkka. Sitten todella keskityin siihen, mitä jutussa luki...

Hertta
Lilou's Crush

Hahhaaahhaa, sopisi kyllä mun konmarimeininkeihin :D että et sää silleesti kaukana ollut...

Kommentoi