Ruma hetelmä ja murosmoothie

Lilou's Crush

Yhteistyössä Fitness

Ei ehkä kaunein hetelmä tämä viikuna.

Kerroinkin viime viikolla, että olen mukana Fitness-murojen aamiaishaasteessa. Sain teiltä tosi kivoja lisukevinkkejä muroihin (ja puuroihin) tunnustettuani, että minun suuni kaipaa murojen seuraksi jotain muutakin aamiaislautaselle.

Omiksi lemppareiksini nousi itselleni ihan uusi tulokas murokaverina,  eli kuivatut viikunat Minskuliinan vinkkaamana. Ne ovat tosi makeita, ja ekalla kertaa tuli saksittua mukaan vähän liikaakin -yksi isohko yksilö kyllä riittää, tai kaksi keskikokoista, ainakin oman makeannälkäni tyydyttämiseen! Kauhistuin muuten ensin viikunoiden hintaa, mutta kävipä niin, että viikunoihin pätee samakuin viineihinkin -edulliset kyykkyviikunat alahyllyllä (jonne en itse taivu...) olivat ihan yhtä hyviä ja makoisia kuin ne silmän korkeudella olevat kolme kertaa kalliimmatkin...

Toinen suosikkini on vanha kunnon kiivi-muropari joka tuossa kuvassakin komeilee. Harmi, että viimeiset kolme kiivirasiaa ovat olleet ihan luokattomia laadultaan -ensin kivikovia ja raakoja, ja sitten kivikovia ja käyneitä!

Parvekesisustuksen kanssa huomaamatta mätsätty aamiaissmoothie

Sanna81:n innostamana tilasin yhtenä päivänä lähikauppaa kauempaa kotimaisia pakastemarjoja, joita en yleensä raaski ostaa, koska lisäilen marjoja aina smoothieihini iiiiisolla kädellä, eikä pieni pussi riitä moneenkaan aamupalaan. Mutta koska smoothieta teki pitkästä aikaa mieli, ja aamiaishaasteeseen liittyen sainkin idean kokeilla muroja leseiden tilalla, kotimaisten marjojen altaalle kävi kauppareissaajan matka. Ensimmäiseen versioon laitoin liikaa, ja murot imivät nesteen itseensä tehden smoothiesta lusikoitavan "kylmän puuron", mutta toisella kertaa, kahden hengen annokseen laitoin pienen kourallisen, ja silloin homma toimi paremmin. Siinä, missä leseet eivät mielestäni maistu oikeastaan ollenkaan, murojen kanssa smoothieen tuli "viljainen vivahde".  -Kannattaa kokeilla (pienellä määrällä!) jos kaipaa tukuisampaa aamiais- tai välipalajuomaa!

Murosmoothie

Purkki maitorahkaa (200g)

Pieni kypsä banaani

Iso kourallinen mustaviinimarjoja

Iso kourallinen mustikoita

Pieni kourallinen Fitness-muroja

Hunajaa maun mukaan

Jäämurskaa

Rasvatonta maitoa "loraus" -sen mukaan, miten paksua haluat.

 

Nyt hipsaisen takaisin parvekkeelle sisustuslehti kainalossa -mies sai sen juuri näille säille sopivasti lötköttelykuntoon ja puhtaaksi vihreästä siitepölymatosta, ja ostettiin uusi mattokin. Kelpaa :) Meillä onkin muuten suuret suunnitelmat käynnissä pihan suhteen, terassin laajennusta ja sen sellaista, palaan niihin sitten myöhemmin!

 

Kommentit

Mulla oli joskus vielä kotona asuessa (silloin viimeksi fitnessiä syönyt) sekoittaa vaniljajätskin sekaan noita muroja! Tulee sellainen fiilis, et söis jäde vohvelilla! 

Joo ei ehkä aamupalalle. 

Hertta
Lilou's Crush

hmmmm... mutta hei, miksipä ei, miksipä ei... ;) Maistuisi ainakin mulle :D

Mona
www.monasdailystyle.com

Hihi :D Mä rakastan viikunoita - en selviäis ilman! Meillä Eetu käy aina kaupassa ja muistutan Eetua tuomaan aina kuivattuja p*r*e reikiä :D :D Meidän omaa huonoa läppää ;D Mut siis kannattaa muuten aina ottaa ne luomuna vaik onkin kalliita. Sata kertaa parempia ja tietty terveellisempiä:)

haleja <3

 

Noorasisko
SMTHNG GOOD

En tiedä kokeilitko jo, mut ite testasin noita muroja raejuustolla, jota yleensä laitan myös puuroon. Siitä tulikin aamiaisherkku pitkäksi aikaa :) Silloin tällöin kaveriksi eksyi myös banskua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.