Särrkkeeeeeee

Lilou's Crush

Kävin joulukuussa hammaslääkärissä. Tarkastuksessa, ja vaihtamassa pari vanhaa paikkaa, vaikka särkyjä ei ilmennytkään, oli semmoisen aika. Taputtelin itseäni tyytyväisenä olalle, että hyvä tyttö, nyt on hommat taas vuodeksi hoidossa.

Voi kuinka väärässä olinkaan...

Koko kuluneen kuukauden yksi ylhammas on tuntunut vähän hassulta, mutta ajattelin sen johtuvan uuden muovipaikan asettumisesta. Kunnes pari päivää sitten alkoi aivan h-e-l-e-v-e-t-i-l-l-i-n-e-n hammassärky, joka säteili korvaan, nenunpieleen ja silmän alle. Ei muuta kuin pika-aika hammaslääkärille (vaikkakin särky lakkasi tietysti edellisena yönä) josko olisi paikka jäänyt korkeaksi ja hammas siitä ärtynyt. Paikkaa hiottiin ja samalla hammaslääkäri testasi jollakin kylmä-aineella hermojen toimivuutta.

Eipä juuri tuntunut missään, saattaa olla siis juurihoito luvassa, hermo lienee ottanut nokkiinsa paikanvaihdosta.. Edelleenkään hammasta ei onneksi särje, eikä kolkuttelukaan tunnu pahalta. Mutta käynnillä lääkäri päätti toiseen etuhampaaseen esittää, miltä homman pitäisi tuntua... tuntuihan se. Ja tuo tuntuminen sitten ei olekaan loppunut! Jomottelee edelleen, kaksi päivää pikku sipaisun jälkeen! Ei helkkari, toivottavasti ei nyt se hermo ottanut niin nokkiinsa, että jos yksi juurihoito vältetään, toinen on jo kulman takana!

Voisi muuten sanoa, että hammassäryn kanssa samaan päähän ei muuten mahdu sitten mitään muuta. Paitsi kirosanoja ja kuolaa.

Kommentit

Larppis (Ei varmistettu)

Hei mulla oli ihan sama juttu! Sain lapsen maaliskuussa ja noin 3-4 kk sen jälkeen alkoi armoton jomotus etuhampaassa. Lääkäri kopautti sitä kevyesti ja lähes itkin kivusta., kipu jäi jotenkin päälle. Juilimista kesti vielä muutaman kuukauden, mutta sitten huomasin sen yhtäkkiä loppuneen(?). Kummallista on se, että siinä kipeässä hampaassa ei ollut mitään vikaa, mutta monessa muussa senkin edestä. Raskaus pääsi tekemään pahasti tuhojaan suussani, mutta tuo toisen etuhampaan kipuilu jäi mysteeriksi. Kyllä sattui, huh.

Hertta
Lilou's Crush

Ouuu miten inhottavalta kuulostaa!! Meikän hammas sai jostain kylmäaineesta, hyi että sitäkin. Onneksi sulla loppui tuskat, minä odottelen koko ajan, alkaako ensinnäkin sen paikatun hampaan jättisärky uudelleen -ja kamalaa, jos se nyt rauhoittui, mutta alkaakin vaikma kesän pitkällä reissulla... Iiiik... Ja nyt on ehkä vähän tuo etuhammas rauhoittunut, mutta jännään sitäkin. Oe voe. 

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi

Hammassärky on takuulla yksi kamalampia särkyjä ikinä... Itselläni on *koputtaa puuta* särkenyt hammasta viimeksi melkein 20 vuotta sitten. Jessus se oli kamalaa. Sitä kesti montaa päivää ja särkylääkkeistä ei ollut mitään apua, kunnes sain sellaiset jotka vaivutti melkein tajun pois, että kestin sen aikaa, että pääsin hoitoon. Se jatkuva tykytys, joka tuntui aivoissa asti ja kun ei tiedä loppuuko. Ei enää ikinä, kiitos, jos saan toivoa. Toivottavasti etuhammas ei ihan hirveästi ärtynyt siitä hammaslääkärin iskusta, tiedänpä itse, että jos mulle joskus ehdotetaan, en suostu moiseen. Perhana, pysykööt mun terveistä hampaista erossa. :D

Hertta
Lilou's Crush

Oot niiiin oikeassa, ei paljon pahempaa ole. Paitsi syöksysynnytys kivunlievitystä, mutta sen toivottavasti kohtaa vielä harvempi kuin hammassäryn ;) Ja vitsi, en to-del-la-kaan olisi halunnut demonstraatiota, etenkin kun olin juuri kertonut, että kesä toi tullessaan todella pahan kipupelon -ja *tuiks* siitä kymmenen minuutin päästä. Huh.

P (Ei varmistettu)

Onpa kurja homma1 Toivottavasti toinen hammas ei kipuile enää.

Mulla yritti poskiontelontulehdus päälle ja luulin ensin hammaskivuksi. Ihmeesti säteili hampaisiinkin mutta taisi olla "vain" tuota toista tulehdusta. Hammaslääkärissä kun itsekin kävin tässä hiljattain, eikä tuolla suussa pitänyt mitään ihmeellistä olla.

Hertta
Lilou's Crush

Nyt on molemmat aika hyvänä, phuuuuh... Pidetään peukkuja, että rauhoittuivat. Vähän "outoutta" vielä havaittavissa kyllä.

Ja joo voi että, raskausaikana mulla oli poskiontelontulehdus, johon ei tietenkään saanut syödä muuta kuin panadolia, ja olin vielä niillä viikoilla, että buranakaan ei sopinut. Hampaita särki niin, että teki mieli nyhtää ne jokainen irti! Todella teidän, mistä puhut!

Tuulis (Ei varmistettu)

Mulla vaihdettiin vanha paikka (jossa vähän kariesta) takahampaasta. Syvä paikka oli. Sen jälkeen oli pari päivää ok, kunnes alkoi tosi ikävä särky. Meni lääkkeillä ohi, melkein tilasin ajan lekurille. Vältin kaikkea puremista tuolla puolella koska huomasin (parin erehdyksen jälkeen) säryn alkavan jos purin yhtään ko hampaalla, kolkuttelemalla ei tuntunut mitään kipua. Nyt, kuukautta myöhemmin olem alkanut silloin tällöin purra myös toisella puolella ilman oireita. Isojen paikkojen vaihtaminen rasittaa hampaita, joten jos ei koko ajan pipi oo niin kantsii antaa aikaa parantua.

Hertta
Lilou's Crush

Samalta kuulostaa, mullain syvä paikka, tai siis tuli nyt kun laitettiin uusi. Tosin tuo särky alkoi paljon myöhemmin kuin sinulla. Vielä en itsekään uskalla oikein purra tuolla särkyisellä puolella, kun pelkään, että yks kaks on taas helvetti irti... ehkä, jos on kuukauden oireeton... ja sittenkin puren vain arkena ja aamupäivällä, että pääsee heti lekuriin jos yltyy ;D 

Kao Kao

Oi oi, inhaa tuollainen. Mullakin on hampaiden kanssa ollut harmia lokakuusta lähtien. Suu ei vieläkään aukea, vaikka viisuritkin poistettiin. Lisäksi Vantaan särkypäivystys antaa ihan joka päivälle eri ohjeet: Ensin kun soitin ja kysyin et onko tää akuuttia niin käskettiin varata aika seuraavalle päivälle. Pyysin töistä etäpäivän ja aamulla soittelin aikaa, niin toinen hoitaja totesi et ei toi johdu hampaasta vaan siitä et puren hampaita yhteen öisin, pitää tehdä muotit. Aika on nyt helmikuulle. Se kyl pyys mua soittamaan vielä seuraavana aamuna, kun se mun hampaat poistanut lääkäri ois ollut päivystämässä, mut mä päätin etten enää uskalla testata mikä teoria niillä sille päivälle olisi :) Mä meen nyt tällä hammasmuottiasialla eteenpäin.

Toivottavasti sun särky lakkaa pian!

Hertta
Lilou's Crush

Ouuuh mikä tilanne sullakin! Ja mulla on muuten kokemusta tuosta sun hommasta, tai vähän sinnepäin: leukanivelestäni puuttuu molemmin puolin se "koukku" ihan synnynnäisesti, ja loksuu niin maan vietävästi, ja joskus ei meinaa aueta, ja joskus taas pitkään auki pidettäessä ei meinaa saada kiinni. Ja kipeytyy. MIkä riesa!

nyt on särky ihan minimissään tuossa etuhampaassakin, vähän vain jumpsuttelee. Pidetään peukkuja meidän hampaille :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.