Sellainen oli vuosi 2013

Lilou's Crush

Olen tykännyt kovasti lukea blogeista näitä vuosikoosteita -siinä saa niin mukavasti kuvan kaikesta, mitä elo on tuonut tullessaan, ja ajattelin siksi itsekin tehdä tällaisen vuosikatsauksen, vaikka nyt onkin jo lähes ensimmäinen viikko uuttakin vuotta täynnä.

Tällaista kuului siis minun ja meidän perheen elämään vuonna 2013.

Tammikuussa

Heti kuun alussa työmatkailin seminaariin New Yorkiin -voitte kuvitella, että ei paljon parempaa paikkaa mielestäni voi uuden median uusimpien kuvioidem sisäistämiseen olla. Anti oli pureskelun jälkeen kovin hyödyllinen, ja kaupunki tietysti täydellinen. Yöt meni harmillisesti tulipaloja töien osalta sammutellessa, mutta ehdin sentään tavata paikallista ystävääni ja nopsasti kierähtää parina iltana kaupungillakin. Blogin puolella mietittiin kustannustehokkaimpia vaatekappaleita ja sitä miten arkiaamuihin saa vauhtia lapsiperheessä. Homma ratkesi meillä muuten itsestään, kun saimme viiiiiiiiiiiiimein tarhapaikan täältä kodin suunnalta kesällä, parin vuoden 30 km ajelujen jälkeen: lapsi on aamuisinkin paljon virkeämpi, ja nykyään aamut hoituvat vips vaan. Että miettikääs näitä, päiväkotipäättäjät... Meikkihommissa löysin viimein parhaan mahdollisen pohjustustuotteen, jonka puolesta liputan edelleen.

Helmikuussa

Helmikuussa meitä kohtasi suru, sillä mieheni eloisa ja iloisa mummi nukkui pois yllättäen. Hautajaiset olivat juuri sellaiset, kuin hänelle vain koskaan saattoi kuvitella. Kauniit, toki surulliset, mutta samalla täynnä iloisia muistoja. Aloin olla jo niin kovin musertunut läheisiini kohdistuviin suru-uutisiin, joita viimeisinä vuosina olen saanut aivan liian monta. Mutta eteenpäin käy elävän mieli: tyttö aloitti innoissaan skeittaamisen, ja skeittihallille pitäisi taas päästäkin. Käytii myös ekaa kertaa ikinä tytön kanssa laskettelemassa, kaikenlaista kivaa perhejuttua siis oli helmikuu täynnä!

Maaliskuussa

Yksi koko vuoden huippujutuista oli ehdottomasti maaliskuinen reissumme Tokioon! Olen ihan viimepäivinä erityisesti kaupunkia ajatellut, ja vähän kaihertaisi palata... Kirsikankukat kuin taikaiskusta reissumme aikana, yllättäen niin kovin varhain, Odaiban keinosaaren ihmeet, mieletön Ghibli-musekokemus, ihmismassat Harajukussa ja huikea Disneyland (kääk, tästähän en edes ole postannut! Pitää vielä tehdä koostetta!), vain muutamia reissun kohokohdista. Hieno, hieno kaupunki! Mielenkiintoisia juttuja juteltiin tällä tontilla mm. siitä, kuinka paljon meillä kaikilla meneekään rahaa ruokaan.

Huhtikuussa

Haettiin Tokiosta varaslähtö kevääseen, ja sitten se koitti viimein täälläkin! Kuun puolivälissä suunnattiin bloggaajatyttöjen kanssa todella kivalle Tallinanreissulle, jonka aikana mm. löysin uuden suosikkiravintolani, Kohvik Moonin: mene sinne, jos suuntaat Tallinnaan!  Ihastuin myös pinkkiin huulipunaan,jota taisinkin käyttää koko kevään ja kesän. Paras juttu huhtikuussa oli kuitenkin se, kun sain väliaikaisesti luvan aloittaa taas juoksemisen! Koko kevään ja kesän viiletin hampaanvälit hyttysenraatoja täynnä, onnellisena pitkin pururatoja. Oi!

 

Toukokuussa

Toukokuussa saimme merkittävimmät uutiset koko vuodelle: tyttäremme sai viimein, lähes kahden vuoden jonotuksen jälkeen paikan täältä kotikaupunginosasta, ja päivittäiset pitkät ja päivää törkeästi pidentävät (ja vanhempien työpäiviin haastetta asettavat) matkat muuttuivat kepoisesti kymmenessä minuutissa pyörällä tai viidessä autolla soljuviksi. Koko perheen elämänlaatu parani arkipäiviltä todella paljon -jälkikäteen emme oikein edes tajua, kuinka pystyimme, jaksoimme ja kykenimme kaikki tuohon tolkuttomaan ruljanssiin näinkin pitkään tulematta seinähulluiksi! Kodin remontti otti toukokuussa taas aimo harppauksia eteenpäin

Kesä herätti pukeutumisinspiksen täysin, oli ihanaa keventää vaatetusta, ja alkaa taas valoisassa ottaa asukuviakin. Työpukeutumisestakin turistiin yhdessä, aihe on jostain syystä kovasti sydäntäni lähellä.

Kesäkuussa

Kesäkuu oli tosi kiva kuu! Visiteerattiin laumaa ystäviä ja sukulaisia Tampereella, mahdutettiin yhteen viikonloppuun viikon verran ohjelmaa, ja nautittiin joka hetkestä. Sain rakkaan ystävän luokseni toiselta puolelta maapalloa, ja vielä tyttöseni synttärijuhlien aikaan, se oli ihana yllätys ja valaisi pitkään! Vähän niinkuin synttärilahjaksi tilasin myös lennot itselleni jo perinteeksi muodostunutta syksyn omaa viikonloppua varten Nykiin... Kaipasin kovasti helteisiin kesämekkoa, ja erään ehdokkaan postauksen yhteydessä kommenttiboksissa käytiin mekon sijaan yllätyksekseni mielipiteenvaihtoa allekirjoittaneen painosta. Kilo sinne, kilo tänne (lähinnä siis olivat nimenomaan osastoa "tänne" toki oikeastikin ;), mekkoa ei löytynyt ennenkuin suuntasimme lomalle  kauniiseen Palmaan kesäkuun vikana päivänä, ja koimme myös todellisen All Inclusive-maailman, eikä välttämättä siinä parhaassa mielessä.

Heinäkuussa

Lomalomalomalomaloma! Palmasta reissumme jatkui Espanjan mantereelle Barcelonaan, jossa hotellimme oli i-ha-na ja täydellinen PAU. Barcelonan vajaa viikko hyvitti Palman levottomat yöt, ja meillä oli hurjan kivaa yhdessä. Mutta silti loman kohokohdaksi muodostui ikuisuusystäväni meille tarjoama mahdollisuus majoittua lapsuusmaisemissa heidän mökillään, keskellä rikkumatonta luonnonrauhaa. En ole vuosiin ollut niin levännyt ja levollinen kuin tuon matkan jälkeen. Olen edelleen niin kovin kiitollinen mahdollisuudesta tutustuttaa tytärtäni äidin paikkoihin, näyttää merten sijasta Keski-Suomalaista järvimaisemaa ja puusaunan ja paljun tunnelmaa puhtaan luonnon keskellä.

Elokuussa

Paluu ruotuun, arki alkoi. Muoti-intoilijan silmin, asukuvia oli edelleen kiva napsia, kodinlaittajan hyppysissä taas tapahtui remontin rintamalla valtavasti: saimme valmiiksi tytön huoneen, ja siitä tuli meidän kaikkien mielestä jättihyvä! Samaan syssyyn aloitettiin meidän makuuhuoneen laitto, ja siirryttiin nukkumaan evakkoon alakerran aulaan. Kasoille ja kaaokselle ei tuntunut tulevan laisinkaan loppua loppukesän aikana... Ehdittiin kuitenkin myös Lintseilemään, minä vierailemaan syysmuodin parissa showroomeilla ja se olikin kivaa, syysmuoti kun on lempimuotini kaikista! Flowssa kävin hippaamassa ystävien ja miehen kanssa, ja vielä lasten sunnuntaillekin ennätettiin tytön kanssa, oli mielettömän kekkerit ne!

Syyskuussa

Heti kuun alussa koitti kärsimättömästi odottamani pitkä viikonloppu New Yorkissa with me, myself and I. Tiedättehän te sen, rakastan tuota kaupunkia, ja tälläkin hetkellä sisikunnassa kuplii valtava nykkikuume, jonka remonttimenot parahultaisesti nujersivat. Kaupungissa oli helleaalto, ja nautin suunnattomasti kiireettömästä hengailusta, rauhassa syömisestä, kahvittelusta ja ystäväni seurasta, höpöttelin huolettomasti tuikituntemattomille ja olin joka solullani elossa. Loppukuu menikin vähän pilvessä, niin pitkälle tuollainen oma reissu kantaa. Lilyssä vietettiin asukuvaviikkoa, ja tykkäsin käydä vaklaamassa kanssabloggaajien asuvalintoja, ja tietty osallistuin itsekin.  Kaapelitehtaan Design Marketilta tein tarpeellisia löytöjä kotiin, vielä on arvokkain hankinta ripustamatta kattoon, josko ensi viikolla!

Lokakuussa

Lokakuu olikin sekä ihan huippukuu, että tosi rankka kuu. Huippu siksi, että pääsin pyörryttävän hienolle reissulle H&M:n kanssa, suosikkisuunnitelijani Isabel Marantin ja H&M:n yhteistyömalliston lanseeraustilaisuuteen Pariisiin. Muistan matkan loppuikäni. Huipun jälkeen koittikin kova pala, sillä viimein koitti aika toiseen polvileikkaukseeni, jota jännitin niin että tärisin. Leikkaus meni hyvin, ja toipuminen pääsi viimein kunnolla alkamaan. Edelleen koipi muistuttelee kärsimyksistään, mutta parempana on kuitenkin. Meikkihommissa kokosin mm. yhteen edulliset markettikosmetiikkasuosikkini, jota luetaan edelleen kovasti, olen iloinen, että poiminnoista olen kuullut olevan hyötyä!

Marraskuussa

Marraskuussa taas remontoitiin. Makuuhuoneemme vaatii enää pikku sipauksen maalia ja pätkän tapettia, ja epähuoneestamme, eli alakerran aulastamme, kuoritui ihmeen kaupalla lempihuoneeni koko talossa. Tällä hetkellä asemaa entisestään vahvistaa "joulupukin" eli itse itsellemme lahjoittama Eamesin kiikkustuoli. Mies matkaili pitkän työmatkan toiselle puolen palloa, ja me tytön kanssa tehtiin retkiä metsään (sen mitä keppikävelijän meno antoi myöten) ja leivottiin ja kokkailtiin ties vaikka mitä -kuten tuota omaa tämän hetken yhtä suosikkiruokaani, ruusukaalipastaa. Tytöstä on sukeutunut kertakaikkisen oiva apukokki! Marraskuu oli kertakaikkiaan sellainen suloinen kotoilukuu, täällä omassa kodissa ja laajennetun perheen kanssa anoppilassa.

Joulukuussa

Joulukuun alussa reissattiin Kanarialle, jossa epäonneksemme oli vuosikymmenien huonoimmat kelit, sekin toki mieleenpainuva kokemus, erityisesti valtaisat aallot rannassa näyttivät huikeilta. Loman jälkeen viikot vain viuhuivat, töissä kiire, kotona siksi kaikki vähän hunningolla ja yhtäkkiä olikin aika rauhoittua joulunviettoon läheisten kanssa. Tykkään joulusta paljon, ja päätinkin, että ensi vuonna aloitan jouluvalmistelut oikein hyvissä ajoin, ja nautin jokaisesta hetkestä. Joulunpyhinä ehti myös ajatukset rullailla vapailla teillään, ja kirjoitin pienen kiitoskirjeen esikuvalleni Tinalle. Sitten tulikin jo uudenvuodentohinat ja niiden päälle aloitettiin jälleen uusi remonttikohde kotona, jonka parissa tänäänkin aherrettiin.

 

Sellainen vuosi siis oli vuosi 2013. Hienoja matkoja, paljon yhdessäoloa perheen kanssa, remonttia ja kaaosta, mutta myös tyveniä hetkiä. Jännityksellä odotan, mitä kaikkea tänä vuonna vuosi tuokaan eteen, josta ei vielä ole aavistustakaan. Sitähän se on, elämän huikeus.

Kommentit

.Tiia
Black + White = Grey

Tokioon tahdon minäkin takaisin! Niin ihana ja SUURI kaupunki, ettei siitä reilun parin viikon aikana saanut kuin pienen pintaraapaisun käytyä. Syksyllä uudestaan :). Ja NYC, siellä en ole koskaan vielä päässyt käymään, vaikka kuuluukin top kolmoseen, mitä tulee unelmieni matkakohteiden suhteen. Toivon mukaan sekin reissu toteutuu tänä vuonna :).

Hertta
Lilou's Crush

Oi oi, nytkö jo palaatte takaisin, kuulostaa huikealta! Ja Nykin laitat sitten ehdottomasti listalle kanssa, uskon, että tuut nauttimaan suunnattomasti siitäkin! Ihanaa vuotta, ihania matkoja :)

Reni (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogistasi! Vuodesta toiseen täältä löytää kivoja vinkkejä niin matkailuun, pukeutumiseen, kosmetiikan kiemuroihin kuin kokkailuunkin. Just eilen tein ohjeellasi ruusukaali-carbonaraa, koko pannullinen meni kerralla :)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos ihanasta viestistä, ja siitä että olet jaksanut seurailla! Kylläpä lämmitti mieltä :) Ja olen tosi otettu, että kokkasit ruusukaalipastaa, se on mustakin niin kertakaikkisen ihanaa! (okei, musta kaikki, jossa on pekonia, on ihanaa, mutta tämä ihan erityisesti ;)

yassu.f
My Dear Diary

Sun vuosi vaikutti todella kiinnostavalta! Ja toi sun ammattikin vaikuttaa mahtavalta. Ihanat matkat taisi olla! :) Hyvää tätä vuotta

Hertta
Lilou's Crush

Nyt kun jälkikäteen katsastaa, niin olihan sitä kaikenlaista, vaikka itse tuumasin että oli vähän sellainen "välivuosi". Ja ai että, kun pääsisikin työn tiimoilta vaikka edes kerran vuodessa Nykkiin, niin olisi se ihanata :) Pääasiassa puurran täällä kotomaan kamaralla :) Mitä parhainta tätä vuotta sinulle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko kyllä kritisoida tuota järjetöntä lentämisen määrää. En lähtisi viikonloppulomalle Nykiin jos vuodessa olisi kaksi muutakin kaukomatkaa ja vielä useampi Euroopan lentokin tiedossa :( Huh! Matkustaminen on kivaa, mutta tuota tahtia ei maapallo kestä.

Netissä on laskureita joilla voi laskea matkailunsa kulutuksen ja vaikutuksen hiilijalanjälkeen, suosittelen tutustumaan!

Hertta
Lilou's Crush

Hei, olet kyllä vallan oikeassa siinä, että lentämisellä on suurensuuri jalanjälkensä, oli lento sitten työmatka tahi viiden vuorokauden "viikonloppureissu" kuten tuo viittaamasi Nykin lomani oli. Joka vuodelle ei tällaista reissumäärää sentään meidän perheelle tule, aiempina vuosina tosin työmatkoja on voinut tulla lennettyä useampiakin. Nuo laskurit ovatkin kovin mielenkiintoisia, esimerkiksi asumismuodon osalta ja miten se vaikuttaa hiilijalanjäljen muodostumiseen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.