Shus shiunakkoon!

Lilou's Crush

"Ei oo totta!" äimisteltiin miehen kanssa, kun upotettiin suihimme ensimmäiset ikinä itse tekemämme sushinvonkaleet. Miten kävikin aloittelijan tuuri, ja ei-niin-kauniista (kröhöm, käsin tehdyn näköisiä, tottavie) susheistamme tuli kertakaikkisen täydellisen herkullisia! Kohdallaan oli niin riisin maku kuin täytteidenkin. Ei se ollutkaan yhtään vaikeaa.

Pelasin varman päälle: ostin vallan kallista sushiriisiä puuroriisin sijaan (siitäkin kuulemma tulee hyvää), huuhtelin huolella riisiveden kirkkaaksi ja tein riisiviinaetikka-sokeri-suola-soijakastikkeen sen mausteeksi kieli keskellä suuta. Keitin jyväset just niinkuin ohje sanoo, ja maltoin odottaa jäähtymistä. Kyllä kannatti, olen saanut huomattavasti epäpätevämmän makuista ja oloista sushia monestikin.

Teimme lempparitäytteitämme: makeja kurkulla ja avokadolla, tonnikala-purjotahnaa ja Tokionherkkuamme, eli simppeliä avokado-wasabi-sitruunanigireitä (ollaan avokado-faneja). Kaveriksi sushi+sashimi (mietoa) soijaa, ai että. Meni joka ikinen!

Tonnikala-purjotahnan sävelsin omasta päästä, joten ajattelin jakaa tässä, kun tuli niin hyvää (voisi sopia uuniperunankin kaveriksi lisätyllä kermaviilillä):

 

Tonnikalatäyte nigirille:

1 prk tonnikalaa hyvin valutettuna ja muhjattuna

2-3 ruokalusikallista kermaviiliä (ei saa tulla liian vetistä, että pysyy kasassa, lisää siis pikkuhiljaa)

n. 1/5 osa purjo silputtuna

1/4 tl suolaa

ripsaus sokeria

mustapippuria maun mukaan

tiraus sitruunamehua

(ja riisipallon pinnalle sormella sipaistuna ennen täytettä pikkiriikkisen wasabia)

 

Tyttö teki muuten omat sushipalleronsa, ja oli aivan intona: otin ennen maustamista riisiä syrjään, ja varasimme hänelle "nigirien" päälle laitettavaksi tonnikalaa, kurkkua ja tomaattia. Tyyppi nautti pallosten teosta täysin siemauksin, ja tarkasti kostutti jokaisen työvaiheen välillä käsiään riisiviinaetikalla maustetussa vedessä.

Kommentit

millamainen

Nammmmmm! Vähänkö herkullisen näköisiä ja kuuloisia!

Hertta
Lilou's Crush

Oli kyllä ihan hurjan hyviä, en tosiaan osannut odottaa! Ja vielä helpompaakin kuin luulin, ainoastaan riisin kanssa piti oikein ajatella :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.