Suuri puijaus nimeltä Joulupukki

Lilou's Crush

Useampi tuttava on kysynyt viimeaikoina, tuleeko meille Pukki aattona. Osa on tarkoittanut tätä aivan sanatarkasti, eli saapuuko meille Joulupukki punaisessa nutussaaan iltaa piristämään, ja osa taas kauttarantain lasten ehkä ollessa melkein-kuuloetäisyydellä, että uskooko esikoinen, seitsemän vee, vielä joulupukkiin. Että jatketaanko edelleen tällä satulinjalla.

Vastaus on ei ja kyllä.

Ei. Tänä vuonna joulupukki ei itse saavu juhliimme, sillä emme valitettavasti saa näyttelijän lahjoilla siunattuja sukulaisveljessarjalaisia jallitettua pukin hommiin kolmatta vuotta peräjälkeen. Pukki siis vain käväisee rimpauttamasa ovikelloa, ja jättää lasten lahjat oven pieleen.

Kyllä. Meille tulee edelleen joulupukki. Minusta lapsen joulussa saa olla ripaus taikaa ja ihmettä niin pitkään, kuin lapsi itse sitä tahtoo jatkaa. Kukaan tuskin on jäänyt joulupukki-uskoon ikuisiksi ajoiksi, vaikka vanhemmat olisivat antaneet elää sadussa. Ajan mittaan väistämättä kertyvä älli tai viimeistään isottelevat kaverit asian todellisen laidan paljastavat. Lapsen elämässä ylipäätään saisi minusta olla roppakaupalla tarinaa, ihmeitä, hämmästeltävää ja taianonomaisia hetkiä. Sillä jos ei lapsena, koska sitten? Kyllä se oikea maailma ehtii tulla tutuksi. Lapsuuden leikeistä ja haavemaailmoista sitä jotenkin ammennan vieläkin iloa. Vain pari päivää sitten tupsahti mieleen muisto kylmästä talvesta, ehkä vuonna -85, kun rakentelin iltapimeässä yksikseni naapurin navetan seinän vierelle kinostuneeseen lumeen (mielikuvitus)hiiriperheille pesälinnoja. Ja tuli muistosta taas hyvä mieli, olipas se kivaa.

Toivon, että meidän lintuset saavat uskoa joulupukkiin niin kauan kun haluavat. Jos suoraan suurempi kysyy, toki sitten suoraan kysymykseen vastataan. Mutta kuten aina, omat jutut voi olla toisista ihan hassuja. Meillä näin, muissa perheissä muulla tavalla -ei tässä taida olla oikeaa tai väärää tapaa, on vain omalle perheelle sopivaksi havaittuja.

Olisinkohan ollut seitsemän ja puoli vuotta, kun hoksasin joulupukin olevankin naapurin setä. Ja oivallus oli suorastan hykerryttävä. Muistan vieläkin, kun menin innoissani kuiskuttelemaan äidille havainnostani. Olin niin polleaa tyttöä, pikkuveljillä ei ollut aa-vis-tus-ta-kaan. pari leikkikaveriani tosin joutui ihan väittelemään aiheesta, että onko sitä pukkia olemassa vai ei. Väittely meni aikalailla "meidän isi on vahvempi kuin teidän isi" asteelle, ja päättyi ratkaisemattomaan.

 

PS. Kukaan ei koskaan väitellyt kanssani tuota meidän isi on vahvempi kuin teidän isi. Minun iskä kun oli ihan jättiläinen. Pari metriä mittaa ja raskas ruumiillinen työ. Möreä ääni ja päälipuolisesti murahteleva luonne. Hoitipa esimerkiksi kerran naapurin jokirantaan karanneen lammaslauman lähes yksin takaisin lampolaan. Paljain jaloin, peikkoa leikkien, varpaanvälit lampaankakkaa tursuten. Mutta se on sitten toinen tarina se, ja taitaa olla päässäni jo ajan aikalailla värittämä.

Kommentit

I love mondays

Meille tulee tänä vuonna pitkän tauon jälkeen. Olin ajatellut ettei vielä "tarvitsisi" mutta 2v on puhunut jo kuukauden siitä miten joulupukki tulee leikkimään. Eihän siinä sitten mitkään oven taakse jätetyt lahjat riitä ;) vielä ei ole tajuttu että joulupukilta voisi toivoa useampaa lahjaa vaan lapsonen on toivonut pelkästään yhtä juttua ja tuijottaa mua kun tyhmää kun sanon et ehkä voit toivoa pukilta sitä tai tätä..

Hertta
Lilou's Crush

En edes muistanut, että se tosiaan alkoi noin aikaisin! Meidän reilu 1v ei vielä ymmärrä koko hommasta hölökäsen pöläystä, mutta justiinsa nuo lahjahommat, siitä mun pitikin seuraavaksi kirjoittaa :) Meillä on nyt aika otollinen tilanne, että isompi vielä uskoo pukkiin, mutta ymmärtää, että hän ei ehkä kaikkialle ennätä. Ja pieni on pihalla. Serkkulapset, jotka ovat näiden meidän välissä, joiden kanssa joulua vietetään, varmasti jännittää niin kovasti, että ovikellon pimpotuskin on jo iso juttu :)

Hyvää joulua teille -taitaa kyllä tulla mahdottoman ihanaa, kuulin vähän juttuja tuossa yks ilta ;)

I love mondays

Ihanaa joulua teille! Meillä tulee varmasti kaikille lapsille totaali jäätyminen kun se pukki saapuu. Vielä kun ite tajuaisi että joulu on viikon päästä eikä kahden niinkuin eilen vielä luulin.. 

Hertta
Lilou's Crush

Meillä on selvästi sama painos kalenterista :D :D :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Meille tulee joulupukki eka kertaa tänä vuonna! Ensin pikkujouluissa näytti että eipä tartte vieläkään näkyä sisällä (viime vuonna lahjat ilmestyi mummolan ulkoportaille ja vieressä oli tontunjäljet, syynä tähän akuutti ja lähes hysteerinen joulupukkikammo :D), mutta toisessa joulutapahtumassa 4v yllätti ja meni ihan oma-aloitteisesti pukin viereen juttelemaan ja piirtämään ja vei vielä piirustuksensakin pukille, ja sen jälkeen on kysellyt kovasti että löytäähän se pukki sinne mummolaankin. Kysyin että haluaisitko että pukki tulee käymään ihan oikeasti sisällä, niin kuulemma halusi, ja aikoi laulaa ja piirtää pukille kortin. Aika kivaa kyllä, kieltämättä :) Nyt vielä tyttö saa nauttia yksinoikeudella pukista pari vuotta, kun pikkusisko ja -serkku ovat vasta 2 ja 3kk-ikäiset rääpäleet. Eivät taida paljoa vielä valkoparrasta älytä. :D

Meillä kotona kävi aina tismalleen sama pukki, samaan aikaan ja samoissa vaatteissa tosi pitkään. Mulla ja mun siskolla on 10v ikäero, niin mulle ei kyllä teininäkään vielä selvinnyt kuka se pukki oli, vaikka jossain vaiheessa tajusin kyllä ettei se nyt ehkä ihan oikea tyyppi olekaan. Mut olihan se jännää silti kun ei tiennyt kuka siellä parran sisällä oli! KUNNES sitten 1,5 vuotta takaperin kesällä sattui niin, että mun äiti tervehti kauhean tuttavallisesti yhtä pitkää, hoikkaa miestä (jolla TIETYSTI oli punainen t-paita!!!) ja kun se mies tuli mua kättelemään että hei Nii, ootpas kasvanut kovasti ja tässäkö sun mies ja blaablaa niin joku liikahti aivoissa. Ja siinä mut sit esiteltiin joulupukille. Kaikella 24-vuotiaan kypsyydellä jäädyin aivan täysin :D:D

(Ja minunkaan kanssa ei kukaan koskaan väitellyt että mun isi on vahvempi. 190cm ja samoin fyysinen työ, ei siinä kärsi alkaa urputtamaan!)

Hertta
Lilou's Crush

Miten jännä joulu teillä tulossa! Toivottavasti jollain on käsi vapaana videointia varten :)

Enkä kestä miten ihana joulupukkitarina! Mulle taisi käydä ihan samanlainen jäätyminen, kun pelastin pari kesää sitten erään miehen luottokortin unohtumasta Alepan kassalle. Piiiiitkä herrasmies kääntyi kiittelemään, ja APUA se oli mun lapsuuden idoli RIKI SORSA! En koskaan jäädy, oikeasti koskaan, mutta nyt meni kyllä ihan jauhot suuhun :D

Meillä ei koskaan käyny pukki, en oo siis koskaan siihen uskonut. Oma isä muisti kirkkaasti sen että oli ajatellut lapsuudessaan että hänen isänsä ja äitinsä olivat valehdelleet pukista, ja tästä ikuisesti loukkaantuneena ei halunnut omille lapsille samanlaista fiilistä. Meillä ei siis ikinä käynyt pukki, enkä ole traumatisoitunut - vaikka moni suhtautui juuri tähän lähestymistapaan todella kummaksuen :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi ei! Kylläpä on ollut kova kolaus isälläsi tämä. Ei ihme, että omia halusi tuollaisen kokemuksen jälkeen säästää :) Näin ne vanhemmat aina parhaimpansa yrittää omien lastensa eteen! Niin tai näin, teet aina väärin -tai oikein -päin :)

jeni (Ei varmistettu)

https://www.theoutnet.com/en-FI/product/T-by-Alexander-Wang/Printed-stre...
Ei liity joulupukkiin, mutta tulit jotenkin niin tästä mekosta mieleen. Istuis sulle, ja sun pitkänhuiskealle hoikalle rungolles, nimittäin just, eikä melkein :)
Hyvää joulua kaunokainen!

Hertta
Lilou's Crush

No olipa se tosiaan sellainen mekko, että olisi omaan silmäänkin tarttunut :) Simppeli ja kiva. Pistin äkkiä silmät kiinni ja suljin selaimen, katse pallossa, katse pallossa... joka siis tänä alena jotain vähän toisenlaista :D Ihanaa joulua <3

Pukki vieraili pari kertaa mummolassa, mutta muuten lahjat on salaperäisellä saapuneet perille. Vaikka lapset on jo teinejä ja usko joulupukkiin kaikonnut aikaa sitten, edelleen sitkeästi muistutan joulunaikaan että mulla on joulupukin puhelinnumero (tv2 kuumasta linjasta) jos eivät käyttäydy asiallisesti. No teinit tuhahtaa mulle ettei pukkia ole. Onneksi miehen veljen avokki on asunut Napapiirin tuntumassa, joulupukin naapurissa! Avokin kertomusta teinit ei kyseenalaista, entäs jos se vaikka piipahtaa sinne naapuriin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.