Tallinnassa

Lilou's Crush

Kuten hihkuinkin eilen iltamyöhällä, Tallinnassa ollaan! Viron matkailu kutsui nimittäin Jennin kavereineen kylään, ihkaensimmäiselle viralliselle bloggaajavierailulle, ja meillä Saaran ja Nelliinan kanssa oli onni ja ilo päästä matkaan mukaan.

Saavuimme nopsalla Tallinkilla illansuussa, ja majoituimme uuteen Nordic Hotel Forumiin, joka sijaitsee aivan Viru Hotellin vieressä. Taidettiin saada Saaran kanssa pienimuotoiset ilohepulit huoneissamme, sillä kylppäreistä löytyi tosiaan täysimittaiset kylpyammeet...

Heti ensimmäiseksi illaksi meille oli järjestetty kivaa ohjelmaa, tapasimme nimittäin Viron matkailun Mallen ja tallinnalaisen bloggaajan Brittan.  Britta valitsi treffipaikaksi lempiravintolansa Neikidin jonne oli noin kymmenen minuutin kävelymatka hotelliltamme.

Suosittelen ehdottomasti, jos etsitte hyvää ja kodikasta ruokapaikkaa; Neikid sijaitsee lähellä Tallinnan vapauden patsasta osoitteessa Wismari 3 -ei siis Vanhassa kaupungissa, vaan hiukan sen ulkopuolella, missä kuulemma kaikki uudet, hyvään ruokaan satsaaavat ravintolat sijaitsevat. Ulkoapäin katsottuna jo parhaat päivänsä nähneen talon sisältä löytyikin aarre ravintolaksi, jonne en varmasti itse olisi osannut mennä.

Oli hurjan mielenkiintoista jutella tallinnalaisleidien kanssa, ja etenkin kuulla Viron blogiskenestä. Blogeista pinnalla ovat kuulemma sisustus- ja designblogit, virolaisten ollessa kodinsisustajakansaa, ja tietysti muotiblogit. Pieni ero Suomeen löytyy myös siinä, että virolaisissa blogeissa kommentteja ei juuri jätetä. Britta kirjoittaa englanniksi, käykää kurkkimassa stylistin hienoa jälkeä täällä!

Vyöryimme hotellille vasta puolen yön aikoihin, eikä unta kylvyn jälkeen tarvinnut kauaa houkutella.

Nyt muut tyttäret ovat joogakoulussa tutustumassa sen saloihin, itse olen polveni orjuuttamana täällä hotellilla, josta on tosin asap suunnattava hammasharjakaupoille. Voitteko kuvitella, tällainen suht konkari reissunainen unohti hammasharjan! Kunhan saan hampaat puts ja plank, on tulossa jotakin hemmottelua, ei vitsi, kyllä työssäkäyvästressinorjaäiti-ihminen voi olla iloinen.

PS: Kyselin Mallelta myös reissaamisesta lapsen kanssa täällä Tallinnassa, ja sain pari todella kivaa vinkkiä, tutustun niihin ja kerron sitten jonkun tulevan postauksen yhteydessä!

Kommentit

tinni/tallinnainen (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/tallinnainen/

oiii, ihana Tallinna-postaus! pitääpä testata tuota neikiddiä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,
Olen itse myös eestiläine blogin kirjottaja. Olen asunnut Suomessa jo aika kauan ja kirjottelen eestiksi ja ihan sentakia, että en unohtaisi äitinkieltä. Välillä ihmettelen, että Eestissä tykätään paljon kirjota englantiksi ja minua se oikeasti harmitaa se niin paljon, että periaatessa en lue niitä blogeja:) Myös sen olen huomannut, että vaikka kuinka paljon olis sivuilla kävijöita niin kommeneteja jätetaan oikeasti tosi harvoin.Olen sinun blogi lukennut jo varmakin 3 vuotta ja tykkään tosi, tosi paljon ja luen yleensäkin paljon suomalaisia blogeja. Mielestäni eestiläisillä ei ole vielä sellaista blogikultuuria kun Suomessa. Toki on eetiläisilläkin hyviä blogeja ja onneksi niitä tule kokoajan lisä. Harvoin itsekin jätän kommettia tänne, mutta syy on enempäkin siitnä, että en uskalla kirjottele suomeksi:)Koska en ole omasta mielestä riittävän hyvä kirjottelemaan suomeksi. Vaikka nyt tuliki näköjään aika pitkä teksti:)
Mukavaa alkavaa viikkoa!
t. Helle

Hertta
Lilou's Crush

Tinni, kannattaa! Oli musta sellainen "vähän fiinimpi" mutta kuitenkin rento paikka, ja tarjoilijamme oli kertakaikkisen hyvä (kuten tietty ruokakin, mutta sitä taisikin tulla kehuttua jo :). Suosikikseni nousi reissulla Kohvik Moon, lienee sulle ehkä tuttu juttu? Se oli just eikä melkein miun maun mukkaan.

Helle, miten kiva että jätit kommentin, ja miten iloiseksi tulin kun kerroit, että olet täällä viipynyt jo kolme vuotta!  Kävisin todella mielelläni sinun blogissasi, jos jättäisit minulle osoitteen vaikka tänne, tai tuikkaisit tuonne Lilou's Crushin FB-sivulle vaikka inboksiin?  Suomen kielesihän on aivan MIELETTÖMÄN hyvää, jos osaisin edes 10% tuosta eestiä, niin pitäisin itseäni jo taiturina! Harmitta, kun osaan vain muutaman sanan, ja nekin harvat tuntuu tarpeen tullen juuttuvan kurkkuun. "Tere" osaan onneksi sentään täräyttää heti tarvittaessa :)  Nyt jään kuules sitten odottamaan jatkossakin kommenttejasi, koska kieli ei tosiaankaan ole este :) Ja tosiaan, mistähän se johtuu se englanti... olisikohan sillä jotain tekemistä, että haluaisi enemmän myös ulkomaalaisia lukijoita?  Kivaa viikkoa sinulle, ja kiitos vielä että rohkaistuit kommentoimaan :)

tinni/tallinnainen (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/tallinnainen/

Hih, mulla on aina käyny Moon visiitin kohdalla juurikin se että olen viimetipassa varailemassa pöytää, ja paikka on aina täynnä :) niin suosittu se tuntuu olevan...nuiden herkkulautas-kuvien perusteella en kyllä epäile! blinikamuna kuin myös :)
Mä olen on myös yrittänyt löytää kivoja eestinaisten blogeja...mutta ne piileksii jossain.Kiitos tuosta Brittan blogi linkistä, todella kivan tuntuinen!

Hertta
Lilou's Crush

tinni, ei kestä! ja toivottavasti pian onnistuu tuo Moon-reissu, se oli kyllä niin rento ja kiva (ja hyvväää!) listalle jäi vielä pari juttua, jotka aion testata seuraavalla tallinnanreissulla! Toivottavasti muuten Helle tuossa ylempänä kommentoiden, laittaa meille linkkiä myös omaan blogiinsa, niin saadaan yksi lisää lukulistalle :) Voi hyvin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Hertta näistä rohkaisevista sanoista:)
www.purjetajad.blogspot.fi :D on minun blogi osoitte, on sellainen enempäkin oman eestin kielen ylläpiton paikka ja samalla myös perhelle ja sukulaisille vähän tiedoja, missä mennään.
Kiitos , että laitat tänne Tallinnan vinkkejä ja vielä sellaisia lapsiystävällisiä paikkoja. Itse muutin vuonna 2007 Suomeen ja sen jälkeen ihan pihalla, että missä hyviä ruokapaikkoja:)
Koitetaan nyt olla vähän reipampia laittamaan kommentteja.
Mukavaa maanantaita:)
t. Helle

Hertta
Lilou's Crush

Helle, voi miten kiva että vastauskin tavoitti :) Käyn vierailulla tutustumassa sinuun, hauskaa! Ja minulle muuten tuli Tallinnassa sellainen olo, että lapset olivat aikalailla tervetulleita noihin kaikkiin uusiin "trendi"ravintoloihin, ainakin suloisia sukkasillaan kipitteleviä muksuja siellä vilisi ja herkutteli jokaisessa. Nätisti osasivat olla, eli huomasi, että ovat hommaan tottuneita. Kivaa alkanutta viikkoa sinulle!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.