Tapettipohdintoja, osa 1.

Lilou's Crush

 

Huonejumppamme toteutuikin sitten vähän toisella tavalla, kuin alkuun ajattelimme. Nuorin perijämme ei vielä hetkeen ymmärrä oman huoneen autuutta, ja nauttii toistaiseksi uniaan pääsääntöisesti meidän välissämme. Niinpä vedimme vähän mutkia suoriksi ja päätimme yhdistää työhuoneen ja juniorin huoneen pariksi vuodeksi.

Mies, joka viettää toisinaan hävyttömän pitkiä toveja työhuoneen syövereissä, oli kovin mieluissaan ajatuksesta, että työhommiin säilyy edelleen kunnon huone läpikulkutilan sijaan, ja minullekin tämä passaa, koska en näin vielä joudu luopumaan vaatesäilytystilastani. Ainoa ehto toteutuksessa on se, että huone ei missään nimessä saa alkaa näyttää konttorilta, vaan sen on oltava toimva ja viihtyisä molempiin tuleviin käyttötarkoituksiinsa, ainakin pariksi vuodeksi.

Muistatte ehkä, että lastenhuoneen seinä on meillä tällä hetkellä kirkkaan keltainen. Voin muuten sanoa, että ei todellakaan toimi jatkossa, vaan riitelee suorastaan silmiä kirvelevällä tavalla puisen työpöytärotiskomme kanssa. Koska pöytä on rakas (mieheni ja minun entisestä työpaikasta pikkurahalla ostettu  klommoinen Billnäs), siitä ei luovuta, vaan seinä saa antaa periksi.

Maalin sijaan olemme tällä kertaa ajatelleet tapettia. Meidän molempien suosikkeja ovat monet ehkä jo puhkinähdytkin Cole&Sonin tapetit kuten Woods, Palm trees ja Hummingbirds. Ehkä ne hassut flamingotkin jopa! Ferm Livingin tapeteista muutamat myös miellyttävät. 

Koivutapetti on mieheni suurin suosikki, mutta itse pohdin, liekö se nyt kuitenkin liian synkkä lastenhuoneeseen. Yleensä tällainen ensifiilis kannattaa ottaa tosissaan, ja tuumimmekin, että ehkä suuntaamme katseemme toisiin rulliin. Vai mitäs tuumaatte? Herkistelenkö liiaksi? Arvomme yleisestikin ottaen kahden vaiheilla: hempeää kuvatapettia tai graafisempaa ilmettä. Aloitimme näistä hempukoista, jatkoa seuraa graafisemmalla meiningillä. 

Kommentit

 

Kaverilla on lastenhuoneessa tuo koivutapetti lastenhuoneessa. Ei oo ollenkaan synkkä. :)

Hertta
Lilou's Crush

Hei onpa kiva kuulla! Se kyllä sopisi ilmeeltään ja väreiltään (onko heillä muuten mu/va?) tosi hienosti siihen tilaan, ja meidän talon fiilikseen jotenkin muutenkin.

Se lastenhuone on sellanen musta-valko-keltanen muuten. Huonekalut valkoista, päiväpeite mustaa ja tekstiilit muistaakseni musta-valko-keltasta. Sellasta simppeliä tyyliä. :) Aika hyvin ne lelut sitten tuo sitä väriä lisää..

Lennu (Ei varmistettu)

Woods on ihana! Ei ollenkaan synkkä mielestäni, kun siihen yhdistää "lapsellisia" juttuja ja värejä. Meillä oli se makkarissa, eikä silmä väsynyt siihen neljässä vuodessa :)

Hertta
Lilou's Crush

Mä ajattelinkin, että jotain pastellista, kuten minttua ja vaaleanpunaista tms. Ja kun sitä on vain yksi seinä, ei se varmasti olisi niin "synkmetsä"?

Morsio
Mennään vaan!

Jeeee! Olen juuri pohtinut tapetoivani yhden meidän makuuhuoneen seinistä, ja mulla lienee aika lapsekas maku sillä nämä vaihtoehdot näyttävät kaikki kivoilta :)) Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan jatkopohdintoja aiheesta. Itse eksyin selaamaan Elloksen tapettivalikoimaan, joka yllätyksekseni oli aika kiva!

Hertta
Lilou's Crush

Joo! Siellä on myös Ferm Livingiä, joka meillä on kanssa pohdinnassa, laitan siitäkin tulemaan postausta ihan lähiaikoina :) Ja höpsis sulla lapsekas maku (siis siinäkään mitään vikaa ole, mullakin:) vaan näähän on kaikki klassikoita :)

Morsio
Mennään vaan!

Olen muuten ihan hassahtanut tuohon turkoosiin lintutapettiin, mutta onkohan se aikuisten makkariin jo vähän lälly?

Salvia (Ei varmistettu)

Tässä vinkin tapetista joka yhdistää tuon koivukuvion hieman lapsekkaimpiin juttuihin: Borås tapettien Lilleby-niminen malli. Meillä ihan lapsettomassa kodissa makkarin tapettina :)

Salvia (Ei varmistettu)

Tässä vielä linkki kyseiseen tapettiin http://www.borastapeter.se/fi/mallistot-lilleby/tapetti-2651/

Vierailija (Ei varmistettu)

Entäs Tapiovaarojen numerotapetti? Se on meillä lastenhuoneessa joka on välillä ollut työhuoneena. Livenä paljon kivempi kuin tuossa kuvassa. http://www.tapettitalo.fi/mallit/69717.html

Hertta
Lilou's Crush

Se onkin myös tosi näyttävä, olen nähnyt sitä eräässä keittiössä! Meillä on nyt loppusuoralla kaksi, eräs ruutujuttu ja tämä puutapetti sitten kuitenkin, jännää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on ollut yhdessä huoneessa nyt useammman vuoden Osborne & Littlen Grove Garden-tapetti vaalean(sini)vihreänä. Tykätään edelleen tosi paljon, lentelevät kolibrit valaisevat koko huoneen.

Hertta
Lilou's Crush

Oi se on kaunis! Kolibrit on heikkouteni :) Hieno valinta.

miaaa (Ei varmistettu)

Olen itse remontoimassa tällä hetkellä ja suurin ahdistus on aiheutunut tapeteista. En olisi ikinä uskonut! Kivoja tapetteja on valtava määrä ja jo yksikin seinä hallitsee tilaa aika merkittävästi. Itse päädyin Cole&son:in Great waves- tapettiin olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin tuli tylsästi yksiväristä tapettia, koska en osannut päättää! Nyt on monella eri merkillä ihania kukkatapetteja, kuten Sandbergillä ja Boråsilla (erityisesti Hanna Werningin tapetit). Tykästyin kovasti myös Sandbergin Kaspar-tapettiin, jota on nyt rajoitettu erä vaaleanharmaana. Poika ei tästä kuitenkaan innostunut, minun harmikseni. Vielä täytyy sanoa, että flamingo-tapetti on mielestäni ihan mahtava!

Hertta
Lilou's Crush

No niinpä! Vähän kuin lapsi karkkikaupassa (tai Tigerissa ;) kun hienoja on niin paljon, että mene ihan pää pyörälle. Ja kiitos, käynpä tutustumassa noihin Hanna Werningin tapetteihin, niitä en taida tietääkään, en ainakaan nimeltä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.