Terassiplanninkeja

Lilou's Crush

Terkkuja todella heikon päivän illasta. Näiden muiden riesojen lisäksi sain seurakseni viikonlopulta kesälenssun, joka äityi poskiontelontulehdukseksi ja ilmeisesti siitä intoutuen silmittömäksi hammassäryksi joka kestää jo kolmatta päivää, ja nyt kaikkien kaveriksi tänään iski päälle oksutauti. Onneksi edes viimeinen tuntuu olevan nopsasti pois soljuvaa sorttia, sillä tuottaa arkihaastetta kerrakseen yhdistelmä iso maha, ykärykäys ja taipumattomat polvet. Huhhhuijaa. Hammassärky on näistä se kamalin, mutta juuri nyt en kykene vielä raahautumaan hammaslääkäriin tarkistuttamaan tilannetta, eikä tätä lenssua tietenkään ole ajateltu tuliaisiksi viedä hammaslääkkäritädille, joten parasetamolitabletit (josta on yhtä paljon hyötyä kuin märästä sukasta, paitsi että tabletit on helpompi oksentaa, totesin juuri ystäväiselleni...) on ainoa apuni, maksimiannoksella mennään ja pienen hetken on lievää lientymistä havaittavissa ennenkuin helvetti taas irtoaa... Raskauden vikalla kolmanneksella kun ibuprofeiinikin on huono juttu -pitikin tämän riesan vasta nyt siis alkaa, ja juuri näillä ihanilla helteillä, jotka aiheuttavat tällä hetkellä pintaan vain tuskanhikeä. Oi voi!

Mutta se valituksista. Mitä aloittelin jo eilen kirjoittelemaan vähän vaffemmassa olotilassa, on seuraavaa. Meinaas terassihommia. Mies rakensi toissakesänä terassin, johon ollaan oltu niin ääreest tyytyväisiä. Kannatti panostaa hikisiin pohjatöihin ja laadukkaisiin materiaaleihin, ei meinaas hytky, jousta eikä taivu! Kuitenkin jo saman kesän lopulla alkoi tulla fiilis, että "voi vitsi, oiskohan pitänyt tehdä VIELÄ isompi" ja viime kesänä se jo vahvistui "olis pitänyt tehdä isompi" -aatokseksi.

Terassi yläkerran parvekkeelta katsastettuna -iso osa jää siis parvekkeen alle ja kulman taakse piiloon. Puupinta on juuri öljytty, ja koko tuo tavaramäärä siirretään taas huomenna paikoillensa.

Terassin jatkeesta haaveilemme siksi, että se mahdollistaa sekä lasten uima-altaan, teltan, kuuden hengen ruokapöydän, grillin, kalustearkun ja kahden täysimittaisen aurinkovuoteen mahduttamisen terassille yhtä aikaa lautojen päälle. Viime kesänä oli valittava joko teltta tai uima-allas. Eikä haittaa tee, että laajennus tulee juuri siihen osaan, mihin aurinko alkaa ensimmäisenä alkuiltapäivästä pihallamme paistamaan.Nyt on laskelmoitu ja piirretty ja suunniteltu, ja terassi alkaa hahmottua

Mies laskelmoi että piirustuksistani tulee mahdollisimman vähän lautahävikkiä...

Koska meissä ei ole hortonomin vikaa, eikä aikaa ole kukkien tai nurmikon hoitoon, se on havaittu, päätimme tehdä meidän oloisen version. Nimittäin tuota vankkaa lautaa ja pienen "kivipuutarhan". Kivialueelle  hankimme jonkun kauniin puisen laatikon hyötypuutarhalle (ekana vuonna jollekin söpölle puskalle/ruohotupsulle) ja ruukkuja löytyykin jo omasta takaa. Pihavalo siirretään pois parvekkeen alta kivialueen nurkkaan, tunnelmaa tuomaan. Muuten vastuu menee niin, että minä suunnittelen, mies urakoi, mutta tuohon hommaan tarvitaan sähkömiehen apua.

Kiveksi valitsimme Kekkilän grafiitinharmaan koristekiven. Värisävyn on riittävän luonnollinen, sopii terassia kiertävien luonnonkivien sävyyn (eivät näy kuvassa harmi kyllä) ja kivet tuntuvat ihanan sileiltä -niillä voi myös tepastella paljain jaloin mukavasti, mikä on tärkeää lapsiperheessä, hassuahan se olisi kieltää pihassa juoksemasta johonkin nurkkaan. Kiviä myydään 10kg:n säkeissä. Me tarvitsemme vähän alle viiden neliön tilaa peittämään kymmenisen säkkiä kiviä. Kilohinta tulee kalliimmaksi kuin muiden valmistajien vastaavien tuotteiden suursäkeissä (500-1000kg) mutta ei ole mitään järkeä hankkia valtavaa kivimäärää jolla ei tee mitään.

Ja jotta ei vähä mittään, samaan hönkään uudistamme myös etupihaa ja rakennamme sisäänkäynnin yhteyteen pikkuruisemman terassin, jolla kelpaa juoda aamuauringossa aamukaffet ja vauvan nukkua päiväuniansa silloin, kun aurinko alkaa porottaa toiselle puolelle taloa parvekkeelle ja pihalle. Siitä enemmän sitten myöhemmin.

Kommentit

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Jos hammassärky on ylähampaissa, niin todennäköisesti hampaat ovat kunnossa, eikä tarvitse raahautua hammaslääkäriin. Poskiontelotulehduksesta johtuen ontelot ja sitä ympäröivät pehmytkudokset ovat turvonneet ja painavat hampaiden hermoja. Tämä saa aikaan hammassäryn tuntemuksen jopa todella vahvasti, vaikka hampaat ovat kunnossa.
Jos taas särky on alahampaissa, niin sitten poskiontelontulehdus ei selitä sitä.
Voimia ja paljon paranemisia!

Hertta
Lilou's Crush

Näin epäilen itsekin -arvoin juuri herätessä, että hammaslääkäriin vaiko peruslääkäriin, ja valitsin jälkimmäisen. Josko tähän löytyisi edes joku sopiva turvotusta ja painetta vähentävä lääke, ja tujakka särkyläökekin olisi tervetullut... Naama on kipeä leukaa myöten, mutta tosiaan pahin särky ylähampaissa. Huh!

Raija-Liisa (Ei varmistettu)

Kuten yhteinen ystävämme Härmän Pappa sanoi:"Ihmisellä ei voi koskaan olla liikaa terassia!" Noudatimme tätä neuvoa viime syksynä: ensin tehtiin (miäs teki) möksän länsiseinustalle reilut kymmenen neliötä, sitten laajennettiin (minä suunnittelin) rakennelma lennossa eteläpäätyyn ja lopuksi myös aamuaringon puolelle, vähän porrastaen, ja kyllä kannatti.
Kivi-idean nappaan tästä het'paikalla, ja ruukkukaupoille olen jo matkalla...

Hertta
Lilou's Crush

Kyä pappa tiätää ;) kuulostas erityisen ihanalta möksäterassi, kunpa ois se mökki meilläkin! Vaikka tosiasiassa, eipä me taidettas ennättää siitä riittävästi huolta pitää, kun jo pikku pihankin kanssa haasteita! Sellaiset jokikivetkin oli muuten ihania, pieniä sileitä pyörylöitä, kannattaa käydä hivelemässä :)

HM (Ei varmistettu)

Tuttu vaiva tuo hammassärky+poskiontelotulehdus -kombo. Olen joskus hammaslääkärillekin rientänyt ihan turhan takia, kun en tiennyt yhteyttä, mutta eipä sanonut hammaslääkärikään. Mulla on aina hammassäryn ilmaantuminen ollut merkki, että tulehdus on pahentunut niin, ettei siitä eroon pääse ilman antibiootteja. Menehän vaan lääjkäriin siis :) Paranemisia, tuo on vähän haasteellinen yhtälö, raskaus ja tulehdus. Onko sulla muuten allergiataipumusta, nythän on se aika..limakalvoturvotus voi lisätä poskionteloiden tukkeutumisriskiä. Ei vaan voi käyttää Duactia ym. lääkkeitä raskausaikana.

Hertta
Lilou's Crush

No ihan sama juttuhan se tosiaan oli täällä! Antibiootit jouduin aloittamaan eilen, ja enää ei tee mieli sahata päätä (hampaiden takia) irti, vaikka muuten olo onkin vielä ihan kauhea. Samasta vaivasta siis kärsitään. Mulla on muutenkin taipumusta näihin poskiontelotulehduksiin, ja yleensä osaan jo ottaa hevoskuurin aeriusta, otrivinia, allergialääkettä ja buranaa ja olen kahdesta edellisestä päässyt ilman antibiootteja, mutta juuuri tämä raskaus estää supertropit, ja aikamoisen koettelemuksen laittoikin tuo muutaman päivän luomukärsintä. Teki vain mieli uikuttaa.

Suviliini (Ei varmistettu)

Tsemppiä kovasti sairasteluun ja pikaista paranemista! <3 Viime raskaudessa oksutaudin&flunssan läpikäyneenä muistan, että vielä vähemmän kivaa touhua pallon kanssa. Ja kauniita kiviä olette valinneet! :) Ostettiin viime kesänä niitä Kekkilän rantakiviä, sillä seinänaapurilla oli myös: virhe! Tää meidän kivirohmu kohta 2v. nimittäin tykkää viskoa niitä jo toista kesää mennen tullen nurmikolle :P Täytyy ostaa isompia (ja tosiaan hyvänä huomiona pyöreitä), etteivät niin helposti lähde liikkeelle ja löydetään ne paremmin ruohon seasta. Säästyy myös hermot, jos toinen tuleva tykkää samoista hommista :D

Hertta
Lilou's Crush

Nonnis, justiinsa sama kattaus siis. Yöh. Kai tämä tästä jossain vaiheessa, nyt olen vielä siinä tilassa, että nouseeko sitä ihmispolo koskaan. Ja hihitytti hiukan tuo teidän kivirohmu, koska ymmärrän täysin -aivan ihania justiinsa pikkuisen hypelöitäviksi olivat ne :D  mekin tuumattiin miehen kanssa, että pitänee painottaa naapuruston lapsukaisille, että kivet on sitten siinä ja pysyy, tosin nämä "lähilapset" tässä jotka meidän terassillä pyörivät, ovat jo sen verran vanhempia, noin 4-6v, että ymmärtävät kyllä todennäköisesti :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.