Terkkuja Shinjukusta!

Lilou's Crush

Heippa kaverit, terkkuja Tokiosta, Shinjukusta!

Otimme todella lentävän lähdön koska kotimaan päässä kiireet pitivät otteessaan, lähestulkoon juosten portille ja koneeseen koko ajan pakkauksen mahdollisia puutteita pohtien... Mutta sen jälkeen matka sujui tosi kivasti; tyttö nukkui liki koko matkan, Tokion päässä kaikki passintarkastus-ja maahantulovirallisuudet, laukkujennouto, bussilippujen hankinta ja oikean bussin löytäminen meni ällistyttävän sujuvasti. Ihan leikiten suorastaan, vaikka vähän jänskätti, että miten me kaikki väsyneinä kapsäkkeinemme löydettäisiin oikeat tiskit ja saataisiin napakassa aikataulussa kulkuyhteydet pelaamaan. 

Muutaman huomion (yleistäen, tämän päiväisen kohtelun perusteella siis) olen jo entänyt tekemään: japanilainen kohteliaisuus, se todella on maineensa veroista. Ihmisiä, niitä täällä on ja riittää -iltaisin. Päivällä saapuessamme hämmästelin katujen autiutta, jotenkin odotin, että koko ajan kuhisee, vaikka tietysti tajusinkin, että porukkahan on silloin töissä. Kasvomaskeja käyttää varmaankin ainakin n. 20% kulkijoista. Tokiolaiset pyöräilevät tosi paljon. Tykkäävät lapsista. Hakkaavat hullun lailla pelihalleissa koneitaan. Tupakoivat tosi paljon. Hymyn kanssa hommat onnistuvat, jos vaikka yhteinen kieli puuttuisikin.

Me ollaan nautittu tämä päivä nuuskiessa ympäristöä, nyt ollaan kaikki ihan veto veks, niin kovasti, että pienin nukahti hotellille kävellessä isin syliin. Sitä "kulttuurishokkia" jota muutamassa lukemassani kirjassa sanottiin ekana päivänä tulevaksi, ei kyllä tullut. Vai tuliskos huomenna, kun mennään Shibuyaan ja Harajukuun seikkailemaan? Kerron siitä sitten myöhemmin :)

Kommentit

marijja (Ei varmistettu)

Oi, näytätpä ihanalta! Tuli heti niin keväinen fiilis. :)

Tasaraita

Oi te olette jo reissun päällä, nauttikaa! Täällä haaveillaan jostain kaupunkilomasta Eurooppaan kunhan muuttohässäkästä ja remontista selvitään. Me tehtiin samanlainen peliliike kun tekin pari vuotta sitten ja nyt keskusta-asunto vaihtuu Itä- Helsinkiin ja rivitaloon.  Vähän mua jännittää että kuinka me viihdytään mutta ei näillä pääkaupunkiseudun neliöhinnoilla keskustassa kovin mukavasti asuta. Muistelen lukeneeni täältä joskus että  sopeutuminen oli odotettua helpompaa ja toivottavasti näin käy meilläkin. Mukavaa reissua! Kiva katsella toisten reissukuvia kun oma matka vasta siintää haaveissa. 

Hertta
Lilou's Crush

marijja, tiiäks täällä on auringossa jo ihan KUUMA! Varjossa sitten takista piti vetää vetskakin kiinni, mutta oikein kiva kevätilma. Viikon aikana lämpötilat voi nousta reippaasti päälle kahdenkymmenen, se olisi kyllä aivan ihana käänne :) Mutta tämäkin kelpaa, tietysti!

Tinttinen, oiiii tervetuloa rivari-itähelsinki-elämään! Laita mulle uteliaalle vaikka FB inbox-viesti tuonne lilous crushin FB-sivuille jos suinkin vaan maltat paljastaa mutta et tähän, että minnepäin muutatte! Mulla on kyllä kaipuu keskustaan, mutta tässä elämäntilanteessa tila, sauna ja pihat ja leikkikaverit ja ja ja on parempi ratkaisu :) Mutta joskus uskon että taas muutetaan takaisinkin, oon sellainen ikinomadi :D Onnea tosi paljon uuteen kotiin, remppa on kaikessa karmeudessaankin aika ihanaa sit kuitenkin. Sitten palkitsette joskus rempan jälkeen itsenne eurooppareissulla, sitä kelpaa odottaa :)

annemi

Ihanaa reissua, nauttikaa!!! Japani on omalla matkakohdehaavelistalla korkealla, odotan siis tosi innoissani matkakertomuksia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, tuli ikävä Japaniin! Maskien pitäminen pohjautuu paikallisten kohteliaisuudesta. He eivät halua tartuttaa muita jos heillä itsellään on flunssa/nuha päällä.. Tuli yllätyksenä meillekin kun käytiin kesällä siellä! Hauskaa reissua, toivottavasti kirsikkapuut ehtii kukkia! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

I've just come across your blog and I'm your newest follower via Bloglovin.
Hope some time you'll get the chance to visit my blog and maybe follow back :-)
With love,
Coco
Coco et La vie en rose
http://www.pinktopping.blogspot.it/

Sara's Stripes
Sara's Stripes

Muistan ja ihmetelleeni, että minne kaikki ihmiset katoavat päiväsaikaan. Siellä löytyy niin paljon ihmeteltävää ja kummasteltavaa. Lisää matkakuvia odotellessa :)

Hertta
Lilou's Crush

Annemi, se me tehhään! So far so good, voisin sanoa :)

Vierailija, minä kuulin tuon kertomasi ihan vasta viime viikolla -luulin, kuten varmaan moni muukin, että suojautuvat saasteilta tai pöpöiltä! Kiitos toivotuksista, täällä tuntuu helposti hauska ja jännä onnistuvan :) Olisi lottovoitto, jos kaiken päälle nähtäisiin vielä vähän kukkaloistoakin!

Coco, hi Coco, thanks a lot! Will be visiting :)

Sara, hih, aattelin että oonkohan mää ainoa :) Oli niin raukea tunnelma täällä tuossa puolenpäivän tienoillakin vielä :) Ja niitä tulloo, usko pois ;)

Satupauliina
Lankakerällä

Ihanat  housut! Mistä moiset ihanuudet!?

 

Hyvää Lomaa!

Liisa
Osasin!

Me pohdittiin omalla reissullamme syksyllä, missä mahtoivat olla kaikki raskaana olevat naiset. Näimme kaupungilla yhden maha pystyssä kulkevan naisen koko reilun viikon kestäneellä matkallamme.

Omenainen

Ihania kuvia! Japani on niin makea, en ole ollut mutta pitäisi varmaan.

Varvana (Ei varmistettu)

Shinjuku <3

Kierrettiin häämatkalla kaksi viikkoa Japania, Shinjuku oli yksi parhaita paikkoja. Mieli palaa uudestaan Japaniin... Kulttuurishokin suhteen asiaa helpottaa se, että japanilaiset ovat niin superorganisoituneita, kohteliaita ja käyttäytymissääntöjen ohjailemia. Todennäköisesti itse on ennemmin kuin norsu posliinikaupassa.

Pieniä lapsia ei reissulla näkynyt juuri missään, ainakaan Tokiossa. Olisi kiva kuulla, miten siellä suhtaudutaan lapsiin tai pärjää lapsen kanssa. Haaveissa olisi lähteä uudestaan joskus kaksosten kanssa (nyt 3v).

my view

Voi miten jännää, minäkin odotan matkakertomuksia :)

Hertta
Lilou's Crush

Satupauliina, kiitos! H&M:n boyfriendit ovat, suosittelen :)

Liisa, hmm, täytyypäs pitää silmät auki, itse en juuri nyt ole sellaisessa mahantarkkailumoodissa, että olisin pistänyt merkille. Vai johtuisiko pukeutumisesta? Aika paljon näkyy edelleen sellaista suurta väljää yläosaa? Raportoin aiheesta, jos keksin tähän vastauksen :)

Omenainen, makealta kyllä maistuu, ja ruhtinaallisen kahden päivän kokemuksella voin suositella!

Varvana, kaksi viikkoa saisi kyllä menemään hujauksessa tässä maassa, ja vielä jäisi näkemättä vaikka ja mitä! Pieniä lapsia ollaan kyllä nähty tänään esmes tuolla Harajukun/Omotesandon suunnalla paljonkin, lauantaina olivat perheet liikenteessä. Ihanasti ovat suhtautuneet lapsukaiseen, vaikka onkin aika rasavilli, eli sen suhteen no problem!

myview, kiva kuulla! Täältä niitä tulloo :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.