Terveisiä Bulgariasta: paahdetut kurpitsansiemenet

Lilou's Crush

Äidilläni ja isälläni oli ystäväperhe Bulgariasta. Perheen poika Tomy vieraili meillä Suomessa muutamaan kertaan, ja toi kaikenlaisia mausteita ja ruokajuttuja mukanaan. Niistä sitten kokkailtiin yhdessä kaikenlaista jännää.

Yksi simppeleimmistä herkuista oli kuumalla pannulla paahdetut kurpitsansiemenet. Tai auringonkukan, tai oikeastaan mitkä tahansa, mutta näihin kurpitsansiemeniin olen itse eniten tykästynyt.

Resepti on yksinkertainen:

  • Lisää paistinpannulle ruokalusikallinen voita sulamaan ja ruskistumaan kevyesti
  • Kaada päälle kourallinen siemeniä (esim. Urtekramin luomut ovat isoja ja hyviä)
  • Paahda sekoitellen, älä päästä palamaan
  • Lorauta päälle noin ruokalusikallinen soijaa, sekoittele ja kääntele
  • Lisää makusi mukaan mausteita, esimerkiksi myllystä mustapippuria, juustokuminaa, paprikaa ja cayennepippuria, paistele vielä minuutti-pari sekoitellen

Ota pois kuumalta pannulta toiseen astiaan tai leivinpaperin päälle vähän jäähtymään.

Napostele pois. Tai laita salaatin päälle. 

PS. Soija kun on tosi suolaista (ainakin tuo perus Kikkoman), sen kanssa saa olla vähän tarkkana. Muuten ei ole niin jetsulleen. Mausteitakaan ei tarvitse soijan lisäksi olla, sen määrää säätämällä saa jo kivasti makua.

PPS. Oluen kavereina ovat muuten tosi hyviä, jos sellaista tykkää maistella.

Share

Kommentoi