Terveyssandaalitaistelu

Lilou's Crush

Terveyssandaali-trendi löi täysillä läpi tulevaksi kesäksi. Koska mukavuus ennen kaikkea ja niin edelleen, ja niin edelleen, olen tästä möhkötyylistä kieltämättä hyvilläni. Olen kovasti miettimässä klassikko-Birkenstockien hankintaa (kyllä, rakas mieheni, olen tosissani, olkoot tämä kosto susupalaepisodista... voisin jopa toivoa ne synttärilahjaksi...kjäh!).

Väri on vain pohdinnan alla -musta vai valkea, valkea vai musta. Vaikka on sitä puolensa Topshopista löytyvissä pirteissä mintunvihreissä Birkenstockien tallustimissakin. Vaikka nilkkaremmi pitäisi sandaalit paremmin jalassa, en usko, että kärsivällisyyteni kesäkenkien suhteen riittää solkiin, joten tuo remmitön malli olisi siksikin varmasti paras valinta.

Mikä on kiva juttu, on se, että nämä kollaasin sandaalit eivät kaikki ole ollenkaan hinnalla pilattuja. Edullisimmat löytyvät Topshopin valikoimista, muistaakseni 36€, ja muut siitä ylöspäin. Birkenstockin jotkut mallit kustantavat reilun viisikymppiä, se ihan perus-perus Arizona, jota tuo turkoosi pari edustaa, sitten tietysti eniten, noin 80-90 euroa. Höh. Vagabondin hinnat olivat noin 70€, ja Zarassa pyörittiin viidenkympin hujakoilla.

Olisiko jollakulla viisaalla jakaa kokemuksia Birkenstockien mitoituksesta? Näissä on ikävää, jos hölsköttelee, ja toisaalta tuo kärjestä nouseva reuna ei tosiaankaan tunnu liian nafteissa sandaaleissa kivalta!

Kommentit

Ostin Birkenstockin Gizeh:t hyvästä alesta muistaakseni spartoo.fi:sta. Mulle noissa 36:t on sopivat, kun normaalisti kaikissa kengissä 37:t on hyvät. Remmejä saa säädettyä ja noi on kyllä todella hyvät jalassa. Aivan unelmat esim. lomamatkoilla, jolloin tulee käveltyä paljon :)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos tosi paljon käyttäjäkokemuksesta -kovaan käyttöön tulisi minullakin, kun mitään vastaavia ei ole kaapissa, ja inhoan epämukavia kenkiä! Kokovinkki on just semmoinen kuin tarvitsen, itse kun olen kahden koon välimaastossa usein :)

Riikka U (Ei varmistettu)

Hyvä paikka ostaa birkenstockit on saksalainen footshopping.com, edulliset hinnat ja nyt näyttäisi olevan ilmainen kuljetuskin, palautuspuoli on tosin hankala. Kenkiä on kahta eri lestiä, kapeampi ja leveämpi ja minusta ne ovat aika reilua kokoa, koon 36,5 jalkaan istuu parhaiten koko 36.

Hertta
Lilou's Crush

Mainiota, kiitos, iltapalan jälkeen käyn guuglailemaan footshoppingia :) Saksalaisissa verkkokaupoissa ei olekaan tullut käytyä sitten tytön vauva-aikojen, jolloin tuli tilattua usein tarvikkeita sieltä :) Palautus on tosiaan usein vähän kinkkinen, mutta josko oikein tarkkaan pohtisi, niin ei tulisi sitten niitä erheitä ehkäpä -toivossa on hyvä elää :)

taruss (Ei varmistettu)

Mulla on myös 36 ja oma jalka 37. Omiani ostaessa luin myös jostain että noita valmistetaan kahta eri leveyttä, jotka tunnistaa siitä että toisen jalkakuvio on väritetty ja toisessa vain ääriviivat. En tietenkään enää muista kumminpäin, mutta ehkä google tietää.

Hertta
Lilou's Crush

Eli siis 3-0 koot reiluja! ja hih, ehkä se ois ollut liian yksinkertaista laittaa "narrow" ja "wide" :D

Alisa W
Suusta suuhun

Birkenstockit jalassa muutaman kesän leikkaussalissa seisseenä ja kantapäiden ihon ikiajoiksi rikkoneena voin kertoa, että koot ainakin silloin hieman valehtelivat. Terveyssandaalille ominainen pohjanmuotoilu tekee kengästä omasta kokemuksestani aina puoli kokoa pienemmän, jolloin kengät saattavat alkaa painamaan etenkin muotoilun reunoista. En tiedä haittaisiko kevyemmässä käytössä - testasin kenkiä ja niiden monia eri malleja ennen kuin ostin, ja testihetkellä ne tuntuivat mitä miellyttävimmiltä, mutta eivät kyllä enää parin viikon kuluttua. Voi tietty myös olla, etteivät ne vain yksinkertaisesti soveltuneet jalkani perusmalliin.

Hertta
Lilou's Crush

Minulla on kanssa vähän vastaavanlaisia kokemuksia "terveyssandaaleista" vuosien takaa (ei tosin noin uljaassa käytössä vaan vain ihan arkimeiningeissä :) ja siksi sitä kokoa mietiskelin, kun itselläni nimenoman se nouseva etuosa otti varpaisiin. Pitänee siis sovittaa ja ostaa stokkalta tahi jostakin muusta tutusta paikasta vaikka sitten vähän kalliimmalla! Kiitos kun jätit vinkin!

Alisa W
Suusta suuhun

:) Mulla oli pitkään sellainen porras kantapäässä ja yhden varpaan kärjessä. Niin ja nämä tuoreimmat kokemukset ovat vuodelta 2009 eli ei välttämättä pidä enää paikkaansa.

Marsublog

Forumin ylätasanteella oli ainakin joskus ennen aivan huippu Birkejä myyvä liike. Tykkään siitä kapeammasta pohjan mallista (vaikka olen aika leveäjalkainen), varsinkin Madrid-sandaalissa, joka oli vuosia työkenkäni. Arizonassa taas leveys ei oikein haittaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Käy ihmeessä siellä Forumin yläkerran terveyskenkämyymälässä sovittamassa, siellä on todella hyvä valikoima. Kengät itsessään on olleet päivittäisessä työkäytössä tosi kestävät. Mutta. Pohja on aika kova ja karkea, joten varaudu kantapäiden kovettumiseen jos/kun käytät kenkiä ilman sukkia. Yleensä olen käyttänyt ihan perus-malleja 1-3 remmillä, jotka on toimineet hyvin eivätkä ole painaneet. Sen sijaan erikoismalli, jossa meni remmejä ristikkäin jalkapöydän päällä painoi hankalasti pidemmässä käytössä yhtä hermoa ja kengät lähtivät vaihtoon. 38,5-39 jalkaan on toistaiseksi sopinut parhaiten noista koko 38

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Heh, minä olen suunnitellut ostavani nuo Birkenstockin Arizonat kesäkengikseni! Meinasin ehdottomasti sitä kapeampilestistä, nahkaista mustaa mallia. Koosta ei haisua, pitänee suunnata tuonne Forumin yläkertaan testailemaan! Oi olisipa jo kesä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Birken Arizonat ovat ihan luottokengät. Edelliset kesti monta vuotta ja viime jouluna sain mieheltä (!) lahjaksi uudet mustat Arizonat. Käytän niitä sisäkenkinä joka päivä. Ulkokenkinä toiset eri malliset - lähinnä mökkikäytössä koska hieman liian isot.

Kengän koko normaalisti 38,5- 39 ja mulla Arizonista nyt 38 kapea. Alussa kengät on hieman kovat joten ne kannattaa ajaa sisään sukan kanssa. Sen jälkeen jalat kiittää :)

Foorumin myymälä on hyvä. Niillä runsas valikoima ja runsaasti kokoja.
- j

May

Tuli noista sinun kollaasin Zaran versioista mieleen, että olisiko kenelläkään viime käden tietoa Zaran nettikaupan avautumisesta Suomeen? Sisäpiiritietoa perhaps...? Tapahtuukohan se ikinä? Sori meni hieman aiheen sivusta tämä kommentti :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.