Töissä puettua eli asua ja turinaa työpukeutumisesta

Lilou's Crush

Pitkästä aikaa taas päivän asua työpäivältä. Tuumasin toimiston poijjiille, että siitä tietää, että on kevät, kun meikäläiselläkin on jotain muuta kuin mustaa tai harmaata päällä.

Olen iloinen siitä, että voin pukeutua töihin oman makuni mukaan -toki on päiviä, jolloin vaaditaan skarpimpaa linjaa, ja kunnioitan tottakai sellaisia, mutta useimmiten voin näyttää vaikkapa nyt sitten tältä kuin eilen.

Mitä vanhemmaksi tulen, sen rennommaksi käyn oman tyylini suhteen. En juurikaan ajattele, mitä muut mahtavat tuumata tai tykätä valinnoistani, vaan kokeilen kaikenlaista myös työpäivinä. Tähän vaikuttivat varmasti vuodet mainostoimistossa, jotka olivat pukeutumisen kannalta aikas ihkut, kun ympärillä oli insipiroivia tyyppejä kirjavine tyyleineen, ja jokainen kukka sai vapaasti kukkia, oli se kukinto sitten fleeceä tai paljettia.

Juttelin sattumoisin työpukeutumisesta myös  eilen parikymmentä vuotta itseäni vanhemman  miespuolisen konstultti-kollegani kanssa, ja aika hauskaa, että hän jakaa aivan saman pukeutumisfilosofian. Kertoipa tulleensa juuri männäviikolla töihin vihreissä tennareissa, rispaantuneissa farkunlahkeissakin vielä, ja toisaalta sitten juuri eilen herrasmies oli pukeutunut juristitapaamisia varten tyylikkääseen pukuun. Eli oma tyyli, mutta tilanteen mukaan.

Täytyy tosin myös todeta niiltä aamuilta,  kun ei mikään vaate tunnu vastaavan sen päivän fiilistä, silloin olisi helpottavaa pukeutua aina sopivaan työasuun :) Eli puolensa ja puolensa!

Salliiko sinun työsi vapaan tyylin harjoittamisen, vai onko yrityksellä tiukka pukukoodi tai työasu? Jos näin, miten tuot esille omaa tyyliäsi, vai jätätkö sen vapaalla toteutettavaksi? Olisi tosi kiva kuulla!

 

Asuna: lököfarkut Vila, silkkipaita H&M, jakku Zara, tennarit Converse

Kommentit

Tällä hetkellä kotiäidin arki antaa periksi asulle kuin asulle vain käytännöllisyyden rajoissa.

 Haikeana muistelen opiskelun aikaista työpaikkaa ravintola-alalla. Meillä oli työpaikan puolesta vaatteet, jotka pestiin myös työpaikalla. Tosi helppoa. Monesti kuitenkin tyttöporukalla päätimme pukeutua eritavoin. Välillä naamiaisasuihin, toisinaan taas hiukset samoin aseteltuna. Ihanaa aikaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pappina pukeutuminen on melkoisen säädeltyä. Pantapaita on oltava päällä aina kun hoitaa virkaa - eli pappi pitää voida tunnistaa papiksi. Luovuus on koetuksella, kun yrittää keksiä omannäköistänsä yhdistettävää pantaan. Ohjeistus on myös, että mitään sellaista ei tulisi pukea, mikä vie huomiota itse asialta. Jossain ei katsota hyvällä naispapin avoimia, pitkiä hiuksia. Jossain ajatellaan, ettei papilla saa olla kynsilakkaa... Pyrin olemaan virkaa hoitaessani odotusten mukainen (Luojan kiitos viikonlopun töihin on ihan oikea virkapuku!), vapaa-ajalla pukeudun sitten luovasti työajankin edestä. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen itse siirtymässä mainostoimistoon töihin ja olen miettinyt tuota pukeutumista. En ole ollenkaan jakkupukuihmisiä, joten olisiko sinulla ehdotuksia miten pukeudutaan silloin kun pitää pukeutua paremmin (eli asiakastapaamiset yms.)?

Janey (Ei varmistettu) http://mapetitevieblog.blogspot.com

Meillä mitään pukeutumiskoodia ei ole, jota olen aika ajoin harmitellut. Olisi kiva joskus panostaa työpukeutumiseen ja toisaalta ehkä työajatukset olisi helpompi jättää pois, jos saisi kotona vaihtaa vaatteet? Tosin sitten, etenkin talvisin on niitä laiskapäiviä, jolloin on kiva, ettei tarvitse juurikaan miettiä mitä niskaansa heittää.

Vakuutusyhtiössä ei ole niin tarkka pukukoodi, kuin mitä voisi kuvitella. Asiakastapaamisiin pukeudun toki varsin muodollisesti (oli muuten tosi hankalaa raskaana ollessani!), mutta tavallisina toimistopäivinä saatan pukeutua samanhenkisesti, kuin sinä tämän jutun kuvituskuvassa. Siis ihan risaisia lököfarkkuja myöten!

Maria Kotirouva Lontoossa (Ei varmistettu) http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/kotirouva-lontoossa/

Tällä hetkellä kotiäitinä saan pukea aivan mitä haluan ;-) Töissä vielä ollessani en saanut... jos olisin tallustellut toimistoon risaisissa farkuissa olisi pomo varmaan lähettänyt kotiin ;-) Jakkupukua ei vaadittu, mutta smartia. Perjantaisin oli farkutkin ok, kunhan siistit sellaiset. Tykkään muuten tosta sun valkonen-valkonen combosta.

N (Ei varmistettu)

Toimistolle pukeudun juuri niin kuin huvittaa. Naureskelin tässä, että minulla tuntuu olevan joka toinen päivä jalassa converset ja joka toinen päivä korkeat korot - fiiliksen mukaan siis. Asiakastapaamisiin en rikkinäisissä farkuissa ja tennareissa lähde, mutta toisaalta jäykkä jakkupuku olisi niihin (luojan kiitos) aivan liikaa. Siistit farkut tai hame, korkkarit ja neule tai jakku -linjalla siis silloin.

Luru
Changes

Suunnittelijan ominaisuudessa mulla on kyllä melkoinen vapaus pukeutumisen suhteen. Ihan jo siitä lähtökohdasta, että saan olla edelläkävijä-trendsetteri, kreisi taiteilijapersoona, mitä vaan - ja sitä melkeinpä tunnutaan odottavankin. Omaa pukeutumistani pidän kuitenkin aika tavanomaisena, vaikka pidänkin kaikki vapaudet itselläni kokeilla mitä päähän juolahtaa, ne rajuimmat kokeilut vaan on tullut jo oikeastaan nuorempana kokeiltua ja siksi nykyään suht laimea meininki. :) Tavallisin toimistolookki on aika samoilla linjoilla sun kanssa - rento meininki, jota skarppiutan tilanteen niin vaatiessa. Asiakkaita tavatessa yritän etsiä ylleni jotain oman talon tuotoksia, vaikka suoranaisesti siihen ei kukaan kehotakaan - ajattelen kuitenkin niissä tilanteissa edustavani ensisijaisesti firmaa, en itseäni.

Ja etäpäivinä sitten laahustan verkkareissa - ellen ihan laiskiaisena yöpaidassa... ;D

Hannushka

Meillä on työasut, ja toisaalta olen siitä aika onnellinen. Työskennellessäni Englannissa meillä oli suht vapaa pukukoodi, kunhan ei napaa näytellyt eikä tatskoja. Minulla tatskoja ei olekkaan ja napakaan ei ole niitä kauneimpia joten ei kauheasti jäänyt rassaamaan ne säännöt. Suurin ongelma siinä oli se että kun työskentelee 5 pv viikossa, oli hermoja rassaavaa valita joka päiväksi eri vaatteet. Jotenkin sitä ei vain osaa olla kahta päivää peräkkäin samoissa vaatteissa... Toiseksi joskus vaatteet jäivät kiinni kaiken maailman kulmiin ja ovenkahvoihin, tai sitten kassapöydän reuna kulutti vatsan kohdalta kankaan rikki. (En mä oikeesti MAANNUT kassaa vasten mutta jotenkin niin kävi useille paidoille, aina samasta kohdasta). Vielä kamalampaa oli se kun kassan hälynpoistaja magneetti nappasi kiinni kaulakorusta ja siinä sai sitten turpa tiskissä kiskoa korua hampaat irvessä irti magneetista :D

Eli työasu säästää omia vaatteita ja minusta on jännää muutenkin nähdä miten työkaveritkin ovat kuin yö ja päivä kun he päivän päätteeksi vaihtavat 'oman näköiset' vaatteensa päälle :)

Muikku_ (Ei varmistettu)

Minulla työpukeutuminen on kyllä helppoa: maastopuku ja maharit, aamulla tarvitsee miettiä vain laittaako poolon, T-paidan, villapaidan vaiko jopa vihreän kauluspaidan. Hiukset nutturalla, kello ja kihlasormus. Nopeuttaa aamuja kun ei tarvitse seisoskella kaapin edessä. Ei järin omaperäistä mutta tarkoituksenmukaista.

Minua ei sinänsä haittaa työvaatteiden pitäminen. Vapaa-ajalla voin pukeutua niinkuin haluan, eikä tarvitse erikseen miettiä esim. vaateostoksilla sopiiko joku juttu töihin vai ei. Minulla on vaan vapaa-ajan vaatteita, ja koska suuri osa vapaaistakin menee urheillessa, tarvitsisin periaatteessa hyvin vähän ns. siistimpiä perusvaatteita kaappiini. Periaatteessa siis näin, mutta myönnän kyllä että omistan liikaakin vaatteita. Minusta on nimittäin ihana pukeutua silloin kun siihen on mahdollisuus.

Martta123 (Ei varmistettu)

Itse työskentelen rahoitusalalla päällikkö tehtävissä, joten mitä tahansa ei voi päällensä pistää.

En kuitenkaan miellä pukukoodia millään muotoa tiukaksi (vaikka sitä se varmasti monen mielestä on!), koska jakun alle voi laittaa erityylisiä puseroita, voi käyttää housuja ja hameita ja erilaisia mekkoja, muokata asua huiveilla, koruilla, vöillä, laukuilla ja kengillä. Itse nautin kun saan pukeutua kauniisti joka päivä töihin. Koen että alallani naisilla on paljon suurempi vapaus pukeutua töihin, kuin miehillä, joilla on päivästä toiseen (sama) puku päällä.

Mutta toisaalta, jos en palaveeraa koko päivänä, menen rennommissa vaatteissa töihin, esim. siistit farkut ja siisti neule. Mutta tuollaisia risaisia farkkuja en voisi koskaan laittaa töihin päälle (en kyllä omistakaan sellaisia :D ).

Emmita (Ei varmistettu) http://golosa-emma.blogspot.fi

Edellisessä duunipaikassa oli mukavaa kun sai laittaa _ihan_ mitä vaan päälle töihin. Harvemmin oli mitään tapaamisia mihin piti skarpata, joten parisen kertaa olen ollut pinkissä onepiecessä kun oli kylmä :) Työkenkinä miulla oli talvella reinot ja kesällä flipflopit. Eli ei ollut erikseen työvaatteita todellakaan. Tietty yleisin vaatetus itselläni oli farkut, paita ja neule tai jakku. Välillä tosin oli tilanteita, että ei ollut muistanut töiden jälkeistä menoa ja tietenkin silloin oli jotain rentoa päällä. Tämän tietysti ratkaisin niin, että oli kaapissa vaihtovaatteita (ja ripsari ynnä muuta) :D Oli melkonen muutto kun kannoin kamoja takas kotiin.

Miisku-neiti (Ei varmistettu)

Komppaan Martta123:sta, samalla alalla asiantuntijatehtävissä ollaan, ja pukeutumiskoodikin kuulostaa myös melkoisen identtiseltä. Laitan joka päivä jonkin jakun päälle, ja muuta asua voi sitten varioida erilaisilla paidoilla, mekoilla, huiveilla, housuilla, koruilla ym. Rikkinäisiä farkkuja ja tennareita varmasti katsottaisiin kieroon, mutta siistit farkut on täysin ok! Etenkin korkokenkien kanssa, kun vähän "upgreidaavat" muuta asua. :)

Kiitos muuten ihanasta blogista, enpä ole aiemmin tainnut kommentoidakkaan, vaikka säännöllisesti käynkin kurkkimassa :)

Heh, asiantuntijatehtävissä olen minäkin, mutta voisin hyvin laittaa risaiset farkut jalkaan. Kunhan ne ovat "uudet" risaiset eivätkä mitkään mökkihousut. Yhdistämällä risaiset farkut kauniiseen jakkuun ja puseroon, voin ihan hyvin mennä toimistolle. Asiakastapaamiset ovat sitten asia erikseen, silloin on oltava muodollisesti pukeutunut.

Marsublog

Olen tylsissä asiantuntijatehtävissä, päällä yleensä jotain "ei yhtään mua", koska tuntuu hyvältä pukeutua roolivaatteisiin. Pukeudun ikään kuin vanhemmaksi kuin olen. Vapaa-ajalla vaatteet ovat aivan erilaisia: värikkäitä, muodikkaita ja no, kivoja. Tuntuisi typerältä jos joku duunissa kiinnittäisi asuuni (edes pos. mielessä) huomiota. Silti on vaikea puhua mistään koodista. Kesäduunipukeutuminen on ihan kamalaa - kun on kuuma ja pitäisi näyttää skarpilta, aaargh!

Kivoin duunivaate on Rodebjerin Bea-jakku, sitä voin lämpimästi suositella.

Oma sivu

Oon töissä IT-alalla ja meillä ei ole sen suurempaa pukeutumiskoodia. Toki pukeutuminen riippuu myös tehtävästä eli esim. myyjät pukeutuvat vähän ns. paremmin asiakkaalle mennessään. Itse olen palvelupuolella ja meillä kaverit saattaa pukeutua henkilöstä riippuen niin pukuun kuin mustat farkut + bändipaita-yhdistelmäänkin :).

Silloin kun tein joka päivä töitä toimistolla niin pukeuduin yleensä farkkuihin ja paita+neuletakki/neule-komboon.  Nykyään teen töitä pääosin etänä kotoa, joten työpukeutuminen on lähinnä verkkarit/pyjama-osastoa :).

Heinäsorsa (Ei varmistettu)

Kassalla työskennellessä ei paljon pääse ilmaisemaan itseään. Koruja ei saisi juurikaan olla, lävistykset ovat periaatteessa pannassa, hiusten pitää olla kiinni ja perussiistit. Ketjun ohjeiden mukaisesti räväkät hiusväritkin työaikana on kielletty, mutta meillä on parilla työntekijällä tosi voimakas väri päässä, eikä siihen kukaan puutu.

Yleensä valitsen työpäivänä kampaukseksi joko tiukan nutturan tai ponnarin, koska minulla on sivusiili (jota en muuten kehtaa enää ajaa parin millin pituiseksi...). Meikki on linjaa puuteri, ripsari ja meikkivoide, jos sitä ylipäätään laitan. Korviksissa suosin myös roikkuvia malleja, kunhan ne eivät roiku paria senttiä alempana tai ole muuten huomiota herättävät.

marix
Mari style - oho

Nykyisessä työssä on ihan vapaa tyyli, onneksi. Välillä kyllä tuntuu, että häiritsen ihmisiä korkkareiden kolinalla ja olisi parempi, kun pysyisin jollain tennarilinjalla, mutta en mää tätä elämää elä muiden ihmisten mielipiteiden ja halujen mukaan.

Haluaisin pukeutua enemmän jakkupukutyyliin, mutta en vaan vieläkään ole toteuttanut sitä. Ehkä se ei vaan ole se mun juttu, kun en osaa mennä sinne päin. Tarvitsen conssipäiviä.

Hertta
Lilou's Crush

Hei kaverit, mielenkiintoista! Palaan asiaan yks kerrallaan tuonnempana, nyt kaipaa yks tela heiluttajaa ja pihakivet kantajaa :) Leppoisaa lauantaita!

Piipo79

Mulla myös pukukoodi töissä. Silti koen, että persoonaa voi tuoda esiin. Hiukset, meikki, korut, kengät, kassi ja puvun alla oleva paita. Hame, mekko. Onhan näitä. Itse asiassa tykkään oikein tuosta pukukoodista, vaikka vapaalla olenkin ihan eri lookissa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.