Tokioon! Kerro, mitä meidän perhe ei saa siellä missata.

Lilou's Crush

Meidän pieni perhe toteuttaa ensi keväänä yhden matkahaaveen, ja matkustaa Tokioon. Koko sakki kärsii jo nyt melkoisesta matkakuumeesta, mm. tänään sain herätykseksi tytöltä pusun poskelle ja vesiväreillä tarkasti maalatun kartan kaupungistä ja tärkeimmistä visiteerauskohteista. Se piti kuulemma tallettaa, että löydetään perille.

Jos kevät on varhaisessa, on pieni mahdollisuus päästä ihastelemaan sakura-aikaa, eli kirsikankukkien täyttä loistoa. Ilman sitäkin, matkasta tulee arvatenkin ikimuistoinen.  Peseville vessanpytyille ollaan jo yhdessä hihitelty, luettu vähäsen matkaoppaita ja tutkailtu internetistä, miltä se Shibuyan kuuluisa risteys näyttääkään. Must-kohteita tulevat olemaan ainakin Ghiblin studiot, matkaseuran iän vuoksi Disneyland, japanilanen spa, Harajukun nuorten pukeutumistaitajien bongailu, ikkunashoppailu Ginzassa ja tietty monenmoiset herkkuravintolat.

Tulemme todennäköisesti majoittumaan Uenon alueella, koska olemme aiemmilta reissuiltamme huomanneet, että mahdollisimman näpsäkkä yhteys majapaikan ja lentokentän välillä on lapsen ja pakaasien kanssa reissatessa paras vaihtoehto. Koska Ueno on yksi Yamamoto-kehäradan pysäkeistä, ovat ns. päänähtävyydet ja kaupunginosat sen varrella, ja näin ollen nopeasti ja kätevästi saavutettavissa.

Emme ole koskaan Japanissa reissanneet, ja luulen, että tulemme olemaan vähintäänkin yhtälailla pyörryksissä, kuin aikoinaan Kiinan Kantonin katuvilinään saapuessamme.

Mutta sinä, Tokion kävijä, voi miten tykkäisin, jos sinulla olisi antaa vinkkejä lapsiperheen must-paikoista, mielenkiintoisista muotimestoista ja mukavista ravintoloista! Kerro, kerro, kerro jo!

Kommentit

Valentine

Sorppa kun kommentoin vaiks kokemuksia ei ole. Japskila kiehtoo muakin tosi kovin, joten odotan innokkaasti porukan vinkkejä ja teidän perheen matkakertomuksia!! Ihkuuuu!!
ps. Meidän asuntoasia otti pikkiriikkisen edistysaskeleen tänään... Jippijaijee!! ♥

Vierailija (Ei varmistettu)

Tokio on maailman ihanin kaupunki! Vaikka olen matkustellut niin paljon että harva paikka enää sykähdyttää, sydän jäi Japaniin viime syksyn reissulla. Loistava opaskirja - pesee Lonely-planetin ja Tokio-passin mennen tullen - on Mondon matkaopas. Todella viihdyttävä, asiantunteva ja pureutuu esimerkiksi kaupunginosiin paljon muita opuksia laajemmin.

Marita K

 

Valitsitte kivan kohteen, Tokiossa riittää näkemistä! 

Se tunnettu tokiolaisristeys sijaitsee Shibuyassa, ei Ginzassa. ;) Shibuya on muutenkin hyvä paikka jos mielii nähdä muuta kuin Ginzan kalliita suunnittelijaliikkeitä. Hämärin nähtävyys on varmaan 109-rakennus, eli sylinterin muotoinen ostoskeskus jossa voi kummastella japanilaisten nuorten muotia. Parhaat ostokset voikin tehdä Harajukun ja Shibuyan välisellä alueella, sekä Omotesando-Hillsin ja Shibuyan välisillä pikkukaduilla.

Tokion visiitti kannattaa aloittaa suuntaamalla Tokyo Toweriin tai Ikebukuron Sunshine 60 -rakennukseen, joista saa hyvän kokonaiskuvan kaupungista (eli tajuaa, miten suuri ja loputon se on).

Harajukukin on näkemisen arvoinen, ja siellä on hyvä käydä ensin Meiji-jingussa (kaunis temppeli ja rauhallinen paikka Harajukun vilinän keskellä), ja sen jälkeen suunnata Takeshita-dorille. Katu saattaa iltaisin olla TODELLA täynnä ihmisiä, joten pikkuisen kanssa sinne on varmaan paras suunnata klo 10-16, ennen kuin pahin ruuhka alkaa. Kadun keskitienoilla voi sitten pysähtyä ostamaan täytettyjä kreppejä vatsan täytteeksi. ;)

Lapsiperheelle kiinnostavia kohteita ovat varsinkin Uenon puisto ja siellä sijaitseva eläintarha, jossa riittää näkemistä aikusillekin. Lisäksi kannattaa jossain vaiheessa Tokion matkaa poiketa japanilaiseen valokuvakoppiin purikura-kuvia ottamaan. Siitä tyttärenne innostuu aivan varmasti, vaikka kuvanottamisprosessi vaatiikin japania taitamattomalta hiukan harjoittelua (eli nappien painelua umpimähkäisesti ja hätäistä poseerausta siinä vaiheessa, kun tajuaa kameran käyvän). 

Jos taas mielitte museoon, suosittelisin Edo-Tokyo -museota. Siellä käsitellään lähes koko Tokion historia, mutta museokokemus on huomattavasti kiinnostavampi ja interaktiivisempi kuin suomalaisissa museoissa (eli paljon pienoismalleja, videoita sekä kabuki-teatteri rakennettuna museon sisälle).

Illalla voi suunnata Odaiban ostoskeskuksiin shoppailemaan ja kuuluisaa sateenkaarisiltaa kuvaamaan.

Varoittaisin vielä, että japanista löytyy paljon polttajia ja hyvin vähän rajoitteita polttamiselle. Esimerkkinä ravintoloiden smoking-osasto on yleensä erotettu muusta ravintolasta vain matalalla seinällä (joka ei siis yllä kattoon asti), joten tupakansavulta on lähes mahdoton välttyä.

Lapsiystävällistä ruokaa löytyy ainakin eri family-dinereistä, yhtenä esimerkkinä Denny's. Jos haluaa aidompaa japanilaista ruokaa voi jossain vaiheessa suunnata Torikizoku-ketjun izakayaan, jossa valehtelematta kaikki on herkullista (ja edullista). Tässä tietoa ainakin yhdestä ketjun ravintoloista:

http://tokyobelly.blogspot.fi/2011/09/roppongi-torikizoku-280yen-everything.html

Yleisenä vinkkinä ruokailuun yakitori, yakiniku ja ramen taikka udon ovat ruokalajeina yksinkertaisia ja hyviä, ja kelpaavat todennäköisesti lapsellekin. :)

Tsemppiä matkaan!

Hertta
Lilou's Crush

Valentine, no kuule niitä tulee sitten koko rahan edestä! Ja mitään sorppia, hassu :)  Ja jeee, jännäääääää!!!

 

Vierailija, voi vitsit, kiitos tuosta kirjavinkistä ja matkakuumeen pahentamisesta :) Täytyy töissä kysellä Tokio-oppaan perään, pitäisi löytyä!

 

MaritaK, kuule, melkein mykistyin innostuksesta kun luin vinkkisi, se oli parempi yhteenveto kuin yksikään tähänastinen matkaopas! Suurkiitokset, tämän taidan tulostaa mukaan!

 

 

SS_ (Ei varmistettu)

Ooh, ihana Japani <3
Käytiin pari vuotta sitten sekä Tokiossa että muualla Japanissa ja matka oli elämäni parhaimpia.

Matkavinkkini ovat seuraavat:
- Harajuku ja Omotesando sekä Yoyogi Parkin temppelialue. Harajuku ja Omotesando ovat molemmat shoppailualueita, tosin todella erilaisia. Harajukussa voi ihailla lolitoja ja syödä crepsejä, kun taas Omotesandossa on paljon merkki- ja ketjuliikkeitä. Kiddyland Omotesandossa on varmaan joka lapsen (ja aikuisen) leluparatiisi, viisi kerrosta täynnä leluja Hello Kittystä legoihin.
- Tokio on ihan sairaan iso kaupunki, joten n. kaksi kaupunginosaa per päivä riittää mainiosti.
- Uenon puisto oli hieno ja muistelisin että siellä oli myös leikkipuisto, mutta eläintarha suht nihkeä...
- Odaiba oli aika jännä paikka kun saari on kokonaan ihmisten rakentama. Sieltä löytyy sekä pieni huvipuisto että mieheni hehkuttama tekniikkamuseo.
- Purikura-valokuvalaitteet ovat parhautta, suosittelen kokeilemaan!
- Tempura! Sushi! Yakiniku! Siis melkein kaikki japanilaiset ruuat...

Suosittelen hankkimaan joko Lonely Planet Japani tai Tokio-kirja. Ainakin ruokamestat siinä eivät ikinä pettäneet ja kirjan kartat auttavat kummasti löytämään perille jos ei osaa kieltä. Myöskin kirjan (meillä siis Lonely Planet Japan) sisältämät neuvot olivat todella hyviä. Eteenkin ne neuvot missä kerrotiin miten tietyt ruuat syödään (mitä tulee mihin kulhoon y.m.) ja miten toimia tietyissä tilanteissa olivat arvokkaita ja auttoivat paljon paikoissa jossa henkilökunta ei puhunut ollenkaan englantia. :)

Hertta
Lilou's Crush

SS_ voi kiitos sinullekin ihanasta listasta! Tuo lelukauppa on siis aivan must käydä :) Ja nyt meillä onkin jo kaksi kirjaa, lisäksi tuli tuo Mondo-vinkki, ja nyt LonelyPlanet, kohta on pieni Japanin käsikirjasto käytössä :) Silti nämä teidän vinkkinne pesevät mennen tullen jo luetut kirjat -kyllä suomalainen suomalaisen tuntee, ja etenkin blogiporukka toisensa. Suurkiitokset!

Tokion asukas (Ei varmistettu)

Odaiban onsen (kylpylä), Nakameguro ja Daikanyama tai Jiuyogaoka ihania alueita shoppailuun ja kaduilla vaeltamiseen. Kaikista löytyy googlaamalla kuvia ja tarinaa. Mun lempipaikkoja, olen asunut täällä nyt reilun vuoden. Ja tervetuloa!

Hertta
Lilou's Crush

Tokion asukas, kiitos :) Arvaa, kuka lähtee ihan kohta googlaamaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen perheen kanssa esimerkiksi sunnuntaipäivän viettämistä Yoyogi-parkin alueella picnic-korin kera. Samassa yhteydessä ovat siis Harajukun asema ja Meiji-temppeli. Puisto on todella iso ja kaunis, ja juuri sunnuntaisin puistoon kerääntyy paljon paikallisia viettämään aikaa, jumppaamaan, lennättämään leijoja jne. (cosplay-nuorten kuvaamisessa kannattaa olla varovainen tai kysyä lupa=maksaa)

Päiväretken voi taas tehdä Tokiosta pohjoiseen Kusatsu Onsenin kylään, joka on "haiseva", mutta sympaattinen pikku paikka vuorten juurella, jossa on kylpylöitä joka sormelle.

Odaiba taas oli ns. Merihaka eli saari täytetty betonilla ja ostoskeskuksilla... vaikkakin naisille suunnattu ostoskeskus Venus Fort oli kyllä mielenkiintoinen kokemus.

Dolly Button

Voi , miten ihanaa, olen ihan innoissani teidän puolesta! RRRakastan Japania! hyviä vinkkejä tullut jo, yhdyn edellisiin. Jotain tuli silti vielä mieleen:

Muistathan, että Ghibli-museon liput täytyy ostaa jo pari kuukautta etukäteen, itse hankin ne täältä:

http://www.japaninspesialisti.fi/

Samasta paikasta hankittiin myös Japan Rail Passit, jos haluaa yhtään käydä muualla kuin Tokiossa. Lippu käy muuten mm. myös sillä ympyrälinjalla. Mekin teimme vain pieniä päiväreissuja, koska emme viitsineet pienen lapsen kanssa vaihtaa majapaikkaa usein. Kohteita valitessa kannattaa ottaa huomioon meneillään olevat festivaalit, ovat yleensä aivan huikeita!

Jos on kiinnostusta japanilaiseen keittiöön, löytyy Tokiosta yksi katu, josta löydät kaiken mitä tarvitset japanilaisen ravintolan perustamiseen. Astiat, kyltit, muoviruoat ym. Eli Kabbabashi dori Asakusassa.

Sadepäivä sujuu leppoisasti Ikebukuro Sunshine Cityssä, jättimäisessä ostoskeskuksessa. 

Oikein ihanaa matkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, Tokio on maailman kiehtovin kaupunki. Yhden kesän siellä viettäneenä voin sanoa, etten näkeminen lopu kesken!
Edellä on tullut jo todella hyviä vinkkejä enkä osaa lapsiperheelle sopivampia keksiä (teitä tuskin karaokepaikat kiinnostaa :D), mutta ruokavinkkeihin lisäisin ooo, niin hyvien tempuran ja ramenin, paikallisen sushin ja muiden herkkujen lisäksi ehdottomasti okonomiyakin! Se on sellainen hieman munakasta muistuttava ruoka, joka yleensä paistetaan asiakkaan edessä pöytään integroidulla pannulla. Kerrassaan mahtavaa ruokaa ja voi maistua lapsellekin, luulisin. :)

Laurana (Ei varmistettu)

Oi vitsit kun meinaa kateus iskeä! Viitisen vuotta sitten toteutin piiiiitkään haaveilemani Japanin matkan ja siitä asti on ollut kaipuu päästä joskus takaisin. Varsinkin Tokioon rakastuin, ja niin paljon kaikkea mielenkiintoista jäi vielä näkemättä ja kokematta. Vietettiin viikko Tokiossa, viikko Kiotossa ja siinä välissä yksi yö Tokion lähistöllä Hakonessa (suosittelen, uskomattoman kaunis paikka) perinteisessä japanilaisessa majatalossa kuumine lähteineen.

Reissusta on jo sen verran aikaa, etteivät yksityiskohdat ole enää kovin tuoreessa muistissa tai tiedot välttämättä ajan tasalla, mutta tässä joitakin satunnaisia mieleen tulleita juttuja:

* Tokyo City Atlas -karttakirja (http://www.bookdepository.co.uk/Tokyo-City-Atlas-Atsushi-Umeda/978477002...) oli todella kullanarvoinen apuväline, kulki meillä koko ajan mukana ja helpotti suunnistamista huomattavasti.
* Ghibli museum on taianomainen, myös aikuisille. Ainakin silloin viisi vuotta sitten liput piti hommata hyvissä ajoin (jopa useita kuukausia!) etukäteen, päivittäinen kävijämäärä oli rajattu eikä paikan päällä ollut lipunmyyntiä.
* Tsukijin kalatorin aamutohina ja toinen toistaan kummallisempien merenelävien määrä oli ihan mieletön, tosin sinne pitää mennä tosi aikaisin ja lapsen kanssa saa olla varovainen kärryillään suhaavien kiireisten kalakauppiaiden keskellä.
* Harajukun eloisuus & värikkyys ja viereisen Meiji Jingun rauhallinen tunnelma jäivät mieleen. Sunnuntaisin Harajuku on elävimmillään.
* Meidän hotelli oli Ginzalla, sieltä on kätevästi muutaman minuutin kävelymatka Yamanote linen pysäkille. En jaksa innostua huippukalliista luksusliikkeistä, joten Ginza ei siinä mielessä ollut meikäläiselle mikään erityinen elämys ;)
* Shibuyan ihmisvilinä, Shinjukun vilkas iltaelämä, Akihabaran piljoonat elektroniikka- ja animeputiikit...

Äh, taisi tulla lähinnä muiden kommenttien toistoa, mutta jospa tästäkin pienestä saisit jotain irti :) Olen aikoinaan postannut blogiini muutaman kuvapainotteisen jutun meidän reissusta, Tokion ja Ghibli-museon osuudet löytyvät täältä:

http://lifethrualens.net/2008/08/17/japanissa-i-tokio-hakone/

http://lifethrualens.net/2008/08/21/japani-ii-ghibli-museum/

Vierailija (Ei varmistettu)

Tokio, ihanaa! Niin kade! :) olin pari vuotta sitten Japanissa, kiersimme maata kuukauden verran ja rakastuin täysin! Olen asunut useammassa maassa, nykyisin olisin valmis muuttamaan hyvin harvaan maahan Suomesta. Japani ja erityisesti Tokio oli sellainen, se vei kyllä sydämeni! Olisin ollut valmis palaamaan heti sinne. Koko porukka oli aika lailla samoilla linjoilla. Teille tulee varmasti huippu reissu! Suunnitelmat ja vinkit kuulostavat minun korviini juuri siltä, mitä itsekin suosittelisin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, ennen kuin on kokenut Japanin ei ole nähnyt mitään! Olemme käyneet kolme kertaa. Uenossa on loistava museo, mutta eläintarha, no, en panostaisi paljoa. Itse asuisin kyllä mieluummin muualla kuin Uenossa, harkitkaa vielä. Jos olette leffafriikkejä, Lost in translation- hotelli Park Hyatt on nähtävä. Roppongin Morissa on hienoja ja erillaisia näyttelyitä ja upeat näköalat. Ginzan radan alla autenttisia pikkuravintoloita! Peninsula on minusta kaupungin paras hotelli, jos budjetti antaa myöten.

(Ei varmistettu)

Moi!

Olimme muutama vuosi sitten Japanin-reissulla silloin 1v 3 kk poikamme kanssa. Nagoyassa sai tottua siihen että ihmiset ihmettelivät meitä ja lastamme, Tokion humussa taas kukaan ei erityisemmin kiinnittänyt meihin huomiota, ja englantiakin osattiin.

Pidimme Tokiosta paljon. Asuimme myös Uenossa, asuinpaikkana se oli hyvä ja hieman rauhallisempi, mutta sieltä oli kuitenkin helppo päästä joka paikkaan. Tokion metro ei suuruudestaan huolimatta ole hankala ja asemien nimet ovat myös englanniksi.

Hyvä on, että lapsenne ei enää ole ratas-ikäinen, mahdutte liikkumaan metrolla huomattavasti sujuvammin ja myöskin ravintola-syöminen on helpompaa. Syöttötuoleja ei juurikaan ollut tarjolla.

Hyviä vinkkejä on tullut jo edellä. Tehkää päiväohjelmanne tarpeeksi löysäksi. Suosittelen Tokio-passi -opaskirjaa, siitä saa todellakin hyvin kuvan siitä, miten (positiivisessa mielessä) kummallinen maa ja kansa on kyseessä. Riippuen matkanne pituudesta ja jos jaksatte reissata, voisi jokin retki kaupungin ulkopuolellekin olla kiva.

T: Johanna

Villa (Ei varmistettu)

Yhdyn edelliseen - Lost in translation on hyvä katsoa tunnelmaan pääsemiseksi ja drinkit auringonlaskun aikaan Park Hyatin pianobaarissa on elämys. Näköalat oli ihan käsittämättömät...

Asuttiin Uenossa Ryokan Katsutaro nimisessä majapaikassa, jos haluaa perinteistä kokemusta. Voin suositella, mutta vaatii Futoniin tottumista.

Ravintoloista perinteiset täynnä väkeä olevat kansankuppilat on olleet parhaita. Kannattaa ottaa mukaan kuvasanakirja (saa Akateemisesta tai Appstoresta) niin voi ravintoloissa kuvasta näyttää minkätyyppistä ruokaa haluaa syödä (nimim. Kasvissyöjällä on ollut Japanissa vähän ongelmia). Muutenkin englannin kanssa on aika nihkeää ja noista kuvista voi kätevästi näyttää mitä haluaa.

Iisa

Ihanaa! Me majoituttiin pari vuotta takaperin Shibuya Excel -hotellissa (se on ihan siinä risteyksessä); vaikuttaa aika bisneshotellilta, mutta me tykättiin hirveästi. Upeat näkymät korkealta omasta huoneesta ja aamiainen koko Tokion levittäytyessä silmien eteen olivat hinnan arvoisia (kurssi oli tuolloin edullinen eikä hinta ollut ihan kirpaiseva). Suosittelen siis, jos kuitenkin vielä mietitte sitä yöpymiskohdetta.

Vastapainoksi yöpyminen perinteisessä japanilaismajatalossa ryokanissa on kokemuksen arvoinen. En osaa vinkata Tokiosta niitä, mutta jos teette visiitin vaikka Kiotoon, niin siellä on ainakin kivoja tarjolla. 

Hellan ja viinilasin välissä

Aivan ihanaa! En ole ikinä käynyt Tokiossa, mutta tämän kirjan lukemisen jälkeen se on ollut to go -listalla eli kirja on Riisiä tiskin alta, kirjoittajana ulkomaantoimittaja Liisa Karvinen. Lisätietoja kirjasta: http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2012/04/kirjan-ja-ruusun-paivan-suosituksia.html

Jenny@ (Ei varmistettu)

Paljon hyviä suosituksia jo tullutkin! Suosittelen majoittumaan Park Hotel Tokyo'n. Sijainti on hyvä; vieressä on kaksi juna/metroasemaa ja todella moniin nähtävyyksiin on kävelymatka. Park Hotelin huoneet on melko suuria täkäläisille standardeille eikä hintakaan ollut paha! Oltiin viikko lasten kanssa Tokiossa ja tykättiin kovasti. Disney oli mahtava ja pakko sanoa että yksi päivä oli liian vähän. Oltiin molemmissa puistoissa päivä ja kolmas olisi vielä kulunut oikein mainiosti! Shoppailu saalis jäi kovan hintatason vuoksi melko laihaksi!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos MILJOONASTI kaikille todella hyvistä vinkeistä! En ollenkaan ole hiffannut, että Tokiossa on käynyt tuollainen vilske, kun noin moni teikäläinen on siellä käynyt! Tämä on kyllä bloggaamisen yksi suurimmista iloista, saada räätälöityä apua omiin pohdintoihinsa. Olette ihan parhaat! Mieskin lähettää kiitoksia, hänen reissunsa tosiaan pelasti tuo tieto, että Ghiblin liput täytyy lunastaa jo tosi hyvissä ajoin :)

emmykka
joo.

moi!

tokio on mahtava ja paikkoja jossa PITÄÄ käydä on liikaakin :D

tässä kuitenkin vinkkejä lapsijuttuihin, ne on ehkä vaikeempia löytää oppaista tai saada vinkkeinä kavereilta....

ghibli-puisto ehdottomasti, mutta tosiaan varatkaa liput jo Todella ajoissa..

inokashira park zoo tai ueno zoo on molemmat hienpja eläintarhoja

sanrio puroland kaikille hllo kitty jne faneille

kasai rinkai park on akvaario (onko tämä oikea suomalainen sana?) no siis merenelävien eläinpuisto. heh.

legoland!!! for obvious reasons

tokyo skytree joka avattiin vasta keväällä.

kyo-shiba-rikyu puutarha on upea

 

pitäkää hauskaa!

 

emmykka
joo.

tajusin just että akvaario on todellakin suomenkielinen sana mutta ei kuitenkaan se mitä hain haha. pitäydytään siis merenelävien eläinpuistossa...

emmykka
joo.

tajusin just että akvaario on todellakin suomenkielinen sana mutta ei kuitenkaan se mitä hain haha. pitäydytään siis merenelävien eläinpuistossa...

Hertta
Lilou's Crush

Emmykka, luulen että tiedän just mitä tarkoitat! Ja kiitos hurjasti kaikista vinkeistä, tää painuukin nyt heti guuglaileen :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.