Totoron jäljillä

Lilou's Crush

Heti reissun alkupäivillä suunnattiin kauan odottamaamme Studio Ghiblin museoon, Mitakaan. Koska päivä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, päätimme metroasemalta kävellä perille parin kilometrin matkan. 

Ja voi onnen päivää, se kannatti; ensimmäiset rohkeat kirsikkapuiden kukat olivat ilmestynee Tamagawa Josui Waterworksin varrelle! Loppureissusta pääsimmekin todistamaan lämpimän ja varhaisen kevään kirittämää sakuraa lähes koko loistossaan -näky, jota en varmasti koskaan tule unohtamaan, mutta siitä tuonnempana.

Kuten jo aiemmin olen kertonut, ollaan koko perhe animefaneja, ja nimenomaan Studio Ghiblin tuotoksille. Etenkin AD:na ja kuvittajana työskentelevä mieheni ei meinannut pysyä nahoissaan matkalla museoon, olihan kohde ihan ensimmäinen mistä puhuimme, kun matkaa ensi kerran suunnittelimme.

Mitaka, jossa museo sijaitsi, tuntui heti matkan varrella jotenkin niin kovin tutulta, sillä niin samankaltainen on ympäristö monissa animaatioissa.

Museorakennus oli jo itsessään elämys, linnamainen vanha kartano, aivan Ghiblin tuotannon henkinen. Kapeita kierreportaita, salaonkaloita, vehreä puutarha patsaineen.

  Harmi kyllä sisällä ei saanut kuvata, joten tässä netistä löytämäni piirustus hahmottamaan rakennusta (kuva linkkinä lähteeseen)

Lapsi pääsi kiipeilemään kissabussiin, mies viettämään aikaa originaalikuvitusten parissa ja minä ihmettelemään animaation tekoprosessia ja taidolla rekonsrtuktuja kuvittajien huoneita ja inspiraatiokollaaseita. Museossa on myös pieni kotoisa elokuvateatteri, jossa katsoimme  kertakaikkisen suloisen leffan, joka kuului lipun hintaan. Museo siis vastasin kaikkia odotuksiamme, suosittelen lämpimästi aiheesta kiinnostuneille vierailua!

 

PS.  kurkkaa ohjeet lippujen hankkimiseen etukäteen täältä (kannattaa, sillä museo mainitsee ottavansa vastaan vain 200 vierasta päivässä).

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa, tätä postausta jo odottelinkin! Pystyisitkö kertomaan/tekemään jossain välissä postauksen, jossa jotenkin sivuaisit sitä miten japanissa pärjäsitte ilman kielen osaamista (ravintoloissa, hotelleissa, kaupoissa jne) :)?

Hertta
Lilou's Crush

No sattuipas hauskasti, sillä tänään olen vinkkilistas juuri kirjoitellut, jossa tätäkin aihetta sivuan :) tulee ihan lähipäivinä, toivottavasti siitä on iloa :)

LinaS
iivents

En minäkään olisi pysynyt housuissani - takuulla kokemisen arvoinen visiitti! Lippuvinkkaus on hyvä, kiitos!  Jos joskus Japaniin asti pääsisi niin voi turhautumisen määrää, ellei ovet aukeaisikaan paikan päällä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.