Tukkataikoja ja karheita kiharoita

Lilou's Crush

Maanantai-iltaisessa vesisateessa rämpi kaksi jokseenkin räjähtäneen olemuksen omaavaa naishenkilöä pitkin Fredaa kohti A.K.A. luova-kampaamoa.  Saimme nimittäin ystäväni Sannin kanssa kutsun kokeilla Wella Professionalsin uutta henkilökohtaisen konsultaation sisältävää Couture Color-hiusväripalvelua, ja siinä sivussa harvinaisehkon vapaan illan ja ikiomaa aikaa.

Tuollaiset vaaleat, iloiset luovalaiset, omistaja ja kampaajamestari Tuula sekä hiusmuotoilija ja maskeeraaja Harri saivat tässä kattauksessa hyppysiinsä kaksi päätä täynnä haasteellista luonnonkiharaa. Sannilla paksua ja tummaa karvaa, ja minulla ohutta, herkkää ja vaaleaa, toisella pitkää ja toisella lyhyempää, eli aika erilaiset lähtökohdat.

Couture Color-palvelussa jutustellaan ensin pitkään tarpeista ja väritoivomuksista. Kun suunta alkaa olla selvillä, kampaaja tarkastelee, millainen sävy parhaiten korostaa omia hyviä puolia ennen käytettävien tuotteiden valintaa. Toiveiden mukaan tehdään luonnollista tukkaa kuten meillä tai vaikka suuria muutoksia, jos se on mielessä. Aika hauska knoppitieto muuten, että täällä pk-seudulla asiakkaiden toiveissa on hiukan enemmän luonnollisia sävyjä ja suuremmassa Suomessa kokeillaan vähän rohkeammin räväkämpiäkin värejä. Eihän me toki yhdestä muotista asuinpaikan perusteella olla, vaikka itse tähän joukkoon näköjään sopivasti kuulunkin.

Sannin nappasi hoiviinsa Harri. Nuo bar mitsva-henkiset korvakiehkurat olivat varsin söpöset.

...Samoin kuin Snoop Dogg-värikypärä, kerrassaan hurmaava.

Itse pääsin Tuulan huomaan. Konsultaatiossa kerroin, että toiveenani on näyttää tukan suhteen "aika samalta kuin nyt, mutta tosi paljon paremmalta", sillä edellisestä käynnistä kampaajalle oli vierähtänyt tovi, ja tyvi oli sellainen tympeän värinen, ja uusi kasvava tukka sojotti eri sävyisenä kuin muut. Kun oli yksissä tuumin pohdittu, viileät sävyt ja tyviraidat päätetty ja vähän jotakin uutta, pesiydyin tutusti foliokääreisiin. 

Yleensä minulle laitetaan kampaajalla vain nuo tyviraidat ja pesupaikalla keltaisuutta taittamaan hopeasävy, joka kuluu nopeasti pois, ja ylläpidän sitä kotona kun muistan, ja sen lisäksi käytän keltaisuutta taittavia pesutuotteita. Tällä kertaa Tuula teki taikoa myös tummille alahiuksille, jonne odotusajan mylläkässä oli ilmaantunut kymmenen sentin mitalta aivan tummaa tukkaa. Tuula värjäsi Freelightsillä sinne balayage-raidat, eli vapaalla kädellä maalaten vaaleaa noihin alimmaisiin hiuksiin V:n mallisesti. Koetin kuvata sitä, mutta turha toivo, en onnistunut millään. Lopputulos näin on yhtenäisempi sävy päällimmäisten hiusten ja alahiusten kanssa.  Luonnollisen näköinen lopputulos, mutta oma  tummempi sävy sieltä pilkahtelee edelleen vähän elämää tuomassa, kunnes sentti kerrallaan saksitaan latvojen mukana pois.

"Vauvahiukseni" otsalla ovat kyllä oikeasti kuin sianpiikit. Ihan mahdottomat . Nyt sen verran jo kasvaneet, että viistoon laputtamalla niihinkin sai kevyesti raitaa. Sain myös ohimennen föönausvinkkejä, nyt on ryhdistäydyttävä! Voitin nimittäin Meikkipäiden arvonnassa föönausharjankin, eli enää ei ole edes välineisiin liittyviä tekosyitä sen taidon opetteluun.

Siinä on rakas Sanni uudella frisyyrillä. Sannin tukkaa ei juuri lyhennetty, sillä tämä neito on tämän kesän morsio, ja pieni kasvatus on vielä menossa kampausta varten, mutta sitä kevennettiin jännällä "kieritä ja leikkaa" -tekniikalla, ja kihara ihan pomppasi esiin, kun paksu hiusmassa keveni. Hurjan hieno! Pään omistaja oli tosi tyytyväinen luonnolliseen ja elävään väriin ja kauniisiin elpyneisiin kiharoihinsa. Sanni sai myös Harrilta kivoja vinkkejä häämeikkiä ja kampausta varten, ja taisi mies taivutella myös tykkäämään alarajauksista,joita arjessa tosi kevyesti meikkaava ystäväiseni on kaihtanut. 

Tukan suhteen tuo oma toiveeni "samasta mutta paljon paremmasta" onnistui just nappiin: tunkkainen harmaus tyvestä katosi ja balayage-raidoitus vei ne edellä mainitut hassut hormonitummentumat mennessään alahiuksista. Oli myös kiva kokeilla jotain pienenpientä vaihtelua hyviksi koettuihin normirutiineihin. En toivonut lähtiäisiksi sen kummempaa kampausta tai kiharoita kuivatuksen jälkeen, koska tukka tuntui niin hyvältä ja pehmeältä sellaisenaan. Että valmista tuli, ja suunnattiin Sannin kanssa vielä tarjoamaan uusille päillemme lasit viiniä ja sushit ennen kotimatkaa.

Kiitos luovalaiset aivan ihanasta illasta, hauskasta seurasta, uusista hiuksista ja huolenpidosta, kyllä nyt on rouvat hemmoteltu pitkäksi aikaa. Väsyneelle nassullekin teki vapaailta niin valtavan hyvää, että taisin jättää hiustenpätkien lisäksi Luovan lattialle myös muutaman vuoden eletyn elämän merkkejä. 

 

PS.  Täytyypä kertoa, meidät muuten johti Sannin kanssa yhteen ihan vain sattuma, vaikka johdatukseen tekisi mieli tässä tapauksessa uskoa. Liki kaksikymmentä vuotta sitten meidät ventovieraat nimittäin pullautettiin jakamaan yhteinen opiskelija-asunto, pieni kaksio. Sanni oli tilaamaton, mutta suurella ilolla vastaan otettu lottovoitto, sen olen niin monet kerrat elämässäni ymmärtänyt. Lisäksi meidän viime kesän vaavit, toiset molemmille, syntyivät vajaan kuukauden erolla, että näitä yhdistäviä tekijöitä tulee elämän mittaan yhä enemmän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.