Tulisitko mukaan rakentamaan joulua?

Lilou's Crush

Luin eilen myöhään illalla Hesaria, ja jäin ajatuksiini. Kaupunki-osiosta löytyi pieni uutinen Vantaan kaikkien seurakuntien tavasta hankkia lahjoja vähäosaisten perheiden lapsille.  Seurakunta - ja sosiaalitoimen työntekiät ovat keränneet lapsilta toiveita, joita halukkaat voivat toteuttaa. Täsmätoive, täsmälahja.

Minusta ajatus oli hieno. Oma kahdeksanhenkinen perheeni oli laman jälkimainingeissa vähävarainen, ja vaikka en koskaan voisi sanoa itseltäni puuttuneen mitään oikeasti tärkeää, koskettaa pienituloisten perheiden vaikea elämäntilanne minua kovasti.

Haluaisinkin pyytää teitä helsinkiläisiä lukijoitani osallistumaan esimerkiksi Joulupuu -keräykseen Forumin kauppakeskuksessa 8-19.12, ja muilta paikkakunnilta kotoisin olevia kaupunkien omissa pisteissä, tai auttamaan vaikkapa seurakunnan kautta.

Kiitos, jos lähdet mukaan. Joko tällä, tai millä tahansa hyväksi kokemallasi tavalla, joka toisi ehkä pienen hymyn jouluna jonkun nuoren tai lapsen kasvoille.

 

EDIT 13:14. Ystäväiseni Hanna linkkasi Lilous Crushin FB-sivuilla listaan, josta lasten ja nuorten lahjatoiveita löytyy+lisäohjeita. Helsingissä toimitus siis Forumin kauppakeskukseen.

Vinkkejä lahjoituskohteista ja lahjojen keräyspisteistä ottaisin todella mieluusti vastaan kommenttiboksiini, avuksi muille samaa asiaa pohtiville.

 

Kommentit

Stockholm by me

Oikein, hyvä hyvä! Itse tykkään auttaa juuri tällä aika "konkreettisella" tavalla. Täällä Tukholmassa kouluissa on sellainen kuin "Aktion Julklappen" jossa kaikki saa saman ostoslistan (piirustuslehtiö, värikyniä, terotin, hammasharja, hammastahna, saippuaa...). Tavarat ostettua ne paketoidaan koulusta saatuun pahvilaatikkoon, kääritään joulupaperiin ja jätetään koululle mistä ne lähtee mm. Romaniaan ja Liettuaan. Mahtava tapa auttaa - samalla kun on myös terveellistä omalle jälkikasvulle ymmärtää että niin, toisille lapsille jopa hammasharjan ja -tahnan saaminen on extraa ja lahjan vertainen juttu... Toinen kiva on myös ostaa Unicefin joulukaupasta tuotteita jonkun nimeen "50 lasta sai sulta joululahjana moskiittoverkon". 

Hyvä Hertta! ❤  Joulunalusterkuin Veera / Stockholm by me

PS. oot ihan mielettömän kaunis tossa sun uudessa bannerikuvassa, ah! 

Luru
Changes

Kiitos herättelystä tärkeään asiaan! Oli pakko samointein etsiä lisää infoa ja löysinkin tieni Lahden joulupuu-keräyksen FB-sivuille! Lahdessa siis Joulupuu-keräys 15.12. asti Kauppahallissa. Sinnepä vien siis itsekin paketin tai pari! :)

Valentine

Kiitos kauniista ajatuksesta tärkeälle asialle! Mä osallistun Joulupuu-keräykseen joka vuosi firman kautta. Siitä tulee aina hyvä mieli, sillä joulu on lasten. <3

 

Tasaraita

Kiitos muistutuksesta. Aion osallistua Joulupuu-keräykseen. Hieno idea on myös tuo lapsilta kerätty lahjalista. Olisi lapsille varmasti todella mahtavaa saada kerrankin se joulun toivotuin lahja. :) Täytyypä käydä tutustumassa listaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jouluiloa voi jakaa myös osallistumalla MLL:n ja SPR:n Hyvä joulumieli -keräykseen. Siinä myös kohteena kotimaan lapsiperheet, joiden taloudellinen tilanne on hankala. Lisätietoa löytyy esim. MLL:n sivuilta www.mll.fi

M* (Ei varmistettu)

Tampereella joulupuukeräykseen voi osallistua Tampereen Teatterin kulttuuriravintola Kivessä 8.12. ja 15.12. klo 12-18.

http://www.jctammerkoski.com/projektit/joulupuu

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingissä seurakunnat järjestävät myös vastaavan kampanjan Lahja lapselle -keräyksen nimellä. Seurakunnan diakoniatyöntekijät välittävät oman seurakunnan (siis oman asuinalueen) perheiden lasten lahjatoiveet ja ottavat paketoidut lahjat myös vastaan. Lahjatoiveita on monenhintaisia ja monenlaisia, lahjoja voi ostaa myös ystäväporukalla yhdessä.

Pidän tästä kampanjasta siksi, että siinä on konkreettista lähivaikuttamista. Lapsi, jolle lahja menee, saattaa olla lapsi, joka on oman muksun kanssa samassa tarhassa tai päiväkerhoryhmässä. :)

Esim. tässä erään helsinkiläisen seurakunnan ilmoitus kampanjasta: http://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/malmi/uutiset/2012/10/146...

(Ei varmistettu)

Lastensuojelussa työskentelevänä ja nyt muutaman vuoden ajan näitä lahjoitus lahjoja lapsille jakaneena voin tuoda suoraa viestiä siitä ilosta ja liikutuksesta jota ne tuottavat saajilleen! Tuntuu hyvältä, että ihmiset mahdollistavat eri tavoin vaikeuksissa oleville lapsille ja heidän perheilleen jouluiloa tällä tavalla! Ja mikä etuoikeus onkaan toimia noiden lahjojen antajana toivottamassa hyvää ja lämmintä joulua!

MR (Ei varmistettu)

Olen osallistunut samaiseen keräykseen joka vuosi juuri sen konkreettisuuden vuoksi. Linkissä Jyväskylän keräyksen aikataulut ja tiedot. Ajatus pakettia avaavasta lapsesta tuo hymyn kasvoille, joulumieltä parhaimmillaan.
http://www.jcjyvaskyla.net/projektit/joulupuu/

Vierailija (Ei varmistettu)

Espoossa Joulupuu-keräyspiste on kauppakeskus Sellossa 16.12. saakka, itse kävin viemässä sinne jo muutaman paketin ja voin kertoa että tuli niin hyvä mieli että vien vielä lisääkin:

http://sello.fi/fi/ajankohtaista/joulupuu-hyvaentekevaeisyyskeraeys-sell...

FFFifi
Fitness Führer

Mä olen vienyt asuinalueeni seurakunnan diakoniatyöhön valmiiksi pakattuja lahjoja. Laitoin päälle sukupuolen tai unisex-merkinnän ja minkä ikäiselle soveltuu. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.