Turbaanityttö ja polyesteripohdinta

Lilou's Crush

Olin eilen pukeutuneena tuossa kuvassakin näkyvään mekkoon ja showroomilta saamaani Kirsi Nisosen hiuskoristeeseen.

Mekko on kotoisin COS:ista, ja se on paljon parjaamaani polyesteriä.  Joutunen pyörtämään puheitani, sillä ilmeisesti nykytekniikka on muuttanut polyesterin koostumusta niin, että se ei enää tunnu hiostavalta muovikääreeltä, vaan ainakin tämä yksilö on varsin mukava.

Onko teillä muilla samankaltaisia kokemuksia? Ja mistä ihmeestä osaan jatkossa erottaa tämän hyvän polyesterin siitä perinteisestä hikitunkkis-polyesteristä?

 

Kommentit

suvi m
suvi m

Ihanalta näyttää. Tuo hiuskoriste sopii sulle tosi nätisti. Mihin niitä tulee myyntiin?

Mayo

Voi näytät niin kauniilta! Itse olen kyllä huomannut vähän samaa tuon polyesterin kanssa, mutten tiedä miten sitten erottaa sen laadun. Useimmiten siis jää hyllyyn, vaikka sovittaessa tuntuisikin kivalta, ihan vaan ettei sitten kunnon käytössä selviä että oli hutiostos...

Hertta
Lilou's Crush

Suvi, kiitos ihanainen, se on minustakin nätti, harmi, että ei pysy päässä kovinkaan hyvin. Ehdin jo kerran sen hukata ulos, onneksi joku oli löytänyt ja nostanut auton päälle. Se on Nisosen Cailapille tekemää mallistoa, ja käsittääkseni tulee ihan näinä hetkinä, eikä ollut hinnalla pilattu, alle kymmenen euroa jos en väärin muista!

 

Mayo, kiitos kauniista kehusta! Pitäisi vissiin useammin tehdä jotain perustukkahommille, itsekin siitä virkistyy :) Äh, mulla on ihan sama juttu että epäilen kantavani jotain kuraa kotiin polyesterin muodossa :D

Miss T (Ei varmistettu)

Näyttääpä hiuskoriste kivalta! Ja varsinkin sun hiukset, ihana väri!

Menee polyesteristä ohi, mutta liittyy kuitenkin materiaaleihin: osaatko suositella laadukasta perus-t-paitaa? Muistaakseni olet hehkuttanut Wangin t-paitoja, löytyykö muita suokkareita? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi!

Olen tästä samaisesta aiheesta joskus aikaisemminkin kommentoinut jonkun "nahka"takkipohdinnan yhteydessä.

Jotta tällaisia pohdintoja vaatteiden hikitunkkaisuudesta ei tarvitse tehdä, saatikka kärsiä sellaisesta suosittelen lämpimästi ostamaan luonnonmateriaaleja! Kuten tammikuun trendi-lehdessä itse totesit: "suosi luonnonkuituja". :)

Vastaavan näköinen mekko puuvillaisena, villaisena, pellavaisena, silkkisenä, tai niiden sekoituksena tulee kestämään aikaa ja käyttöä huomattavasti paremmin ja olisi aina miellyttävä iholla. Ja luonto kiittää, en itse halua hankkia enää yhtään sellaista vaatetta, joka tulee jäämään kaatopaikoille vielä seuraaville jälkipolvillekin!

Samaisessa lehdessä oli muuten oikein hyvä juttu (Trendin materiaaliopas, s. 28-33) erilaisista vaatemateriaaleista!

T: Johanna

Hertta
Lilou's Crush

Miss T, kiitos kaunis kauniista sanoista!

 

Emma L, omat ääneni vie tosiaan Wang, sitten voisin suositella hiukan edukkaampia (n. 25€) COS:in viskoositeepaitoja. Kannattaa otta vähän reilu koko, hiukan kutistuvat ekassa pesussa. MYös J.Crew tekee kivoja peruspaitoja, vintage wash on pesuista suosikkini, ja väri tietty se harmaa ;)

 

Johanna, tässä onkin mielenkiintoinen tämä juttu, erittäin hyvä kommentti! Olen tosiaan yleensä aina luonnonmateriaalien fani, enkä kertakaikkiaan polyesteriä ole tuon hiostavuuden, ja muutenkaan, vuoksi kaappiini juurikaan hankkinut. Tämä uudenlaisesta polyesteristä tehty mekko joudutti minua pohtimaan asiaa toiselta kantilta; kierrätyspolyesteri ajatuksena on hyvä, jos kaatikselle joutuvaa matskua voidaan hyödyntää uusiksi,  ja jos matsku on tosiaan nykyään laadukkaimmillaan tätä luokkaa, olen hämmentyneen positiivisen yllättynyt. Kertakaikkisen mukava asu on tuo, ja ihan sattumalta löydetty, kun hautajaisia varten tarvitsin kiireesti mustan mekon, muuten tähän en olisi, tällä kertaa harmikseni, sortunut. Ja tuo materiaaliopas oli eri hyvä! Suosittelen niitä, jotka lehden saavat käsiinsä (tammikuun numero siis) lukaisemaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, eihän tämä tietenkään täysin mustavalkoinen asia ole. Valmistusnäkökulmasta on tietenkin hyvä, jos edes pienestä osasta saadaan tehtyä uutta.

Jotenkin vain toivoisi, että (erityisesti nämä trendi-) vaateliikkeet ja valmistajat ottaisivat vastuuta itselleen, ja vaikka sitten hieman kallimmalla myyntihinnalla käyttäisivät parempia materiaaleja.

Seuraavassa portaassa vastuu on sitten meillä ostajilla. Ajattelen (ehkä hieman naiivisti) että jospa kysynnällä saataisiin vaikutettua tarjontaan. Itse olen hankinnoissani nykyään aika ehdoton, ja valitettavan usein oon joutunut jättämään jonkin tosi kivan näköisen vaatteen kauppaan. Mutta silloin yritän muistaa, että sellaiset vaatteet jotka mulla on kestäneet useita vuosia, ovat poikkeuksetta olleet materiaaleiltaan hyviä, yritän siis ostaa harvemmin, mutta hyvää.

Naisethan keinokuituja eniten itselleen ostavat, miehille niitä on tarjollakin vähemmän. Harva kuitenkaan ostaisi vauvalleen keinokuituvaatteita, sillä puolella onneksi "organic cotton" on suorastaan trendi. Jännä kuitenkin huomata, että tyttölapsille aletaan kyllä jossain vaiheessa tarjota vastaavalla tavalla polymekkoja yms. kun taas poikien vaatteet pysyvät puuvillaisina.

T: Johanna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.