Tuuheniko tukka? Testissä L'Oreal Fibralogy

Lilou's Crush

Muistatteko, kun jokin aika sitten kerroin saaneeni testattavakseni mielenkiintoista L'Oreal Elvitalin uutta, käytön myötä tukkaa tuuheuttavaa Fibralogy-tuotesarjaa. Nyt on testikertoja takana muutaman viikon ajalta, ja voin kertoa tuumaukseni tuotteista.

Vähän kuitenkin taustaa tuumaukselle, niin osaatte suhteuttaa omiin jakauksiinne sopivaksi tahi sopimattomaksi tämän arvion. Markettishampoissa olen vuosia ja vuosia kääntynyt tarpeen tullen yleensä Elvitalin puoleen, siinä suhteessa olen siis puolueellinen. Toisaalta, en ole koskaan käyttänyt tuuheuttavia tuotteita, joten siinä suhteen kuontaloni on neitseeellistä maaperää. ...ja tähän viitaten kuitenkin korostan, että kokemukseni perustuu tähän yhteen sarjaan, vertailukohdan puuttuessa, yleensä kun käytän kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita.

Sarjaan kuuluu siis shampoo, normaali hoitoaine, naamio sekä "tuuheusbooster". Shampoo on kaikille hiustyypeille sama, ja hoitotuote valitaan hiusten mukaan, normaaleille tuo normaali, kevyt hoitsikka ja pitkille/kuiville/kiharoille/muutenvainvaikeille naamio, joka sisältää mm. kuivaöljyä ja candelillavahaa. Boosterissa(tuo kapea putkilo joka myydään pahviboksissa), on eniten tuuhentavaa tehoaine filloxinea.

Omalle tukalle sopiva kolmikkoni: shampoo, naamio ja boosteri.

Sitten niitä kokemuksia:

Shampoo: Mieto tuoksu, siitä heti plussaa. Vaahtoa tulee kuin pienessä kylässä, mikä tuntuu olevan tyypillistä markettishampoille. Shampoo tuntuu poistavan muotoilutuotteet hyvin hiuksista, edellisellä käyttämälläni Goldwellin muuten kelpo shampoolla jouduin toisinaan tekemään pesuvaiheen kahteen kertaan, kun kaikki tökötit eivät tuntuneet lähtevän kerralla, etenkin jos päässä oli kuivashampoota tai paljon jätettävää hoitoainetta.

Naamio: tämän suhteen olen skeptisin -te, jotka luitte käkkäräpehkopostaukseni, muistatte, miten kauhia olkikasa se märkänä pruukaa olemaan, ja hermostuu entisestään hoitoaineista, jotka eivät, no, hoida, riittävästi. Fibrology-aamio on kevyt ja geelimäinen. Vaikutusajan jälkeen se huuhtoutuu mukisematta hiuksista.  Olin varautunut käyttämään reilusti aikaa pesun jälkeiseen selvittelyyn, kun käsillä ei ollut nyt superkosteuttava-megarakennepaikkaava hoito, mutta eikä ja mitä. Lopputilanne oli selvittämisen suhteen ihan sama kuin käytettyäni normaali(teho)hoitoaineen jälkeen.

Yksi juttu, vähän sivuseikka, ilahdutti, nimittäin purkin koko! Normaalisti tuollaiset purnukat ovat 200 ml, ja minulla loppuu aina, ihan aina, hoitoaine ennen shampoota, mutta hiffasin hetki sitten, että tämä on pakattu 300ml:n purkkiin. Jes.

Booster: boosteria on tarkoitus käyttää silloin, kun haluaa saada ekstranopean tuuhentavan vaikutuksen. Se sekoitetaan naamion (tai hoitoaineen) sekaan, ja sitten laitetaan samaan aikaan naamion kanssa tukkaan vaikuttamaan, ja huuhdellaan normaalisti. Boosterin koostumus on to-del-la juoksevaa, ja itselleni kävikin vahinko ekalla kerralla, kun avasin purkkia ja tavasin käyttöohjetta: lorautin ainakin kolmanneksen tehotuotetta vahingossa lattialle.

Miten kävi:

Noin puolitoista-kaksiviikkoa tuotesarjaa säännöllisesti käytettyäni sudin eräänä iltana tukkaa ponnarille, ja hätkähdin "miten tätä on näin paljon" -en ollut tarkkaillut hiuksiani sen kummemmin muuten kuin tuon selvitysvaiheen osalta, kun en tuuheutusnoviisina osannut oikein mitään odottaa tahi toivoa jotain siis todella tapahtui.

Muita huomioita edellämainitun lisäksi

  • Naamio kosteuttaa pitkää ja kuivahkoakin tukkaa riittävästi, normaalin hoitoaineen tehoa en kokeillut sen keveyden vuoksi
  • En huomaa selvää eroa heti boosteria käytettyäni, verrattuna pesuun, jolloin olen käyttänyt pelkkää naamiota. koska käyttö on kuitenkin ollut säännöllistä, voi osa tuosta tuuheusefektistä olla nimenomaan boosterin aikaansaamaa.
  • Hiukset eivät rasvoitu yhtä nopeasti kuin aikaisemmalla tuoteyhdistelmälläni (kosteuttava shampoo+hoito)
  • Latvat näyttävät hiukan terhakkaammilta

 

PS. Tuotteiden hinnat ovat Elvitalille tyypillisen edullisia: shampoot ja normaali hoitoaine reilut 3€, naamio ja boosteri vähän päälle 7€.

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Minulla ei tukka varsinaisesti siis "nouse" tai ole kuohkea, mutta huomasin että ponnarille laitettaessa tuntui tuuheammalta kuin tavallisesti. Olisi varmaan hyvä pohja föönauksellekin, jos sellaista jaksaisi harrastaa. Luulen, että jos valkkaa vain osan tuotteista, niin sitten se boosteri on nimenomaan se juttu, nuo muut kun sisältävät vähemmän sitä pörhennysainetta. Minä tykkään ehkä eniten siitä, että tukkani ei rasvoitu niin nopsaan, se kun on kuivatukkaiselle vähän riesa.

Ja eikä! Ollaan tosiaan joskus kolmisen viikkoa siellä oltu, vitsi kun on kaupunki mennyt ihan hyrskyn myrskyn omista lapsuusajoista (mummulani siis sijaitsivat molemmat siellä), ja tuommoinen Prismakin sinne ilmestynyt. Hih, ollaan varmaan oltu aika hunningolla olleen näköisiä, oltiin koko päivä herkuttelemassa paapan luona :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.