Tyttöjen leffailta

Lilou's Crush

Olipa meillä eilen tytön kanssa kiva ilta. Pääsimme nimittäin Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo kirjasta tehdyn Onneli ja Anneli-elokuvan kutsuvierasiltaan Tennispalatsiin Eurokankaan vieraina, ja ei olisi voinut osuvampi meille olla elokuva: päiväkodissa olivat nimittäin  juuri lukeneet ensimmäisen Onneli ja Anneli-kirjan, ja joka päivä on siitä lähtien höpisty vaaksanheimolaisista sun muusta aiheeseen liittyvästä.

Pienet pääosanesittäjät olivat kyllä mainiot!

Hyviä kotimaisia lastenelokuvia ei ole liian kanssa, ja tämä elokuva oli kyllä tosi suloinen: turvallinen, kaukana arkirealismista, ihan vähän jännä, värikäs, rauhallinen, kaunis ja lasta naurattavan hauska elokuva. Jäi niin lämmin ja iloinen mieli, vaikka myöhään menikin!

 

PS. Oma ehdoton suosikkini Kurenniemen kirjoista on Puuhiset vuodelta 1955. Se on ehkä jopa paras lukemistani lastenkirjoista. Harmikseni juuri kukaan ei ole kirjasta koskaan kuullutkaan, toivottavasti joku teistä on siihen tutustunut :)

Kommentit

Me tykättiin siskon kanssa Onnellista ja Annelista pieninä. Myös Puuhiset kuulostaa tutulta.. valaisetko miten se juoni menikään? Voikun olisi joku ystävien lapsista vähän lähempänä.. toisaalta kotikaupunkiin rantautuu elokuvat hitaammin (ehkä tämä menee Jyväskylässä vielä maaliskuussa) nin että ehkä sitä vielä ehtii jos haluaa. Ja toisaalta kirjasta on niin vahva mielikuva, ettei sitä ehkä halua pilata, jos vaikka Tingelstiina näyttääkin ihan väärältä :)

Hertta
Lilou's Crush

Puuhiset kertoo Arista ja Marista, joiden varjot vaihtuvat vauvoina, ja mitä kaikkea siitä sitten seurasikaan, kun kiltille Marille tuli villin Arin varjo, joka joutui vaikeuksiin aiheutettuaan selkkauksen Vaahterapuuhisten ja Mäntypuuhisten välillä. Seikkailu on ihan huikea, kun Mari ja Ari lähtevät pelastamaan varjoa puuvaltakunnasta, ja siinä sivussa hoitelevat yhden huijarivaltiaankin :)

 

Tuo mielikuvajuttu on muuten totta, kauheaa, jos menee ihan vikaan. Harry Pottereissa oli minusta hyvä casting, mutta sitten taas joskus tulee oikein ärsytys: eihän se tyyppi nyt TUOLTA näytä :D

Hertta
Lilou's Crush

suosittelen vielä jonkun pienen seuralaisen kera, ja mehua ja pullaa evääksi :)

Puuhisista en ole kuullutkaan, mutta suosittelen Mestaritontun seikkailuja! Joo, nimi on kovin geneerinen ja epäinnostava, mutta se on jännä, kiva, hyvä, mukaansatempaava ja vaikka mitä! Olisikohan ollut ekalla luokalla kun opettajamme luki sitä meille ja koko luokka oli ihan koukussa siihen. Odotan kovasti oman pienen kasvamista niin isoksi, että voin lanseerata kaikki omat suosikkikirjani hänelle...

Hertta
Lilou's Crush

Voi se on ihana, oli mun eka "ikioma kirja" siis ei-kuvakirja lapsena! Oi että!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.