Vähän fuskaten: kesän ihanin mustikkapiirakka

Ladataan...
Lilou's Crush

Tässäpä ohje, jota en malta olla jakamatta kanssanne, sillä fuskupiirakasta tuli niin herkkua, että sitä oli tehtävä parin päivän päästä uusi satsi. Piirakkaohje perustuu Valion sivuilta löytyvään kermaviilipiirakkaan ja marjapiirakkaan.

Vaikka piirakkapohjan teko on tosi helppoa, mutta helteet vai mikä lie niin kovasti laiskotti, että ostin piirakanhimoissani valmispohjan, joka oli jopa muodoltaan pyöreä, että pikku kätösiä ei tarvinnut juurikaan rasittaa, kun taikinan paineli piirakkavuoan pohjalle.  Tässäpä siis pidemmittä puheitta herkun ohje ja vaadittavat romppeet:

Aika:

  • Pohjan sulaminen huoneenlämmössä noin 1h, piirakan teko 5 minuuttia, uunissa 175 C noin 45 min.

Tarvitset:

  • Valmis piirakkapohja (itselläni käytössä muistaakseni Mylly Parhaan pyöreä makea piirakkapohja)
  • 1 maustettu rahka (minulla käytössä Valion Kuningatar-rahka)
  • 1 kermaviili
  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3dl/n. 200g mustikoita (jos pakasteesta, 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaaan)

Tee näin:

  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle
  2. Levitä pohjalle maustettu rahka

  3. Ripottele pinnalle mustikat (sekoita ensin perunajauhot mustikoiden kanssa, etenkin jos käytät pakastemustikoita)

  4. Sekoita keskenään 1 muna, purkki kermaviiliä ja sokerit, kaada seos mustikoiden peitoksi.
  5. Lykkää uuniin noin 40-45 minuutiksi (tai kunnes pohja kypsä)
  6. Nauti -vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa ihan extrasuperhyperherkkua

-Maistui muuten meillä jopa perheen pienimmälle, joka ei yleensä piirakoista tai kakuista piittaa.

Share

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Oi mikä tuunaus mun lempparista kermaviilin kanssa, pitääkin testata rahkan lisäyksellä! Tekisin heti jos olis a) makurahkaa, b) kermaviiliä ja c) mustikoita. Pitänee korjata pikaisesti tilanne :)

Nam nam (Ei varmistettu)

Jos ei jostain syystä fanita kermaviiliä, herkkutäyte syntyy simppelisti myös näistä: 1 prk Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta, 1 muna ja ½ dl sokeria. Kätevintä lusikoida marjojen päälle, jotta riittää taatusti tasaisesti koko piiraalle. Paistamiseen riittänee 30 - 35 minuuttia. Herkkuva : )

Kommentoi

Ladataan...