Valtio-kiukkua ja hampurilaisia

Lilou's Crush

Olen tänään törmännyt huomiota herättävän useaan otteeseen valituksiin, kuinka "Suomi on paska maa" ja "Only in Finland" -fraasin käyttöön sen kaikkein negatiivisimmassa merkityksessä. Eikä siinä mitään, moni asia on kovasti rempallaan tässä rakkaassa kotimaassa. Vaivaannuttaa kovasti kuitenkin siksi, että kyseiset lausahdukset on kirvoittanut niin triviaalit seikat, että ei niistä vallan koko kotomaata kannata syyttää.

Arvannette siis, että minusta Suomi ei ole paska maa, mutta jos nyt päivän teemaan liittyen, samalla tasolla pysyen, puristan yhden jutun rinnaltani. Nimittäin hampurilaisketjut. Ketjuhampurilaiset.

Miksi koskaan, ikinä, milloinkaan meninkään ottamaan kuvan Shake Shackin hampurilaisesta. Hampurilaisesta, joka sai appiukon jodlaamaan onnesta ja meidät kaikki hampparinystävät ensin hiljentymään ja sen jälkeen puhkeamaan ylistukseen. Ja miksi koskaan, milloinkaan, ikinä, menin selaamaan kännykän kuvia nälkäisenä.

Virhe!

Paska maa tämä Suomi, kun ei edes Shake Shackia löydy.

 

PS. Shake Shack on siis MacDonaldsin mittakaavassa pieni hampurilaisketju, joka käyttää tuoreita, puhtaita raaka-aineita, ei koskaan hormonihirviö-lihaa. Tämä ja ilmeisesti loistavat reseptit todella maistuu. Ihan ku ois ite tehnyt, vaan vielä parempaa. Löytyy Yhdysvaltojen kaupunkien lisäksi Lontoosta. Vain piirun verran hinnakkaampi kuin suuremmat kilpailijansa. Suussa sulava suositus, tosin ei omalle limulleen, liikaa sokeria, hampaat kirskuu ja putoaa. Suhtauduin ensin välinpitämättömästi ystäväni hehkutukseen, joka ei ole käynyt kultaisissa kaarissa vuosiin -mutta uskottava oli, ensi haukkaisulta.

PPS. Jos joku ihmettelee, että miten helkkarissa voi ihmilapsen ajatus näin vaeltaa, vastaus on "ei aavistustakaan". Syytän raskasta päivää ja sitä kamalaa nälkää. Onneksi mistään, ei kertakaikkiaan mistään, saa niin ihanaa ruisleipää kuin täältä!

Kommentit

Positiivista

Ootko kokeillut jo Friends&Brgria? Tosi hyviä! ShakeShackiin en osaa verrata kun en ehtinyt viime Lontoonreissulla käymään, mutta kaikkeen muuhun suomalaistarjontaan verrattuna aiiiivan loistavaa!

Hertta
Lilou's Crush

En!! Mieskin just sanoi, että pitäisi, eli kyllä ollaan varmasti testaamassa ihan lähiaikoina, ja nyt tästä sun suosituksesta saatiin lisäpontta totetukseen :) oliko hintalappu minkämoinen? 

Hei samaan tapaan heti tuli mieleen Friends&Brgrs. En ole myöskään ensimmäisen kommentoijan tapaan maistanut shake shackia (kuolannut toki instasta). Mutta että onko hintansa arvoinen? Vitonen lisää mäkkärin ateriaan saa jo ihan kultaa paperipäällysteiselle tarjottimelle.

Perunat leikattu paikan päällä, pihvi todella laadukasta ja maukasta. Muistaakseni joku perusateria oli 11euroa ja joku vähän isompi pari euroa lisää. Ja jos miettii että F&B:n naapurissa Mikonkadulla Amarillosta saa 20 eurolla joka kerta samalta maistuvan pakastehampparin, niin uskaltaisin luvata ettet pety yhtään. 

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Aapuuuaaaaa, söin hetki sitten myöhäisen iltapalan, ja nyt tuli taas nälkä :D  hirrrrrrveen kiva.

kuulostaa täydelliseltä. Parinkympin hampparit on tosiaan harvinaista herkkua (hmm, paitsi pakasteena...) mutta vähän pienemmän hintalisän maksaa enemmän kuin mielellään kun tuote on kunnossa!

Arja (Ei varmistettu)

Kyllä, Friends&BRGRS vois olla hyvä kokeilu kun kerran sen sinne Helsinkiin myös saitte :) itse olen käynyt täällä Pohjanmaalla pääkallopaikalla, ja ainakkn täällä kaikki raaka-aineet ovat paikallisia. Miinuksen antaisin liiasta pikaruokalamaisuudesta, joka lienee tosin harkittu, mutta ruoka oli hyvää eikä tullut pikaruokakrapulaa :)

I love mondays

FB oli hyvä! Ja hei Shake shack on myös Dubaissa, ainaskin muistaakseni Dubai mallissa ehkä myös emiratesissa. Viimeksi olisin halunnut syödä siellä kolme kertaa viikon sisään mutta mies laittoi stopin tokan kerran jälkeen kun imetysnälässä yritin sitä ehdottaa :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.