Voi itku!

Lilou's Crush

Taisi tulla kaillein vappu ikinä. Kullanmuruseni pallo-innostuksessaan kaatoi juomalasin rakkaan työjuhtani päälle.

Kone sammui.

Kuului hisssssssssssss.

Nousi vieno käry.

Kuoli pois.

Heti huomenna aamulla mCareen, mutta IT-tukena työskentelevä tuttava ei ollut toiveikas. Onneksi päättötyön ensimmäinen täysi versio lähti matkaan, ja löytyy tikulta. pdf:nä. Eli ei tässä riemusta lauleta. Varmuuskopio on puolen vuoden takaa, onneksi lapsen kuvat siis tallessa, mutta aivan järkyttävä määrä töihin, niin uuteen kuin vanhaan liittyviä tärkeitä dokumentteja ynnä muuta on nyt manan majoilla.

Tsiisus!

Menen takaisin itkemään.

Ja voi tsiisus tätä ipadin ja lilyn toimivuutta. pahoittelen pötkömakkaraa.

Kommentit

Esba (Ei varmistettu)

Eiiii!!! I feel you! Koneen kuolema on kamala kokemus. Itseltä meni jokunen aika sitten kaikki elämäni tiedostot, myös yksi keskeneräinen gradu. Ja niitä ei ikinä saatu takaisin. Nykyään tallennan kaikki kamat Dropboxiin. Toivottavasti saat tiedostot takaisin. Skumppalasi kuitenkin lopputyön ekan version palauttamiselle!

kid (Ei varmistettu)

Hei ei hätää päättötyön kanssa ainakaan, mun mielestä Adobe Acrobatissa on semmonen ominaisuus, että pdf-filen tekstin saa tekstitiedostoksi. Ainakin uusimmassa Acrobatissa. Eli tekstin saat ulos pdf:stä kyllä jotenkin.
Tietysti kamalaa että kaikki kuvat ja filet ja muut meni, mutta toivotaan että saat jotain pelastettua!

Hertta
Lilou's Crush

esba, voi apua ja kamalaa ja hirveetä, mitä sun koneelle kävi? oliko se salamyhkäinen kuolo vai tämmönen hukkumiskuolema? Ja heh, skumppa, sinäpä sen sanoit... oli äidin juomalasi meinaan kyseessä. Mutta kiitos, oli kyllä pirullinen ponnistus, ja niin odotin helpotuksella hienosäätöä enää vain. Tuleekin vähän enemmän säätöä sitten...

amoretto, kiitos tsempistä, todella toivon!

kid, oo, onpa helpottavaa! tuo auttaa jo tosi paljon, koska mulla on vielä pari viikkoa vanhan työpaikan kone itselläni, joten sillä voisin kyllä napsutella. IT-tuki varmaan laittaa tuon ohjelman,mulla ei ole uusinta. Ja sas muuta, aivan järkkyä. turha varmaan edes kertoa, että just olin aatellu "tarttis taas varmaan varmuuskopioida..."

Eeva Aino (Ei varmistettu)

Korjaus kuitenkin kotivakuutuksen piikkiin, joohan. Mitä sanoo vakuutus, tulisiko vastaan miten uuden hankinnassa, jos niin huonosti käy.

Liisa
Osasin!

Otan osaa! Meillä kävi perheessä vähän samankaltainen läheltäpititilanne. Nyt meillä on Time Capsule. Eihän se boksi ihan ilmainen ole, mutta kyllä siitä huolettomuudesta muutaman saturaisen voi maksaa kun tietää, että lykkää sitä varmuuskopiointia aina vaan. Nyt se on automatisoitu.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Nouuuuu! Ei tässä voi muuta sanoa.

minna

Tiedän tunteen, itse juotin aivan upouudelle MacBookilleni viime kesänä aamukahvit. Kone oli viikon vanha, eli tiedostoja ei pahemmin mennyt hukkaan, mutta kyllä silti vitutti, ja vakuutuksesta huolimatta oli 250€ arvoinen kahvikupillinen... Mitä tästä opin, juomat ja kone turvallisen välimatkan päässä toisistaan :)

- Minna // http://ei-ole.blogspot.com

Stella H (Ei varmistettu)

OH NO, sympatiaa. Meikällä hajosi pari viikkoa sitten kovalevy, joka säännöllisen varmuuskopioinnin ansiosta vei mukanaan vain parin viikon duunit, mutta aivan korvaamattoman tärkeitä työkuvia, jotka oli pak-ko saada takaisin. Ahlberg Data onneksi auttoi ja kaikki saatiin talteen. Kannattaa siis rimpauttaa sinne ja kysyä. Halvaksi se ei tuu, mutta joissakin tapauksissa raha on sivuseikka.

http://ahlbergdata.com/fi

mj (Ei varmistettu)

Voi ei mikä vappuvahinko :(

Jos et ole suojannu PDF:ää niin saat tekstit ihan copy-pastella Word-dokkariin. Ainakin itselläni on onnistunut vanhemmallakin versiolla. Tosin se ei taida siirtää sisennyksi ynnä muita asetuksia.

esba (Ei varmistettu)

Koneen kovalevy kuoli totaalisesti. Kotinörtti sitä yritti fiksailla ja selvitellä, mutta mikään ei auttanut. Toivuin tapaturmasta henkisesti kuitenkin yllättävän nopeasti. Se oli tietyllä tavalla puhdistavaakin.

Toivottavasti otsa on ok ja pääset siiville opintouurastuksen jälkeen!

Hertta
Lilou's Crush

Eeva Aino, vakuutus korvaa onneksi ihan mukisematta sääntöjen mukaan (korjaus olisi maksanut enemmän muuten kuin kone, huh), eli -25% ostohinnasta -omavastuu (joka meillä aika roisi 150€). Mutta korvaa kuitenkin!

 

Liisa, sama täällä, Time Capsule jo matkalla meille... Kyllä sitä mielenrauhasta muutaman satasen maksaa, ainakin tämän jälkeen!

 

Kati, no ei voi! paitsi Käääk!

 

Minna, voi ei! Tiedät sitten ihan tasan tunteen! Onneksi sait kuitenkin sitten hyvän korvauksen, huh. Vaikka kieltämättä kahvi oli hinnoissaan ;)

 

Stella, eikä, en kestä! Toi on jotenkin vielä pelottavampaa silloin, kun se käy varoittamatta -tässähän oli ilmiselvä syy ja seuraus. Onneksi sait talteen! Anopille kävi vastaavalla tavalla, siellä oli vielä likivalmis gradu, mutta onneksi pelastui sekin. Pakastettiin, kuulemma. Minulla oli luojan lykky, kovalevy säilyi täysin vahingoittumattomana, ja paraikaa IT-Ihmemies Powerhouselta tekee kloonikonetta :) Helpotus!

 

Mj, älä muuta sa! Ihan hirveä kämmi! Ja tuo mun pedukka oli tietysti kaikintavoin "proof" eli siitä ei kopsattua tekstiä saanut, mutta olisi sen varmaan tosiaan jotenkin voinut hakkeroida uudella Acrobatin tehokalustolla. Mutta onneksi nyt ei tarvitse, phuh.

 

esba, ei kauheeta! Mutta hyvä jos ei tullut kuin henkiset mustelmat, eikä jäänyt ikuisesti harmittamaan. Mutta olet muuten totta, neitseellisen koneen ottaminen käyttöön on puhdistava kokemus :) Ja apua, kuules parin tunnin päästä selviää. Yhtään en itse osaa arvata, mutta sitävarten on onneksi se lääkäri :)

 

 

 

 

Kaikuja Kanjonissa

Auts I feel your pain, mulla kans hajos läppäri vappupäivänä, mut se tais olla ihan luonnollinen kuolema kun oli koneella jo muutama vuosi ikää. Tallennan aina kaiken tikulle jos toisellekin niin ei onneksi hävinnyt mitään tärkeää koneen mukana. Mut oli se kyllä aika shokki :D

Hertta
Lilou's Crush

On se kyllä shokki, kun mokomat ei koskaan ilmoita, mitä tuleman pitää! Onneksi sait tärkeät talteen, mikään ei korvaa menetettyjä tunteja!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.