Vuttoshuomio

Lilou's Crush

Hassua yksi juttu. En ole koskaan mieltänyt itseäni Vuitton -tytöksi. Mustaa, minimalistista, sehän se on se perustyylini, vuodesta toiseen.

Äkkäsin yhtäkkiä, että  vähälukuisesta laukkukokoelmastani käyttökelpoisimmat ja pisimpään uudenveroisina säilyneet kassini ja pussukkani ovat nimenomaan Vuittoneita.  Useimmat käytettynä hankittuja eli jo kovasti eloa nähneinä mutta edelleen täydessä terässä; Graffiti Speedy, joka on suosikkini, lähes joka viikonloppu täyttyvä Keepall ja tovi sitten kiivaaseen käyttöön kolmen vuoden vaihtoehdon etsinnäin jälkeen päässyt uusin kaiffarini.

Illalla taas pakatessani  yhden yön pyrähdystä  varten tuumasin, että olipas kyseinen veska hyvä ja toimiva valinta kerrassaan, vaikka uutena ostettaessa hinta kirpaisikin melkolailla. "Vuttoseni" ovat pääasiassa kuormajuhtia, kovassa käytössä -kun valitsen laukun fiiliksen ja ulkonäön perusteella, nappaan vanhan Phillip Limin nahkapalalaukun tai Zaran basketin. Mutta reissuilla ja lentomatkoilla, kun tavaraa on paljon ja kassi ei saisi painaa justiinsa mitään,  silloin LV on kaiffarini.

Onko teillä luottolaukkumerkkiä? Katsotteko ulkonäköä vai käytännöllisyyttä? Onko laukkukokoelmanne suurensuuri vai pienenpieni?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) http://sarasfi.blogspot.fi

Laukkukokoelmani on pienenpieni ,ei oikeastaan kokoelma laisinkaan, vaan ostan laukkuja käyttöön.Ja kun kyllästyn on uuden laukun aika.Vuittonin laukut on lemppareita ja pidän enemmän niistä, joissa ei logoja ole.Mitäköhän sun kassista paljastuu ...

Ihanaa alkanutta vuotta !

Hertta
Lilou's Crush

Kokoelma kieltämättä kuulostaakin keräilijän hommilta :)  minäkin tykkään yleensä laukuista ilman logoja, mutta lv:n suhteen siinäkin menen häränpyllyä, ovat kaikki klassista monogrammia :) olisin tietysti heti voinut kirjoittaakin sisällön: Neverfull gm siellä nökötti, nyt jo tosiaan käytössä ilman sen suurempia juhlallisuuksia :) mukavaa lauantaita ja alkanutta vuotta sinulle!

Mä rakastan laukkuja mutta mulla ei ole koskaan ollut kokoelmaa. Se mitä miulla oli, oli yksi luottolaukku, joka maksoi useita satoja (budjettiini nähden hurjan kallis) ja tietysti käytin sitä 3 vuotta päivittäin ja se meni otti ja hajosi ja nyt ei ole laukkua ollenkaan :/

Pidän lompakkoani taskussa.. siis taskussa. Musta on tullut äijä - apua! Mutta rahatilanne on nyt sellanen, et satoja (eikä varsinkaan tuhansia) voi laukkuun pistää ja etsinnästä huolimatta hyvää kaunista ja suhteellisen edullista jokapäiväiseen käyttöön sopivaa laukkua ei ole löytynyt, joten ilman mennään.

Jos jollain on hyviä vinkkejä niin antaa tulla?!

Hertta
Lilou's Crush

NinaMaria, tiedän tunteen äijäilyssä: mulla oli piiiiiitkä tauko, että en vain löytänyt mieleistä käsveskaa, enkä halunnut hankkia mitään väliaikaista, ja kannoin sitten kamojani milloin missäkin muovipussissa :D Olen siis todella huono neuvomaan laukkuhankinnoissa, kuten tuosta voi päätellä. Michael Korsin Jetset bag mediumina on sekin likimain 300 euroa, eli kenties liian kallis sinulla justiinsa sitten nyt, mutta tulevaa varten, minusta aika kiva kestävänoloinen peruskassi. Jos sen olisi saanut suurempana kokona helposti juuri tähän hätään, olisin hankkinut sen, mutta Neverfull kieltämättä toimii juuri kuten toivoinkin. Kyllähän niitä kivoja laukkuja saa alle satasellakin, etenkin näin aleaikaan, mutta olen itse aina ollut liian myöhässä apajilta. Marc by Marc Jacobsin laukuista tykkään, vaikuttavat kestäviltä arkikäytössä (minulla on sellainen pieni sininen) joten jos sellisen onnistuu alesta bongaamaan, lienee hyvä sijoitus (esim. Hillier hobo on hyvä arkikokoinen laukku).

Tasaraita

Laukkukokoelma ei ole suuren suuri muttei kai ihan pienikään. :) kyllä niitä laukkuja löytyy useita. Käytössä on aina ne samat suosikit. Voisin kai sanoa että luottomerkkini on Vuitton vaikken omistakaan kuin kaksi merkin laukkua. Speedy on palvellut jo 6 vuotta moitteettomasti ja Neverfull sekin jo kolmisen vuotta. Itsekin tykkään juuri siitä että ovat kevyitä kantaa mutta kestäviä. Mulberryn Alexa löytyy myös mustana. Se on enemän sellainen laukku jonka otan silloin kun haluan jotain nättiä.  Laukkuostoksilla olen sekä tunne että järki-ihminen. ostan laukkuja kyllä niiden kauneuden takia mutta yritän kuitenkin valita myös käyttötarkoitukseen sopivan yksilön. enkä osta samantyylistä laukkua joka minulta jo kaapista löytyy. Vuittonit eli luiskat niin kuin meillä sanotaan palvelee juurikin arkikäytössä kun tavaraa pitää kantaa mukana niin julmetusti. Keepall on haavelistalla seuraavaksi. Vanha weelendbagi vetelee viimeisiään vaikka sitä on suutarilla korjautettu useita kertoja, harmi, sillä se on jo edesmenneen ukkini vanha nahkalaukku ja niin rakas minulle. 

Minkä kokoinen Keepall sinulla on ja oletko ollut tyytyväinen kokoon. Itse tarvitsisin sellaisen jonka saa koneen matkustamoon mukaan ja mihin mahtuisi kuitenkin viikonloppureissun tavarat. 

Hertta
Lilou's Crush

Tinttinen, minulla on myös tuo Alexa niinkuin ehkä tiedätkin, se on minulla ruskeana, ja semmoinen arkilaukku, kun ei tarvitse kantaa kovin paljon tavaraa tai tarvitsen kädet vapaaksi esim. juuri lapsen kanssa liikuttaessa. Minulla on se peruskoko eli pienempi. Keepall on kai se suurin mahdollinen koneeseen otettava koko, mutta koska tykkään pitää laukkua jaloissa, se ei ole itselleni kuitenkaan ihan optimaalinen konekaveri -siksi tuo Neverull :) Kannattaa muuten ottaa olkahihnallinen versio, sillä muuten Keepallia pitää tosiaan kantaa kädessä, koska nuo kahvat eivät yllä olalle.

Keepall olisi kyllä käsimatkatavaraksi optimaalisen kokoinen juuri siinä koossa mikä minulla on (taitaa olla 55) mutta esim. perus-autoilu-viikonloppureissuilla sinne en saa mahtumaan kaikkea tarvitsemaani kuten vaikkapä läppäriä tai vaihtokenkiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa! Kiva, että ostit Neverfullin, se on kyllä kätevä! :)
Oma laukkukokoelmani on varmaan semmoista keskikokoa.. Myin aikanani kaikki laukut (mitä oli ehkä miljoona, nahkaisia ja kankaisia, ei mitään erikoismerkkejä) kirpparilla. Ajattelin että mielummin vähemmän sellaisia, mitä oikeasti käyttää, eikä vaan loju kaapinpohjalla.
Mulla on kanssa Neverfull GM, tosin damier ebene. Tosi hyvä laukku juuri lentäessä! Louis Vuittonilta löytyy myös Eva clutch, myös damier ebene ja Petit Noé. Yhden Guccin ostin Tukholmasta vintage-liikkeestä. Ja mun unelmieni täyttäymys oli Chanelin 2.55 jumbo, minkä sain ostettua pari vuotta sitten. Se oli pitkäaikainen haave mihin säästin kauan! Olen aika tyytyväinen kokoelmaani, löytyy eri kokoja eri tilanteisiin :)
Kivaa viikonloppua sulle! Aamiainen näytti ainakin hyvältä! ;)
xx J

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten hoidat LV laukkusi? :)

tuuliajohanna (Ei varmistettu)

LV taitaakin olla ihan ehdoton lempimerkkini. Aina ajoittain alan hitusen vierastaa kuoseja, mutta loppujen lopuksi se canvas on niin kestävää ja kaikki nahkaosat niin paksua nahkaa, että ne ovat todellisia vuosikymmenten laukkuja. Ihan yhtä kestäviä ovat olleet esimerkiksi Mahinani, joka muuten edelleen vuosien jälkeen näyttää ihan uudelta ja tuoksuukin ihan uudelle nahalle - aika harvinaista kokonahkaiselle laukulle. Samoin Vernis-kiiltonahka on tosi paksua, eikä minun Almani ole ottanut vielä naarmuakaan. Ja kun miettii, että olen noita kaikkia kanniskellut Ainon (3v) kanssa liikkuessani, voisi sanoa, että laadukkaita ovat kyllä!

Kestävyydessä Vuittonit ovat siis minunkin mielestäni omaa luokkaansa, siksi tästä nyt tulikin tämmöinen hehkutus. :) Mutta on minulla silti myös lampaannahkaisina Chanelin 2.55 ja yksi Balenciaga, mutta eihän sellainen nahka ole yhtään tuollaiseen hurjaan arkimenoon tarkoitettua! Chanelin caviar-nahka varmaan olisi, melkeinpä harmittaa, etten omaa flapiani ostanut siinä nahassa. Niin ja ainakin oman Mulberry Alexani nahka ei sekään vaikuta lainkaan niin kestävältä kuin LV:n Mahinan. Onneksi on minikoko niin ei olekaan arkikäytössä. :)

P.S. Tuliko se lähettämäni blogikutsu perille? :)

Tasaraita

Kiitos Hertta Keepall vinkeistä. Ihan juuri nyt laukun hankinta ei olekaan ajankohtainen, ehkä sitten kun työelämään paluu koittaa on taas rahaa laittaa laukkuihin. Nyt vain haaveillaan. Yritän kuitenkin vähän jo miettiä että mikä koko olisi itselle sitten se paras vaihtoehto. 

Ruskea Alexasi on kyllä ihana. Minulla on musta oversize-koko ja kokoon olen ollut kovin tyytyväinen mutta välillä aina harmittelen etten ostanut ruskeaa. Tosin ostin laukun mustan nahkalaukun tarpeeseen joten eipä se ruskea sitä olisi täyttänyt. :) Konjakkinen ruskean sävy on siinä laukussa vaan niin nätti.

Hertta
Lilou's Crush

J, sinulla on ihan sama systeemi kuin minulla: annoin pois sekalaisen seurakuntani, ja sitten pikkuhiljaa aloin hankkia laukut käyttökohteen mukaan, ja se on sopinut minulle tosi hyvin, kun en ole kovin vaihtelunhaluinen laukkujen suhteen -kun sopiva on (yleensä pitkän ajan kuluttua) löytynyt, olen lakannut ajattelemasta laukkuasioita :) Chanelin jumbo olisikin ihana, minulla on vintage flap mediumina, olen siihen kyllä myös tyytyväinen, ja lisäksi pienenmpi clutch/WOC joten siinä taitaa olla minun kanelikokoelmani loppuelämäksi. Ihanaa viikonloppua sinullekin :)

 

vierailija, kehdannenko sanoakaan, että en oikeastaan mitenkään -eivät ole likaantuneet tai nuhjaantuneet, olen ilmeisesti aika tarkka. Keepallin vachetta on sateesta täplittynyt, mutta sekään ei haittaa itseäni. Olen kyllä kuullut, että putsata voi esim. vauvan kosteuspyyhkeillä.

 

Tuulia, kiitos, kutsu tuli perille, mutta en päässyt sisään! Täytyy tutkia asiaa vielä tarkemmin ajan kanssa, mitä oikein mokasin, ja tulen huutelemaan jos ei onnistu, en heti kehdannut vaivata...  Ja laukut, voi että, sulla on ehkä maailman kivoin LV-kokoelma. Alma olisi tosi suloinen, sen hintaluokka taitaa vain mennä yli oman kipurajani, mutta ainahan sitä voi haaveilla :) Sellainen vernis-kuosinen juuri, ja mustana.... Ai että! Oma kanelini on myös isompi lampaannahkaa (naarmuja on) ja pieni caviaria, se on virheetön edelleen. Ja mulberyn alexan nahka on kyllä käytössä rutistunut ja jotenin tummunut, eli siinä käyttö näkyy selkeästi, samaa mieltä siis olen kanssasi. Hih, ihastelin muuten just FB:ssä teidän allaskuvaa, jeeee!

 

Tinttinen, no hyvä jos vähän jelppasi, minulla on ollut tuo kassi jo muutamia vuosia niin meinaa jo koot sun muut unohtua, dementia :) Ja tiiätkö, mun ois varmasti kanssa ollut fiksumpi ostaa se oversized-versio, mutta päädyin sitten kuitenkin tuohon. Ja on sekin kyllä kiva, ja täyttää oman kolosensa laukkutarpeissani, musta iso kassi minulla on Zarasta, se basket juurikin. Vaihtaisin sen toki mieluusti oversized alexaan, vaikka sekin on kyllä kiva! ihanaa viikonloppua :)

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmettelen suuresto tuota LV:n ihannointia...Kuka maksaa kangaskassista tai pahimmillaan muovipintaisesta kassista missä ehkä juuri kahvat ja vetoketjun vedin on nahkaa, niin monta sataa euroa!?!

Ja jos laatu olisi yhtä hyvä esim jossain muussa halvemmassa, perusmerkissä, niin valitsisitteko silti LV:n monogrammin, onko se teistä oikeesti hieno? Rehellisiä vastauksia!

Ja miksi juuri LV, onhan maailmassa muitakin hienoja luxusmerkkejä...tää on niin tätä blogimaailmaa. Jengi kehuskelee millainen kokoelma muovilaukkuja kaapissa löytyy....
Mä en oikeesti edes ottais ilmaikseksi vastaan LV kassia. Näyttää tosi kivalta se monen sadan laukku kumppareiden kanssa, tai vesisateessa...tai linttaan astuttujen uggien kanssa. Ja vieressä bussissa istuu pissis jolla samanlainen kassi...no thanks.

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, niinpä, kukin tyylillään. Se mikä on toisesta ihana ja just hyvä on toisesta ihan turha hankinta. Itselleni LV ei ole se "lempparimerkki" mutta koska laukut nyt vain ovat juuri tarpeisiini sopivia ja osoittautuneet käytössä erinomaisiksi, en ole niitä myöskään merkin vuoksi jättänyt hankkimatta. Minulle tselleni on ihan yhdentekevää, jos samanlainen sattuu olemaan jollakulla toisella, "pissis" tai virkanainen,hänellä on varmasti omat syynsä saman laukun hankintaan. Kuosina muuten oma suosikkini on Stephen Sprousen graffiti-kuosi sen monogrammin päällä.  Makuasioita, joista äiti jo opetti, että ei kannata kiistellä :)  Olisi kiva muuten tietää, mitä merkkejä tarkoitat noilla halvemmilla perusmerkeillä, tyyli ja/tai käyttötarkoitus on se mikä määrittelee, joten en oikein osaa vastata ennekuin tiedän mikä merkki ja mallivalikko olisi kyseessä -vastaisin kyllä mielelläni omien kokemusteni ja mieltymysteni perusteella.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.