W-sana otsassa

Lilou's Crush

Alexander Wangin mallisto H&M:lle on kirvoittanut monenmoisia kannanottoja puolesta ja vastaan, suurten muotitalojen tai suunnittelijoiden mallistot vaateketjuille kuten H&M ja Lindex todellakin puhuttavat. Luen näitä usein kiinnostuneena, mahtuuhan maailmaan mielipiteitä niinkuin meitäkin, ja eri kantilta katsoessa omakin ajattelu laajenee.

Itse olen aika tyyni lyyli: ostan jos tykkään, en jos en, ei sen kummempaa. Kun muistelen menneitä yhteistyömallistoja, H&M:n suunnittelijamallistoista Comme des Garcons jäi katsastamatta, Lanvin-mallistosta puolestaan löytyi mieletön juhlamekko, Rykielin malliston neulejakku on edelleen kovassa käytössä, Marnissa oli monta mukavaa juttua ja ihanat materiaalit, Karl Lagerfelt meni vahingossa ohi, Isabel Marant on taasen ollut ehdoton suosikkini niin mallistosta kuin kokemastani huikeasta Pariisin reissusta johtuen. Gaultierin mallisto Lindexille ei ollut makuuni, kuten myöskään Missoni tai Matthew Williamson, jäivät muille ne apajat. Mikä teikäläisiä on eniten sykähdyttänyt, vai kuulutteko ehkä näistä yhteistyömallistoista ärsyyntyneiden joukkoon?

Mutta takaisin viimeisimpään: olin viime viikolla Trendin ja H&M:n järjestämässä Wangin malliston lanseerausillassa, jolloin pääsin sitten tutustumaan mallistoon lähietäisyydeltä. Wangin tyylistä yleensä tykkäilen, tämä supersportti mitä H&M:n kokoelma edusti ei ihan täpötäysillä kolahtanut, kuten sellaiset Wangin peruskäyttövaatteet, ne arkisimmat olisivat varmasti tehneet. Mallistosta etukäteen kuikuilemani pipo ja överikollari olivat kuitenkin hiplattunakin odotetun kivat. 

En ollut ihan varma, miltä "crop top" näyttää kaltaiseni hetki sitten synnyttäneen hongankolistajan päällä, mutta koska vaate oli niin kumman mallinen (kuin puseron alla olisi rugbysuojat, tuosta kuvasta efekti ei kunnolla erotu, ja otin vielä reilun koon tuota hartialinjaa korostaakseni), ei sitä mikään kropan malli enää hassummaksi voinut tehdä, ja siis hassulla tarkoitan tässä sellaista hyvällä tavalla hassua. Jos vaate pistää hymyilyttämään, se on hankittava. Voi kunpa vain olisi mallistossa ollut hehkuttamaani vartalolempeää perusteepparia, semmoisen olisin hetimiten hankkinut kuivurin syömää korvaamaan. 

Nyt kun muuten mietin, en oikein keksi, minkä muotitalon mallisto voisi olla seuraavana valomainoksissa jollakin vaateketjulla. Kenties Calvin Klein?

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.