Yhtä polleeta marttaa

Lilou's Crush

 

Neulomishulluus jatkuu!

Ekat lapaset valmistui, ja olin koko illan yhtä polleeta marttaa tästä uudelleen heränneestä taidostani. Tyttö kehui juuri sellaisiksi kuin halusikin. Todella palkitsevaa. Mies miettii, mihin lienen kumauttanut kalloni, kun normaalisti nettihiirenä vapaat aikansa viettävä vaimo on viimeisen viikon aikana tavattu kaikki luppoajat kudin käteen kasvaneena. "Yks puikko vielä!"

Kun lapaset on hanskassa (heh) siirryn sukkien pariin. Siinä onkin sitten pähkinää enemmän purtavaksi, edelliset sukat kudoin yläasteella, ja ne onnistuivat niin hyvin opettajan tiiviissä valvonnassa, että rima on turkasen korkealla. Ovat käytössä muuten edelleen, nuo vanhat uskolliset varpaanlämmittimet. Sain vanhalta ala-asteen käsityönopettajaltani hänen sanojensa mukaan tosi hyvät ohjeet joiden mukaan alan pian kilkutella. Äitini vanhoihin ohjeisiin en kyllä tohdi luottaa, sillä ne sukat passasi vain räpyläjalkaisille, kaikki kunnia kuitenkin kovastä yrityksestä ja lämpimästä ajatuksesta äitimuorille. Sukkien harjoitusversiot ajattelin tehdä varmuuden vuoksi itselleni, hempeää vaaleanpunaista villalankaa on jo ostettuna. 

Kumaus on tainnut olla aika kova, toivottavasti ei letaali... Kyselin nimittäin jo pikkujouluissa ystävältäni virkkuuohjeita.

 

PS. Kattokaa ny! Sieltä kurkkaa jo toiset lapaset puolivalmiina. Tällä kertaa miehelle, vanhaa kunnon seiskaveikkaa tummanharmaana. 

PPS. Nuo bambupuikot ovat ihan mahtavat! Kevyet, hiljaiset ja lämpimät, ja pitävät langan tosi hyvin paikallaan.

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihana innostus! 

Mua ei ole käsityökärpänen päässyt koskaan puraisemaan - jouduin tekemään lapasetkin aikoinani laiskanläksynä kesälomalla ja kiikuttamaan ne opettajan postilaatikkoon, kun en saanut niitä lukuvuoden aikana valmiiksi :D 

Hertta
Lilou's Crush

ihan paras tuo sun lapastarina! Inhosin "rättikässää" ala-asteella, oli niin traumaattinen eka ope, mutta nyt sitten viehättää kyllä verestää muistoja. Puikkojen heiluttelussq on jotain zeniläistä. 

Positiivista

Sukat on helpommat kuin miltä näyttää! Terveisin eräs, joka sai elämänsä ensimmäiset sukat aikaiseksi Novitan ohjeella ja Youtubea katsellen :) Tsemppiä!

Hertta
Lilou's Crush

Ah ihanaa, kiitos kannustuksesta, en meinaan muista enää mitään! Sen jo mainitsemani punomo-sivuston oon myös huomannut mahtavaksi ("neulo kiertäen nurin", siis hääääh, ja "ylivetokavennus", mitäh, mutta sieltä selkis ja hyvin meni, ihmeekseni).

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Äkkiä oppii! Terveisin minä, joka 2,5 vuotta sitten iskin mummolle puikot käteen ja sanoin että nyt muuten opetat. Mummo opetti. Nyt neulon ihan mitä vaan - sukkia, lapasia, pipoja, huiveja, kirjoneuletta, palmikoita, kohoneuleita, kaikki menee! Aivan parasta hommaa.

Hertta
Lilou's Crush

Wow wow wow, kuulostaa huikealta tuo sinun repertuaari! En edes haaveile moisista, mutta jos nyt ne sukat :) voi kun olit fiksu kun otit mummon avuksi, parhaiten kyllä oppisi sillä viisiin!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Tosi äkkiä ne oikeesti oppii! Ei tartte lopulta osata kuin oikeaa ja nurjaa ja vähän lukea ohjeita niin sillä pääsee jo toooodella pitkälle :)

Ihan vinkkivitonen, kun alat tehdä niitä sukkia, niin tee kerralla muutama pari. Opit kantapään kunnolla :) Ainakin mulle teki tosi hyvää tehdä kolmet sukat ihan putkeen, sen jälkeen ei oo kantapäätä tarttenut ohjeista tarkistaa kun menee ulkomuistista. Sit voikin alkaa opetella uudenlaisia kantapäitä haha :)

Tiia / Black + White = Grey (Ei varmistettu) http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi

Neulominen on ihanaa! Tosin ala- ja yläasteen kässätuntien jälkeen siihen jäi kammo, mutta muutama vuosi sitten opettelin neulomaan villasukat ja se olikin sitten menoa se :). Lapasia en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, sillä pelkään että valmiissa tuotoksessa olisi peukalo keskellä kämmentä, kirjaimellisesti :D.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.