Ladataan...
Lilou's Crush

Niin. Vapaa ilta, lapsi nukkuu, mies pikkujouluaa. Olin ajatellut lajitella viimein valokuvat, pestä hienopyykit ja silittää sitä kaipaavat vaatteet ja sen semmoista pientä puuhaa. (Hassua muuten, jos miekkonen on itsekseen kotona, harvemmin koti on siistinyt itse itseään sillä aikaa -paljon paremmin osaa viettää aikansa, fiksu mies!)

Mutta kuinkas kävikään. Kuvassa, minkälaisiin toimenpiteisiin ajattelin sitten kuitenkin aikani käyttää. Ja mennä ennätysaikaisin petiin.

Ihan äijänä tänään. Aika ihanaa.

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Ihana, ihana äitiyslomakesä ja lapset kummitukset

Posti toi juuri korvaukset viime vuoden lääkärireissuista vakuutusyhtiöltä. Koska onneksemme lapsukainen on ollut tosi terveenä, summa ei ollut suuri, päin vastoin, vakuutusmaksun suuruus oli paljon suurempi. Jo toisena vuonna peräjälkeen emme siis olleet käyttäneet vakuutuksen suomia etuja yhtä paljon, kuin mitä vakuutus meille vuosittain maksaa.

Meillä oli luojan lykky, että vakuutus oli otettuna ennen lapsen syntymää, sillä lapsi syntyi varhaisilla viikoilla, pikkiriikkisenä, vietti tovin sairaalan tehohoidossa ja kärsi ensimmäisen vuoden pahoista allergioista, koliikista, muista vatsavaivoista ja atopiasta. Päiväkodin aloitusvuonna oli korvatulehdusta, sekä muutama pienoinen tapaturma. Pienen kanssa pidin sen helppoudesta, että pystyimme käyttämään surutta yksityisiä palveluita, eli pääsimme jonottamatta lääkäriin ja erikoislääkäreidenkin pakeille tarvittaessa, ja saimme haettua korvaukset myöhemmin vakuutuksesta vain omavastuita vastaan.

Vakuutus on tietysti aina vakuutus, ja on todella hyvä, jos sen suoma etu jää hyödyntämättä, silloinhan elo on ollut rauhaisaa, oli sitten kysymyksessä koti-, auto-, tai sairauskuluvakuutus. Mutta silti, jäin miettimään, kannattaako vakuutusta enää pitää, kun pikkulapsiaika on takana? Vakuutusmaksut nousevat vuosi vuodelta, ja osan ennen korvattuja lääkkeitä/voiteita korvattavuus on muuttunut -meille epäedulliseen suuntaan tietysti.

Etuja:

+ nopeuttaa lääkäriin pääsyä, myös erikoislääkärit=luo huolettomuutta

+ mahdollistaa käynnit itselle sopivaan aikaan, esim. iltaisin

Miikkoja:

- hinta, ja nousee koko ajan

- suuremmassa kuvassa: miten käy terveyskeskusten, jos iso osa siirtyy yksityisasemien käyttöön

- epäselvähköt korvaukset (ainakin omassa vakuutuksessa: omavastuun määräytymisessä ei oikein logiikkaa, vaihtelee eri vuosina)

 

Millaisia kokemuksia teillä on?

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö Cubuksen kanssa

Lämpimästi tervetuloa, sanoo Cubuksen myymälä Jumbossa! Kävin eilen illalla kylässä tänään yhdeksältä auenneessa Suomen uusimmassa Cubuksessa. Oli hauska kokemus päästä kaksin myymäläpäällikkö Minnan kanssa ristikkoportin taakse uutuuttaan hohtavaan, suureen myymälään, jossa kaikki jo oli ihan valmiina avajaisia varten. Tältä siellä nyt näyttää, kuvien kera teille pieni kierros.

Juhlasesonki on selvästi päällä. Huomasin vasta täällä kotona tuon pitkän mustan jakun tässä kuvassa, hieno. Kulta, kerma ja musta höystettynä pörröllä, hapsulla ja maltillisella bling blingillä on selvästi tämän pikkujoulukauden juttu, niin aikuisten naisten kuin isompien lasten ja teinien osastolla.

Nöpsyjä, nöpsyjä... Kokovalikoima oli laaja, alkaen 65 sentin ympärysmitasta, ja suurimman mitan unohdin kysyä, hmpf. Kuppikoot jatkuvat myös tuossa 65-koossa D:hen, joka on aika harvinaista. Hypläsin tovin kaarituettomia, toppimallisia liivejä. Olipas pehmeät.

Jumbon myymälä on kolmas Suomessa (Salon ja Tapiolan lisäksi) jossa on myös suuri lastenvaateosasto. Koot alkavat 92cm:stä, pienempien mallisto on kokoa 92-128 ja isompien lasten mallisto 134-164. Koot ovat reiluja, ja lasten vaatteissa käytetään pääosin luomupuuvillaa. Toppavaatteiden vesipilariarvo (kiinnostanee päiväkoti-ikäisten vanhempia) on 3000, ja tärkeimmät saumat teipattuja.

Pyörin pitkään lastenvaateosastilla, ja kokosin sieltä omat suosikkini. Vaikka itselläni ei ole kokemusta poikalapsen vaatettamisesta, oma suosikkikokonaisuuteni taitaa olla tuo "Secret Sidekick"-collariyhdistelmä parin kuvan päässä.

Pehmoiset collarifarkut ja ränttätänttäpaita. Tuosta "farkku"materiaalista tykkään: pehmeää, joustavaa, paksumpaa kuin peruscollarit, ja näyttää kuiotenkin kivasti farkulta. Meillä on molemmilla, tytöllä ja minulla, samaa matskua olevat farkkupöksyt.

Huitula toimii aina, on ikää sitten 3, 13 tai 35. Sen pidemmälle vievistä ikävuosista itselläni ei ole kokemusta, enkä ole törmännyt huitulaa käyttäviin rouviin tai mummoihin, vaikka tiedän sellaisia olevan.

Oma lempparikokonaisuuteni lastenvaatteista, pillifarkut, hauska collari ja tukeva takki. Sellainen citykokonaisuus, päiväkodissa ei taitaisi pillifarkut olla se paras asu. Ainakaan meidän kiipeilijää kun katsastan.

Söpöstä ja vähän-siistimpää-mutta-rentoa tyttöselle.

Nuorten mallistoissa oli farkkuja farkkuja farkkuja farkkuja! Kaikenvärisiä farkkuja, kulutettuja farkkuja, pilliä ja pötkylää, pinnoitettua ja pehmoista, tytöille ja pojille. Onkohan farkku ollut ikinä yhtä in kuin nyt? Teinimalliston farkut olivat edullisia, kurkkaamani hinnat olivat 19,90. Kuulemma menevät pienikokoisille aikuisillekin loistavasti -koko 164 näytti tosin jopa rennossa farkkumallissa suurelta minullekin, ja olen melkein 180cm.

Minna ja ne suosituimmat byysat. Kivaa oli, kuten näkyy!

Väriä isommille pojillekin väriä!

Hiffasin siellä teiniosastolla, että kaukana eivät vissiin ole ne ajat, kun meidänkin pieni saattaapi alkaa kärttää bändipaitaa. Mikähän silloin lieneekin sen vuoden "One Direction", sitä odotellessa...

Ja vielä kierroksen päätteeksi pieni herkku: huomasittekos jo kyltit valokuvissa:  tästä päivästä alkaen, koko viikonlopun ihan kaikki tuotteet ovat -30% avajaistarjouksessa.

Ladataan...
Lilou's Crush

Täältä pimeästä sopesta taas päivän asu, perusteellisen tyypillistä tällä kertaa. Nyt on käynnissä se aika, kun kaapin etualalle on kasattu kaikenmoista villaa. Pääosin harmaana.

Talven tullen nahkahousut on minusta lyömätön valinta: ei pääse tuuli läpi, ja ovat mukavat ja joustavat. Vähän suuret tosin, kun en koskaan muista, että nahka antaa aina myöden nopsasti.

Huivihuitulan sain muistoksi Pariisin reissulta. Minusta se on hurjan nätti.

 

Yllä: nahkahousut H&M, villapaita Uniqlo, huivi Isabel Marant pour H&M, buutsit Carvela

PS. Olisiko kenelläkään ideaa, mihin olen voinut tunkea lapsen KAIKKI kolme paria Reimatec-rukkasia? Koko kämppä myllätty hyrskyn myrskyn, löytyi yhdet parin vuoden takaiset ja yksi pariton! 

Ladataan...
Lilou's Crush

Max Factorin kehittämä meikinkorjailuväline.

Laihdutustuolissa.

Pisamienpoistokäsittely hiilidioksidilla, ja ilmeisesti silmämunahieronta luomien päältä.

Ryppyjä ja epäpuhtauksia poistavat kuminaamiot -konttoripukeutumisen aatelia jo vuodesta 1920.

Kiharat in the making.

---

Sanotaan mitä sanotaan nykyajan kotkotuksista happokuorintoineen ja ruiskeineen, on kauneudenhoito ollut aika hurjaa isoisoäidin nuoruudessakin. Koko kuvakavalkadiin pääset tutustumaan tästä.

 

 

Pages