Ladataan...
Lilou's Crush

Herkut talletettu masuun, raketit ammuttu taivaalle, tinat valettu ja uusi vuosi jo kilistetty tervetulleeksi onepiecessä ja kissasukissa täällä lähipiirin parissa. Enpä voisi keksiä mieluisampaa tapaa.

Uudenvuodenlupaustakin hahmottelin, se vielä vähän hakee kiteytystään. Tasapainoon ja rauhaan se liittyy. Tavoittelemisen arvoisia asioita, jotka eivät tule ihan itsestään luo. 

Mitä parhainta vuodenvaihdetta teille, kiitos taas yhdestä yhteisestä vuodesta. Olen kovin kiitollinen, että jutustelette kanssani ja annatte päivästä toiseen lämpimän mielen.

Minusta tuntuu, että vuosi 2014 tulee olemaan mainio. 

 

PS. Mitä IHMETTÄ nuo tinani merkkaavat!? Valtikaksi tunnistin heti tuon linnunpäisen tikun, mies oli vähän epäileväisempi ;)

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

"Ei oo totta!" äimisteltiin miehen kanssa, kun upotettiin suihimme ensimmäiset ikinä itse tekemämme sushinvonkaleet. Miten kävikin aloittelijan tuuri, ja ei-niin-kauniista (kröhöm, käsin tehdyn näköisiä, tottavie) susheistamme tuli kertakaikkisen täydellisen herkullisia! Kohdallaan oli niin riisin maku kuin täytteidenkin. Ei se ollutkaan yhtään vaikeaa.

Pelasin varman päälle: ostin vallan kallista sushiriisiä puuroriisin sijaan (siitäkin kuulemma tulee hyvää), huuhtelin huolella riisiveden kirkkaaksi ja tein riisiviinaetikka-sokeri-suola-soijakastikkeen sen mausteeksi kieli keskellä suuta. Keitin jyväset just niinkuin ohje sanoo, ja maltoin odottaa jäähtymistä. Kyllä kannatti, olen saanut huomattavasti epäpätevämmän makuista ja oloista sushia monestikin.

Teimme lempparitäytteitämme: makeja kurkulla ja avokadolla, tonnikala-purjotahnaa ja Tokionherkkuamme, eli simppeliä avokado-wasabi-sitruunanigireitä (ollaan avokado-faneja). Kaveriksi sushi+sashimi (mietoa) soijaa, ai että. Meni joka ikinen!

Tonnikala-purjotahnan sävelsin omasta päästä, joten ajattelin jakaa tässä, kun tuli niin hyvää (voisi sopia uuniperunankin kaveriksi lisätyllä kermaviilillä):

 

Tonnikalatäyte nigirille:

1 prk tonnikalaa hyvin valutettuna ja muhjattuna

2-3 ruokalusikallista kermaviiliä (ei saa tulla liian vetistä, että pysyy kasassa, lisää siis pikkuhiljaa)

n. 1/5 osa purjo silputtuna

1/4 tl suolaa

ripsaus sokeria

mustapippuria maun mukaan

tiraus sitruunamehua

(ja riisipallon pinnalle sormella sipaistuna ennen täytettä pikkiriikkisen wasabia)

 

Tyttö teki muuten omat sushipalleronsa, ja oli aivan intona: otin ennen maustamista riisiä syrjään, ja varasimme hänelle "nigirien" päälle laitettavaksi tonnikalaa, kurkkua ja tomaattia. Tyyppi nautti pallosten teosta täysin siemauksin, ja tarkasti kostutti jokaisen työvaiheen välillä käsiään riisiviinaetikalla maustetussa vedessä.

Share

Ladataan...
Lilou's Crush

Etätöistä terkut. Istun työhuoneessamme, jossa on näkyvissä pöytää tai lattiaa juurikin läppärin verran. Eteisemme nimittäin vyöryy, ja levittäytyy koko yläkertaan, jättämättä tuumaakaan tyhjää tilaa lattialle. Miten paljon tavaraa sitä mahtuukaan kahteen korkeaan kaappiin, kenkäkaappiin ja tasolle! On fengshuit aika kaukana tästä huushollista taas hetken.

Menossa siis eteisen remontti: seinistä on saatu pois viimein juuttitapetin alla ollut paperitapetti, pinnassa on jo pohjamaali. Mäntypanelikattokin on saanut pohjamaalit päälleen, ja tuntuu, kuin katon korkeus olisi noussut vähintäänkin metrillä!

Minä napsutan täällä työprojektia, ja odotan lisää ihmeitä, kun illalla astun ulos ovesta. -Mikäli tavaramäärät tyhjennetyistä kaapeista eivät sitä ennen ole syöneet minua suihinsa.

Share

Pages