Ladataan...
Lilou's Crush

Terveyssandaali-trendi löi täysillä läpi tulevaksi kesäksi. Koska mukavuus ennen kaikkea ja niin edelleen, ja niin edelleen, olen tästä möhkötyylistä kieltämättä hyvilläni. Olen kovasti miettimässä klassikko-Birkenstockien hankintaa (kyllä, rakas mieheni, olen tosissani, olkoot tämä kosto susupalaepisodista... voisin jopa toivoa ne synttärilahjaksi...kjäh!).

Väri on vain pohdinnan alla -musta vai valkea, valkea vai musta. Vaikka on sitä puolensa Topshopista löytyvissä pirteissä mintunvihreissä Birkenstockien tallustimissakin. Vaikka nilkkaremmi pitäisi sandaalit paremmin jalassa, en usko, että kärsivällisyyteni kesäkenkien suhteen riittää solkiin, joten tuo remmitön malli olisi siksikin varmasti paras valinta.

Mikä on kiva juttu, on se, että nämä kollaasin sandaalit eivät kaikki ole ollenkaan hinnalla pilattuja. Edullisimmat löytyvät Topshopin valikoimista, muistaakseni 36€, ja muut siitä ylöspäin. Birkenstockin jotkut mallit kustantavat reilun viisikymppiä, se ihan perus-perus Arizona, jota tuo turkoosi pari edustaa, sitten tietysti eniten, noin 80-90 euroa. Höh. Vagabondin hinnat olivat noin 70€, ja Zarassa pyörittiin viidenkympin hujakoilla.

Olisiko jollakulla viisaalla jakaa kokemuksia Birkenstockien mitoituksesta? Näissä on ikävää, jos hölsköttelee, ja toisaalta tuo kärjestä nouseva reuna ei tosiaankaan tunnu liian nafteissa sandaaleissa kivalta!

Ladataan...
Lilou's Crush

Olen pelottavan koukussa näihin kahteen uuteen herkkuun.

Aamulla oli Granrothien keittiössä kasassa kolmannen maailmansodan ainekset: minttususupussini oli salaperäisesti tyhjentynyt eilisillan aikana, ja perjantaiherkuksi säästämäni pussin pohjalla oli YKSI herkkupala.

Mies tunnusti "ottaneensa kyllä pari".

 

Hyvä Vaimo Minussa antoi asian olla. Hyvä hyvä hyvä minä.

(...koska laukussa minttulakupalapussi, josta kukaan muu ei tiedä mitään, hahaa)

 

Herkullista perjantaita, älkää ostako minttususupaloja, niihin jää kammottavasti koukkuun

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Pääsin tänään hypistelemään kertakaikkisen suloisen, italialaisbloggaaja ja suunnittelija Eleonora Carisin Zalandolle suunnittelemaa mallistoa, joka lanseerataan tulevana maanantaina tuolla verkkojätissä.

 Pääosin organzasta ja silkistä valmistettu yhdeksän tuotteen mallisto oli kyllä suunnittelijansa näköinen, sellainen iloisen pulppuileva, ja villi kuosi toi mainion kesäfiiliksen. Sain valita lempparituotteeni mallistosta, ja se oli aivan itsestäänselvästi tuo bomber-jakku, jonka tuumasin olevan varsin monikäyttöinen.

Jotakin marimekkoisaa tuli kuosista mieleeni, etenkin silloin, kun koko malliston vaatekappaleita oli yhdistelty keskenään. Hinnoiltaan tuotteet eivät ole materiaaleistaan johtuen edullisimmasta päästä, lähtöhinnat taisivat olla 150€:n tienoilla.

Petra mallailee tässä silkkipaitaa, se oli toinen omistakin suosikeistani, ja tässä kuvassa kuosi varmasti erottuu parhaiten.

Hauska muuten arvailla, kuka lienee seuraava suomalaisbloggaaja, joka tarttuu suunnittelijan hommiin, Mariannan BikBok-mallistohan taisi avata radan, ellen vallan väärin muista!

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Tokion tuliaiset on ihan erisorttiset kuin tilaus oli, mutta ihanat just näin. Uniqlossa oli siirrytty vallan kevätmoodiin, ja kasmirit siivottu ainakin lippulaivamyymälästä odottamaan seuraavaa kylmää kautta. Ei haittaa -sehän kertoo vain, että se kirkkaat päivät on täälläkin ihan just ja jetsulleen. Huvitusta aiheuttaneet Mujin pumpulipuikot paksuuntuivat syömapuikoiksi, semmoisia meillä ei vielä kunnollisia ollutkaan.

Oikeasti nuo "the tuliaiset" eivät ole kyllä Tokiota nähneetkään: ovat peräisin Finnair Plus shopista ja Naritan lentokentältä -Chanelia rouvalle, s'il vous plaît.  Tuliaispussista löytyi härskisti vihjattuna puteli lempihajuvettäni Chanelin Coco Mademoisellea, jonka edellisen pullon supsuttelen ihan just loppuun ja ehdottomasti maaliman paras ihoputsari Chanel Mousse Douceur. Käytän tätä pehmoista ja vaahtoavaa (ja hurjan riittoisaa!) puhdistusvoidetta aina iltaisin, ja Nivean kasvopyyhkeitä aamuisin, ja tällä kombolla oma naamanahka pysyy oikein hyvänä.

Oli siellä matkalaukunpohjalla vielä siis niitä syömäpuikkoja, joita ei nyt ole näidenkään vertaa järkeä kuvata, ja tyttöselle tämä Rilakkuma-nalle (nimeltään kuulemma Titiuu, muumit on tarkkaan kuunneltu), jonka hänen ehdottomasta vaatimuksestaan nyt laitan tähän postaukseen mukaan. Että pehmoinen moi ja hyvät yöt!

 

PS. Ihan mielettömän hyviä pelivinkkejä sain teiltä, jos postaus meni ohi, ja teilläkin pelataan, tai mieleen tulee joku tosi kiva lautapeli, lue ihan mahtavat vinkit tai kerro omasi! Ollaan nyt ihan yltäkylläisyydessä vaihtoehtojen kanssa :)

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Meillä pelataan nykyään kaikki mahdolliset hetket. Muistipelit, lautapelit, korttipelit, kaikki käy. Nyt miehen työmatkan aikana kun ainoa peliseura lapselle on ollut meikäläinen, tuntuu, että vaihtelu peleihin olisi tervetullutta. -Itsekin tykkään kovasti pelailla, mutta samat pelit rotaatiossa alkaa kyllästyttää.

Kaikista eniten tytön mieleen on tuo ylimmässä kuvassa näkyvä, ystäväiseltäni Jenniltä saatu modernin taiteen mestarin Charley Harperin kuviin perustuva muistipeli. Minusta se on hienoin pelimme, ja myös yksi rakkaimmista alkuperänsä vuoksi, mutta voi juukeli, että inhoan pelata sitä, tyttö voittaa minut aina niin perinpohjaisesti!

Vanha klassikko Kimble oli hetken aikaa suuressa suosiossa, nyt on kupla hajoamispisteessä paukuttelusta. Hippopeli oli minusta lapsena hienointa, mitä naapurista löytyi, mutta ostaessani sen nostalgiahuumassa en ollut ollenkaan tajunnut sitä korviahuumaavaa meteliä, mikä haukkaavasta hippolaumasta syntyy! Se on siis hetken pannassa, ihan vain naapurisovun vuoksi... Arvaa kuka oli toinen lempipelini lapsena, ja kun se joulupukin kontista paljastui, olin vähintäänkin yhtä innoissani, kuin paketin varsinainen saaja! Halli Klack on myös lapsen lahjapeli, kiva ja simppeli, tosin sopii minusta parhaiten alle nelivuotiaille, viisveelle on jo "liian helppo nakki", kuten omistaja itse tuumaa.

Junior Unot ovat uusin pelimme, ostettiin se kauppareissulla eilen -etsimme sitä ihan varsinaista peliä, mutta harmiksemme se oli loppunut, ja Unonhimoissamme ostimme sitten nämä pienimmillekin sopivat, ja hauska se on! Häviän siinäkin kyllä jatkuvasti, en kertakaikkiaan tajua, miten se on mahdollista!

Inhokkipelit seuraavaksi: Ellan ja Aleksin pyöräpeli oli ostos alennuslaarista reilu vuosi sitten, enkä yhtään ihmettele, että se oli sinne päätynyt. Lyhyt ja tylsä, enkä pidä edes pelilaudasta. Vali-vali. Vika on todennäköisesti minussa, ei pelissä, mutta en vain siitä ollenkaan pystynyt innostumaan. Ja Hello Kitty peli, don't get me started... peli kestää ikuisuuden ja on ohjeissaan niin epäselvä, että kymmenien pelisessioiden jälkeen en vieläkään ole ihan varma, pelataanko meillä sitä kuten pelin luoja on tarkoittanut.

Viime kesän alkukotireissulta nappasin mukaan lapsuuteni lempipelejä: Afrikan tähden ja oman lapsuuteni lempipelin, Koiramäen muistipelin. Nykyään kulkevat meillä tytön uudelleen nimeäminä "Amerikan tähtenä" ja "Riihimäkenä". -Riihimäki on ainoa peli, jossa melkein peittoan tytön joka kerta, ja siksi se onkin sitten tytön inhokeissa, ja vain jos en ole ollenkaan pelipäällä, hän käyttää sen viimeisenä houkuttelukorttina: "Äiti pelattaisko Riihimäkeä?" ..."No pelataan sitten".

Muita meillä jatkuvasti pelattavia pelejä ovat neljän suora ja yksi hurjan kiva peli, joka sopii siitä alkaen, kun lapset vasta tutustuvat lautapelien maailmaan, on Richard Scarryn hahmoihin perustuva Busytown. Pelissä koko porukka pelaa yhtenä tiiminä ahneita possuja vastaan -pelissä etsitään yksityiskohtia valtavalta pelilaudalta, ja yritetään ennättää lauttaan ja piknik-eväiden pariin, ennenkuin ahneet possut pistelevät ne suihinsa.

Olisiko teillä jakaa jotain hyväksihavaittuja, hauskoja pelejä, joita kesällä kuusivuotiaan kanssa olisi kiva aikuistenkin pelailla? Ajattelin suunnata ensi viikonloppuna pelikaupoille, joten kaikki vinkit on tosi tervetulleita! Myös vinkit peleistä, joihin ei kannata rahaa ja aikaa tuhlata otetaan ilolla vastaan :)

 

 

PS. Mihin ihmeeseen olen hukannut klassikkopelini "heitä sikaa"? Se on mahtava! Lapsena tykkäsin pelata myös köyhän miehen versiota siitä tulitikkulaatikolla :D Myös vanha kunnon Kitkatkatkat täytyisi löytää!

Pages