Ladataan...
Lilou's Crush

yhteistyössä Perlana

Vapun kunniaksi valitsin tänään vähän värikkäämpää päälle -ja ihan vain omaksi ilokseni, kun pukeuduin vaihteeksi johonkin muuhun kuin verkkareihin ja trikoopaitaa, kun lähdin ihmisten ilmoille. Töissä vappubrunssi, paperiasioita ja sen jälkeen tytön kanssa allergiahommista lääkäriin.

Kiitos sydämeni pohjasta edelliseen postaukseen siedätys-kokemuksiaan ja muita allergiakokemuksia jakaneille! Nyt on tropit pimpattu sellaiseen kuntoon, että ihme jos ei allergiareseptorit jo luovuta! Sen jälkeen kurvattiin vielä ruokakauppaan vappuherkkuostoksille, mutta jouduin jättämään leikin kesken ja painumaan autoon vaakatasoon, ja samaa menoa jatkankin sitten läpi vapun.

Muistuttelen serpenttiini-kevät-henkisen takkini ja ikioman vappupalloni kera vielä, että koska kummiskin te onnekkaat vapun kulkijasielut laitatte jotakin ihanaa ja värikästä päälle, Perlanan kisa #muntyyli, jossa voi voittaa matkalahjakortin omalla asukuvallaan tai osallistumalla tykkäämällä, on edelleen käynnissä tuolla Facebookissa. Eli koodailkaa kuviinne Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa häshtägi #muntyyli ja fiiliksen mukaan omaa asua kuvaava tägi #perlanacolor, #perlanablack tai #perlanasport. Jokaisen kategorian voittaja voittaa oman lahjakortin. Kisakuvia pääsee katsastamaan ja tykkäilemään täältä, ja osallistumaan kaikkien äänestäjien kesken tuotepaketin arvontaan.

Me siis vietetään työväen juhlaa ihan kolmisteen kotosalla, kohta on kaksi ahkeraa saanut kodin siivottua, sitten käydään aattoherkkujen kimppuun. Huomenna kokkailen meidän Eevan vanhan Voisilmäpeli-blogin reseptin mukaan perunasalaattia ja sen kaveriksi lihaisaa pastasalaattia, laitetaan donitsit ja muut herkut tyrkylle ja poksautetaan Porvoon vanhan vapriikin sima. Tuo sima on muuten ainoa maistamani valmissima, joka ei tuo mieleeni teinivuosien kaveripoikien kiljunkasvatuskokeiluita, muista hyvistä saa vinkata, olen sima-addikti!

Jotenkin tosi kiva olla just ja näin, ihan hissun kissun omalla porukalla. Liekö kukaan muu tällaista kotivappua viettämässä, vai liesuatteko Mantaa lakittamassa tai muitten kaupunkien ja kylien perinteitä kunnioittamassa? Sekin kivaa, kenties mekin ensi vuonna taas!

 

Päivän asuna: farkut H&M, toppi Gina Tricot, bomber* Zalando (saatu blogin kautta), tennarit Converse, meow-koru F21

Share

Ladataan...
Lilou's Crush

Päivän kattaus.

Jo ensimmäinen raskaus aikoinaan teki taikoja, enkä nykyisin kärsi tuosta vihreästä pöllystä ulkona juuri yhtään. Mutta voi lapsi parkaa. Ihan karsea allerginen nuha, kasvoissa urtikariaa, silmäluomet turvoksissa, simmut punoittaa, nenu vuotaa verta ja olo on tuskaisa yöt päivät läpeensä. Käytössä on lääkärin määräämää tippaa silmiin, suihketta nenään ja tabletteja sekä apteekin itsehoitona bebanthenia nenän kipeille limakalvoille ja kostutussuihketta, mutta helpotus ja hyvä olo on vielä kovin kaukana.

Olisiko siellä ketään, joka osaisi kertoa siedätyshoidosta lapsen allergian voittamiseksi? Itse olen kovin allerginen  (pölyille, eli huonepöly, siitepöly, eläinpöly) ja perusasiat* näiden suhteen on siksikin hallussa, mutta nyt kun lapsen kärsimyksiä katselee, siedätys alkaa tuntua aina vain kiinnostavammalta.

 

*Jos onnekas et kärsi allergiasta, tarkoittavat nuo perusasiat muuten sitä, että lääkitys aloitetaan hyvissä ajoin, koti pidetään puhtaana eikä hankita pölyä kerääviä materiaaleja ja pyykit kuivataan kuivurissa mahdollisuuksien mukaan, ei ulkosalla kuitenkan koskaan.

Share

Ladataan...
Lilou's Crush

Voi vihne. Pistolit saapuivat nopsasti ja turvallisesti, ja olin kovin tyytyväinen hankintaan, vaikkakin kaappiin hankittuun sellaiseen. Kuitenkin jostakin -nyt onnekkaaksi todetusta -päähänpistosta -sovittelin uposen uusia nilkkureita....

Ja kuis kävikään: kengät puristivat ihan hir-vit-tä-väs-ti. Siis ihan kamalasti. En tiedä, onko kyseessä yksittäinen kutistettu pari, raskauden salakavalasti turvottamat koipelot (eivät siltä näytä/tunnu, muut kengät eivät nimittäin kiristä yhtään, edes naftaliinista juuri kaivetut kesäkengät) mutta nämä todella rusensivat leveyssuunnassa, ja jalkani on vielä mallia ""Al Kaponen". Muistan, että nykyisetkin olivat vähän naftit, ja löystyivät ihaniksi käytössä,  mutta eivät kyllä tällä tavalla puristaneet.

Pahuksen pahus, mutta toisaalta. On sitä rahanmenoa luvassa kohta koittavalla kotiäitiajalla, joten hei hoi hauki, sinne läks viimeisenä mahdollisena palautuspäivänä UPS:n herrasmiehen matkaan.

Share

Pages