Ladataan...
Lilou's Crush

Toimitus haasteli Eevan postauksen perusteella kertomaan kesäkassista ja sen sisällöstä. Meikäläisen survival-kassista ei löydy tänä kesänä piknikvilttejä, tyynyjä, shamppislaseja tai sen sellaista villin ja vapaan kesän rekvisiittaa.

Sen sijaan, olalle heilautetaan aina vähänkin kauemmas lähtiessä kassi, jonka sisällä on...

  • Neuvolakortti
  • Rahapussi
  • Pillimehu ja lasinen vesipullo
  • Nenäliinoja ja savet-pyyhkeitä
  • Panadoltabux2
  • Aurinkolasit
  • Yöside
  • Muovikassi
  • Varamekko ja varapikkarit
  • Huulipunakynä (but of course...)

Näin olen varautunut niin tien päällä hyökyvään lapsivesitulvaan kuin heikotukseen tai muihin mahdollisiin yllättäviin probleemiin. Tähän mennessä survival kitiä ei vielä ole tarvittu, mutta päivä päivältä ja kilometri kilometriltä todennäköisyys kasvaa.

 

PS: Kassiksi on vakiintunut tuo iloinen Tjäreborgin mainoskangasnyssäkkä. Just passeli koko ja pese-ja-pidä-mahdollisuus. Vastaavanlaisia löytyy meiltä varmaankin kymmenen kaikenmaailman eri brändeiltä, hurraa monikäyttökasseille!

Ladataan...
Lilou's Crush

On tämä kummallista. Tuskaisen vaikea raskaus aina viikolle 35 saakka, ja mikä on tilanne nyt! Sairaalareissun ja sen päälle vielä kahden tiiviisti maatun viikon päälle täällä sitä mennä puuskutetaan, koko käynnissä olevan 39. rv:n komeudessa. "En olisi ikinä uskonut" pääsee suusta joka kerta, kun tarkistan, mitä päivää parhaillaan eletään. Toki loppuraskauteen kuuluvat krempat koettelevat, mutta voitteko kuvitella, olen alkanut tekemään iltaisin jopa viiden kilometrin kävelylenkkejä kesäiltaa nuuskien, kun edelliset liikuntakerrat ajoittuvat ajalle ennen lokakuista polvileikkausta! Vapauden tunne on mahtava!

Olen todellakin nyt päässyt siihen viimeiseen, odottamisen vaiheeseen, jossa alkaa mieli jo olla vähän malttamaton tulokkaan kohtaamiseen. Näitä päiviä en päässyt viimeksi näkemään, ja epäilenkin, että hyvin naftisti minulle jaettua kärsivällisyyttä jo taidetaan kohta koetella. Iloitsen kuitenkin edelleen kertyvistä päivistä, erityisesti siksi, että jos kaikki menee loppuun saakka hyvin, pääsee pieni suurella todennäköisyydellä synnyttyään vierihoitoon.

Kas kun sattuikin nämä 50 vuoden kovimmat helteet juuri näille viimeisille viikoille...

Miten te, vaivaako helteet vai nautiskeletteko? Itse pysyttelen ekaa kertaa elämässäni poissa auringonpaahteesta, mutta muutoin tämä on kyllä aikasmoisen ihanaa.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Meillä oli tosi kiva hetki tytön kanssa: pedattiin yhdessä pienen peti puhtailla raikkailla lakanoilla odottamaan pikkuista ja juteltiin isojen tyttöjen juttuja ja muisteltiin tietysti sitä aikaa, kun "muikku"-sisko nukkui tässä samassa sängyssä ja samoissa lakanoissa ja peitoissa. Pupu ja patja on uudet jutut tulokkaalle. Täytyy muistaa ostaa noita samanvärisiä pupuja varastoon, sillä ainakin esikoisella Ainun ruskea ensipupu kolmin (!) kappalein on ollut tarpeen. Kaksi ostettiin itse, ja kolmas ihan samanmoinen kuoriutui pikkuveljeltäni tulleesta paketista.

Tällä hetkellä sänky nököttää siskon huoneessa, jonka lapset tulevat jakamaan noin vuoden kuluttua yhdessä -kun vauva saapuu, sänky siirtyy "sivuvaunuksi" meidän sängyn viereen,vaikka luulenkin, että Pulla tulee nukkumaan meidän välissä samaan tapaan kuin siskonsakin aikanaan, ainakin niin kauan, kun yösyöttöjä piisaa.

Nyt on kaikki ihan valmista.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Meinasi vallan jännittää, että saadaanko tulokkaalle vaunut ennen syntymäänsä. Vähän huonolta näytti, kun toiveissa oli tarkalleen tietty malli ja väri, ja olin jo varustautunut kiesittelemään pikkuisilla Bee-rattailla, joissa meillä on "baby cocoon" vauvalle, mutta joka nyt ei omaan makuuni vastasyntyneelle ole kuitenkaan ideaalein vaihtoehto näissä vanhan mallisissa Bee-rattaissa, vaikka ihan vallan sitä varten on tarkoitettukin.

Vaunu-aitasta tiedustellessani toivomieni kaltaisten vaunujen toimitus olisi ennättänyt epävarmasti hiukan ennen elokuun puolta väliä, todennköisesti myöhemmin,  ja kun ikuisena alehaukkana ja tinkijänä helkkarin kalliista vaunut+lisävarusteet-paketista ei herunut euroakaan kimppa-alennusta, käänsin huomioni nettikauppoihin. Lähetin neljä tarjouspyyntöä toissalauantaina hollantilaisiin verkkokauppoihin, joista kahdesta sain tarjoukset jo saman päivän, ja seuraavistakin putiikeista jo sunnuntaina ja maanantaina.

Tällä kertaa ykkösenä hinnan sijaan oli toimitusnopeus ja -varmuus. Ilokseni ne sattumalta menivät myös yksiin Babyhuys-verkkokaupan kanssa. Heiltä löytyi kaipaamani all black-malli samantien (perinteisen alumiinirungon sijaan tyystin musta runko, siinäpä ainoa ero), ja toimitusta lupasivat onnistuvan jopa samalle viikolle.

Ja  näin todellakin kävi! Vaunut tilasin meilinvaihdon ja lisävarustetiedustelujen myötä maanantai-iltana, ja perjantaina DPD:n lähetti kantoi paketin sisään. Voin todellakin oman kokemukseni perusteella suositella tätä liikettä, sillä asiointi oli meilitse nopeaa ja mutkatonta.

Koska Bugaboot ovat jo kaksien rattaiden kautta tutut, kasaaminen kävi todellakin käden käänteessä, ja siinä ne nyt komeilee, ja odottaa pientä patukkaa kyydittäväksi. Kokeiltu on pihamaalla sen verran, että ovat varmasti kunnossa ja priimaa, ja täytyy sanoa, että vaikuttavat juuri siltä, mitä toivoinkin kun Cameleoneista pohdinnan jälkeen luovuin.

Eik vähä mittään, samaan syssyyn saatiin myös valtamerilaiva. Sillä purjehdittiin Etelämerelle niin isän kuin naapurin pojankin kanssa . Hii-o-hoi!

 

PS. Jollekulle on tärkeää saada hoidettua mahdolliset takuuseen liittyvät asiat liikkeessä ja suomeksi, ja tällöin kannattaakin suosia kotimaisia toimittajia, kuten toki muutoinkin jos aikataulut, palvelu ja pyydetty hinta on kohdallaan omiin tarpeisiin. Itselleni matka lähipostiin mahdollisessa takuuseenlähetystilanteessa on huomatavasti helpompi kuin vaunuliikkeeseen, ja nopeus on sama ja kokemukseni Bugaboon takuuasioista (Cameleoneissa asioin suoraan Bugaboon kanssa rikki menneen vaunukopan ja kantoaisan kanssa, koska liike josta Helsingissä Bugani olin ostanut oli lopetettu) on oikein hyvät, sitäkään ei tarvitse pelätä, jos engelska sujuu.  Rekisteröidyillä vaunuilla on muuten peräti kolmen vuoden takuu normaalin kahden sijaan.

 

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Olin joskus kuullut paikasta nimeltä Haltiala. Nyt, kun pystyn nauttimaan kesästä muutoinkin kuin pötkötellen, tuli viimein aika päästä tutustamaan sinne, ja saada tytölle kivaa kesäpäiväohjelmaa. Auto alle, vartti hurruuttelua, ja saavuimme kotieläintilalle.

 Siinä, missä tyttö fiilisteli eläimiä, minä ihastelin muuta miljöötä. Ihanan vihreää ja rauhallista.

Hiki tuuheakarvaisilla, ja suurin osa eläimistä viihtyi tietysti tiiviisti varjossa.

(sekunti kuvan oton jälkeen possu alkoi papanoimaan lättiinsä ja sitä riitti. Luulen, että ollaan kaikki tyytyväisiä ajoitukseen ;)

Ekaa kertaa ponin selässä. Jokseenkin kallista lystiä, 5€ miniminilenkki, mutta ehdottomasti kustannustaan suurempi elämys ja erittäin mukava ohjastajaherra.

Tilalta löytyy myös kahvila Vanha Pehtoori (ylin kuva), jossa kävimme munkkikaffella. Hellesäällä kerrassaan kiva paikka. Suurin osa muista kahvilan kävijöistä nautiskeli kylläkin pienoiseksi yllärikseni ohrajuomaa, mutta toki hyväntuulisesti ja rauhallisesti, eli mikäs siinä.

Haltialan tilan pellolle lähellä on muuten kylvetty herneitä, joita saa käydä poimimassa ihan ilmatteeksi! Hauska kokemus kaupunkilaistytölle, jonka suurinta herkkua ovat juuri nuo vihreät pompulat. Vierestä löytyy myöhemmin kesällä samaan tapaan toimiva auringonkukkapelto. Suosittelen lämpimästi!

Pages