Ladataan...
Lilou's Crush

Sisustuskärpänen pääsi keväällä pörräämään vapaasti, ja taisi puraista suoraan berberiin.

Ikean "blogimatto" eli meidän puheessamme migreenimatto on vahvasti määrittänyt olkkarimme sisustusta jo kuutisen vuotta, ja nyt todettiin, että ehkäpä on jonkun muun aika vaihteluksi. Sen lisäksi edelliseen kotiin ostettu matto on hitusen liian nafti kooltaan olkkariimme.

Eihän nuo klassisista ja megahinnakkaista Beni Ourain -matoista innoituksensa saaneet matot todellakaan ole mitään uusinta uutta sisustusrintamalla, mutta siitäpä viis, sellainen saapuu meille. Lapsiperheelle turvallisesti (kovasti aiemmin karttamastani) polypropeenista valmistettuna...

Raitamatto siis puts plank ja varastoon odottamaan uutta tulemistaan, tuo kuvan päällimmäinen, pehmeännäköinen 2x3 metrinen kaunokainen odottaa jo noutamistaan lähisiwassa.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

No nyt se taisi löytyä, parvisänky tytön tulevaan "ison tytön huoneeseen".

Olen kuukauden päivät kolunnut Tori.fi:tä ja Huutonetiä, mutta sopivaa, etenkään sopivalta etäisyydeltä, ei vain ole tullut vastaan. Avaroomin tyylikäs ja kotimainen parvi käytettynä olisi tietysti ollut sänkymaailman lottovoitto, mutta ei tämä tulevakaan sille kovasti häviä, ja ilme on kovin samanhenkinen.

Ikeahan se oli, se uuden sängyn tyyssija sitten, kuinkas muuten. Helppo homma sinänsä, koska saman katon alta löytyy myös hyväksi havaittu patjavalikoima.

Valintamme on kuvan mukainen kokovalkoinen versio, sillä neidon tavarat niin villin kirjavia, että väriä ei tule huoneesta puuttumaan. Valkoinen sänky lienee myös hiukan pitkäikäisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pinkein ovin ja laatikon etusarjoin silattu.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tänään on taas se päivä vuodesta, kun ovikello soi harvinaisen taajaan. Meille on nyt luvassa hyvää vointia koko tulevaks vuodeks, sen verran monta vitsaa on heiluteltu nenän edessä. 

Ymmärrän kyllä, että osaa ortodokseista harmittaa perinteiden sekoittuminen, vähän samaan tapaan kuin halloweenin ja pyhäinpäivän sekoittumien harmittaa syksyllä. Tässä suhteessa olen itse avomielinen, antaa kaikkien kukkien kukkia ja lasten leikkiä, ilo tätä on katsella.

Lämmittää myös sisikuntaa nähdä pieni trulli yhtä innoissaan kuin itse olin aikanaan asuessamme pienen hetken Pohjanmaalla. Kotiin palanneen pikkunoidan saalis oli sellainen, että tälle kyökissä kykkijällekin kyllä herahti vesi kielelle, mutta taitaa olla turha kerjätä kindereitä...

Iloista sunnuntaita!

PS. Meillä ei käynyt vain noitia, vaan pääsiäistiikeri, pääsiäismerirosvo, pääsiäisbatman ja pääsiäiskissa. Että jalostuu edelleen tämä kevyempikin pääsiäisperinne, ja itse täytyy koettaa pysyä perässä. Meillä tosin luotettiin vielä perinteiseen "tee-se-itse-noita" -tyyliin äidin vanhoine mekkoineen ja  knöölinäppyineen kaikkineen.

 

Ladataan...
Lilou's Crush

Ystäväni vuosien takaa on Vaaka ry:n puuhanaisia, ja hänen Facebook-statuksensa innoittamana päädyin Vauvakassiyhdistys Vaaka ry:n sivuille. Vaaka on valtakunnallinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka avustaa lapsia ja lapsiperheitä täällä Suomessa ja lähialueilla (joskus kauempanakin), tunnetuimpia projekteistaan taitavat olla "vauvakassikeräykset", eli pienet äitiyspakkaukset.

Tänä keväänä on taas uuden keräyksen aika, ja ajattelin vinkata teille tästä ajatuksesta, koska siihen ennättää vielä hyvin mukaan. Täältä kannattaa katsoa tarkat ohjeet keräyksestä ja oman paikkakunnan kassien vastaanottajat ja vastaanottoajat.

Kasseja kerätään tällä kertaa kahteen kohteeseen, ja kassien sisältö on melko tarkasti määrielty:

Kassi 1, Karjalaan ja Viroon:

 • toppapuku (esim. äp:n puku)
 • talvihattu
 • toppatumput
 • toppatöppöset tai villasukat
 • aluskypärälakki,
 • kevytvanupuku tai fleeceasu tai villa-asu (2-osainen asu käy)
 • 7 sisävaatekertaa (esim. body ja housut, body ja potkuhousut); kokojakauma (suositus) 1x50-56cm, 4-5x60/62-68cm, 1-2x70- 74cm
 • 2 sukat, sukkahousut tai puolipotkuhousut
 • vauvan pyyhe, vauvan aluslakana (noin 90x120cm)
 • ensilelu 

Kassi 2, Senegaliin

 • Vauvanpeitto (ei villa) ja peittoon sopiva pussilakana
 • kesäpäähine
 • ohut pipo/myssy
 • vauvan tossut tai vastaavat
 • ohuet tumput,
 • 2-3 harsovaippaa tai 1-2 kestovaippahousua (myös hahtuvavillahousu käy) imuosineen
 • 7 sisävaatekertaa (esim. body ja housut, body ja potkuhousut tms); kokojakauma (suositus) 1x50-56cm, 4-5x60/62-68cm, 1-2x70-74cm
 • 2 sukat, sukkahousut tai puolipotkuhousut
 • vauvan pyyhe
 • vauvan aluslakana (noin 90x120cm),
 • ensilelu 

Mikäli sinulla on siis kaapeissasi tarpeettomia ehjiä, puhtaita, hyväkuntoisia vauvanvaatteita ja tarvikkeita edellä kuvatun listan mukaisesti, voisitko ehkä osallistua? Meillä osa jutuista, kuten pyyhkeet ja lakanat ovat vielä käytössä, mutta koska niitä on kaksin-kolmin kappalein, yhdet joutivat kassiin mukaan. 

Oma pakettini lähtee itänapuriimme, se alkaakin olla jo valmiina. Lyön tässä hauskasti myös kaksi kärpästä yhdellä kertaa: teen helposti hyvää ja pääsen pitkästä aikaa nauttimaan kiireisen eläkeläisen eloa viettävän ystäväni seurasta, hän nimittäin lupasi toimittaa pakettini eteenpäin, sopivasti järjestää juuri treffiemme alla kangaskassitalkoot kotonaan, ja vietävää on muutakin.

"Jos moni tekee pikkuisen, niin maailma muuttuu". Se on Vaaka ry:n tunnus, ja niin kovin totta.

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

 

Meikä mukavuusholisti sopivasti tyyliasioita tuumin tuossa pari postausta taaksepäin... "Edustin" Dieselin uusien Joggjeansien kemuissa sujuvasti kotivaatteissa, kun seuralaiseni oli pukeutunut huikean tyylikkääseen smaragdinvihreään haalariasuun ja lierihattuun. Eikä olo ollut yhtään epämukava, kummallakaan.

Kengät, kassi ja koru tekee kyllä sopivan eron siihen, onko keittiössä vai kekkereissä.

 

Farkut J Brand, College Zara, popot H&M (saatu), olkalaukku 3.1 Phillip Lim, silmäpussit mallin omat, small baby edition -15, rannekoru Isabel Marant pour H&M

Ladataan...

Pages