Ladataan...
Lilou's Crush

Vietin tänään vapaapäivää. Suuren osan siitä nappasivat tonttuhommat pakaten ja postitellen (vinkki: R-kioski on edullisin tapa pakettihommiin!).

Koska touhusta tuli niin valtavan hyvä mieli, ajattelin kertaalleen vielä vinkata täällä joulukeräyksistä, joihin vielä ennättää hyvin mukaan, esimerkiksi Joulupuu -keräys ei ole vielä edes alkanut.

Lahjoja otetaan ilomielin vastaan mm. seuraavissa paikoissa:

JOULUAPUA

JOULUPUU

JOULULAHJOJA LASTENKODIN LAPSILLE

Taisinkin kertoa, että valitsin tänä vuonna omien pakettien saajiksi teinipoikia, koska symppaan tätä usein vähän unohtuvaa sakkia kovasti. Paketoin lahjapusseihin hupparit, kalsarit, sukat ja vähän kempparihommaa. Budjettini oli lahjoihin tällä kertaa vähän suurempi kuin yleensä, koska sain sopivasti viime viikolla kirpparitienestit hyppysiini, ja ajattelin tämän "konmarin taian" käyttää joulumieleen. Pienellä summalla pääsee ihan yhtälailla auttamaan, esimerkiksi Jouluapua-palvelusta löytyy toiveita kaikensyvyisille kukkaroille.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Gigantti. Elektroniikkaketju teki arvovalinnan vuoden todennäköisesti tärkeimmässä kampanjassaan. Ja onnistui siinä: kolmen mainoksen sarjasta Isä ja Teini -mainos puhutteli sisikuntaa niin, että itkin melkein silmät päästäni. Muutkin kaksi olivat koskettavia, mutta tämä sai nostamaan läppärin syliin.

Osa mainosmaailman ihmisistä peräänkuuluttaa menestystä kilpailuissa ja saa kiksinsä niissä voittamisesta -ja mahtavaahan se on, hitsi vie, saada vallan virallista kunniaa tehdystä työstä. Itselleni on pystejäkin enemmän merkitystä tarinoilla, jotka vaikuttavat kassan lisäksi jossain paljon syvemmällä. Parhaalla mainonnalla toki pystytään tekemään molemmat, seka voittamaan skabat tekemällä tulosta että synnyttämään tunteita -jos niihin kisoihin ennätetään/muistetaan/saadaan osallistua... Tähän hirtehinen naurahdus, sillä "olen jostain joskus kuullut" että harvoin käy niinkin, että ihan parhaat jutut eivät koskaan edes pääse juryn eteen, mutta tekevät työtään muutoin mallikkaasti.

Mainonta ei ole vain pintaa, se on myös mahdollisuus vaikuttaa yhteiskuntaan. Nimenomaan mahdollisuus, ei velvollisuus. Muutos tehdään rohkeudella, tarinoilla ja tuomalla esiin ihmisyyttä. Ja tässä se ydin, miksi oma valintani tuntuu jälleen entistä enemmän oikealta.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö LOOK by Eskimo

Tänään meillä tehtiin niin hyvää uunilohta, että en muista hetkeen syöneeni. Ja uskokaa pois, meillä on mennyt massuun lohiparvi poikineen. Tällä kertaa herkun salaisuutena oli sekä paistotapa, että hyvä, yksinkertainen mausteseos. 

En ole koskaan aikaisemmin paistanut kalaa pussissa, se on jotenkin ollut omassa mielessäni joulukinkkuun kuuluva juttu. Mutta kaikkea uuttahan pitää kokeilla. Eikä tälläkään kertaa mennyt rohkeuden rokka hukkaan: voin kertoa, että tätä konstia meillä tullaan käyttämään lohihommissa jatkossa. Kalasta tulee mehukas, ilman rasvaa, jos joku sitä pohtii, ja uunivuoka on maailman helpoin putsata -täällä yksi käsitiskiä karttava korppukäsi nimittäin.

Koska ruoasta tuli niin hyvää, että pieniruokainen esikoinenkin nuoli lautasensa ja halusi lisää, tässäpä resepti ja ohje jakoon -se on napattu Eskimon sivuilta, mutta tuunasin sitä ihan hiukan niin tarvikkeiden kuin tekotavan osalta simppeliin suuntaan, eli tässäpä á la Lilou's Crush versio, helppo herkku esimerkiksi lähestyvän itsenäisyyspäivän illalliselle -siellä se pienen vaivan jälkeen uunissa valmistuu itsekseen, ja voi sitten rauhassa keskittyä vaikkapa Linnan Juhlien pukuloistoon.

LIME-HUNAJALOHI -RESEPTI

Tarvitset (n. 4 annosta)

 • n. 800g ruodotonta lohta
 • 1 rkl rouhittua rosepippuria
 • 1 tl suolaa
 • 2-3 rkl sinappia (Turun Sinappi toimi mainiosti)
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • 2 limettiä: 2 rkl kuorta raastettuna ennen uuniin laittoa kypsän kalan pinnalle mehua ja koristeeksi viipaleita
 • 1 sitruuna (koristeluun)
 • Perunoita kalan kaveriksi
 • Tuoretta tilliä valmiin kalan päälle

Tarvikkeet

 • Uunivuoka
 • LOOK Kala&FilePussi

Tee näin:

 • Laita uuni lämpenemään 180-200C
 • Raasta limetin kuoret. Kahteen ruokalusikalliseen tarvitsin kaksi limeä, mutta riippunee koosta.
 • Sekoita pienessä kulhossa sinappi, juokseva hunaja, suola, rosepippuri ja limenkuoriraaste (älä hätkähdä, syntyvä määrä on melko pieni, mutta riittää)
 • Laita lohifilee paistopussiin, nahkapuoli alaspäin. Levitä päälle mausteseos (itse levitin mausteseoksen sudilla ennen pussiin laittamista, kumpi tapa tahansa varmasti toimii, omani taisi olla sottaisempi)
 • Sulje LOOK Kala&Filepussi sulkijalla, leikkaa pussin kulma auki
 • Laita lohi uunivuokaan ja vuoka uuniin
 • Paista n. 40 minuuttia
 • (Laita perunat kiehumaan tässä välissä)
 • Ottaessasi kalan uunista, varo kuumaa höyryä!
 • Koristele lohi tillisilpulla, sitruunaviipaleilla ja limelohkoilla, ja puristele vähän mehua pinnallekin

 

Kotimaisella Eskimolla on valtava määrä muitakin ruoanlaittoa hurjasti avittavia tuotteita. Koodilla JOULUMIELI saavat rekisteröityneet asiakkaat joulukuun ajan verkkokaupan tilauksista -15% alennusta.

Näiden uusien ystävieni eli LOOK-paistopussien lisäksi meidän joulunalusajan apureita ovat erilaiset Eskimo leivosvuoat -tänä vuonna ajattelin nimittäin pitkästä aikaa tehdä itse joulusuklaat ja pienet leivonnaiset niin naapurin kiltille lapsia leikittävälle Sirkalle kuin muille herkkuja ansaitseville kavereille. Ja ehkä vähän omaan suuhunkin.

Share
Ladataan...

Pages