Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Kultajousi

Aivan ensiksi: onnea nimimerkki miida, arpaonnienkeli suosi sinua lahjakortin arvonnassa nyt, kun se pääsi tänne Lilyyn saakka liihottamaan! Laitoin meiliisi jo odottamaan viestin, joten ollaanpa yhteyksissä!

Sitten asiaan. Kuten kaikesta hyvästä, myös koruista pitää pitää huolta, että ne säilyvät nätteinä. En tiedä, onko teillä kokemusta tummiksi muuttuneista hopeakoruista tai kiiltonsa menettäneistä valkokultaisista koruista, mutta täällä molemmat ovat valitettavan tuttuja juttuja.

Hopeaan muistan jonkun suvun esiäidin ohjeistaneen että ne putsataan hammastahnalla. Kävin tuumasta toimeen joskus nuorempana ja vähän avitin äitiä. Voi minua pientä hölmöläistä. Käsissä oli sinertävätahmaiset korut ja väärästä kohdasta puristettu hammastahnatuubi. Huonostihan siinä kävi. Liekö siellä jollain yhtä päteviä kokemuksia...?

Olen huomannut, että korut tykkäävät käytöstä. Mitä pidemmän aikaa jätän hopeakorut lepäämään, sitä nuhjuisemmaksi mokomat muuttuvat ja tummuvat. Nyt kun minulla oli tuhannen taalan paikka, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni kysymällä Kultajousen Suvilta vinkkejä (hopea)korujen huoltoon, elin tässäpä tulee, korujen putsauksen ABC suoraan asiantuntijan suusta!

VIISI VINKKIÄ KORUJEN HUOLTOON

1. Miten (hopea)koruja on viisainta säilyttää?

-Hopeakorut tulisi säilyttää rasiassa tai muussa ilmatiiviissä paketissa, minigrip-pussissa esimerkiksi, valolta suojattuna. Jos jättää pöydälle, koru tummuu nopeasti.

2. Kuinka usein korut tulisi puhdistaa?

Koruja tulisi puhdistaa käytön mukaan, eli jos koru on koko ajan käytössä, hutkauttaisin pesunesteessä vaikka viikottain, vähintään kuukausittain. Silloin lika ei pinty kiinni ja esim kivet pysyvät raikkaina ja kirkkaina. Jos kyseessä on harvakseltaan käytettävä koru/tuote, puhdistuksen voi hoitaa tarpeen mukaan. Itse käytän hopeisia aterimia juhlakattauksissa, ja puhdistan ja kiillotan ne aina kun laatikoista purkaan esille, sekä käytön jälkeen. Tällöin ovat puhtaita ja kirkkaita käytössä, ja käytön jälkeen käytän pastamaista puhdistuainetta joka jättää suojaavaa pintaa ja estää laatikossa tummumista.

3. Millaisia aineita kannattaa välttää korujen lähettyvillä (tarkoitan tällä käsirasvaa/hajuvettä/saippuaa tms jos näistä haittaa :)

Kaikki ylimääräinen kuluttaa turhaan korua! Varsinkin jos kyseessä on helmikoru! Helmi on hyvin arka, ja se tulisikin pukea viimeisenä päälle ennenkuin kotiovesta astuu ulos. Ja kotiin tultaessa ensin riisutaan päälivaatteet ja kengät, sitten heti helmet :) Korusta saa aina pitkäkestoisemman kun suojaa sitä kaikelta ylimääräiseltä (kuten juuri rasvat, hiuslakat, hajuvedet, meikit) Saippuasta ei sinänsä ole haittaa, mutta sormusten alle kertyy hirvittävä määrä bakteereita joten käsipesun yhteydessä on hyvä huolehtia myös sieltä sormusten alta puhdistuksesta. Ja tähän tietty auttaa se, että koruja puhdistaa säännöllisesti niin lika ei pääse kertymään ja pinttymään. 

4. Mitkä ovat parhaat tuotteet ja välineet korujen puhdistamiseen?

Ehdottomasti parhaat kotituotteet korujen puhdistukseen on meillä myytävät Hagerty-tuotteet! Kultakoruille (sopii myös timanteille, safiireille, rubiineille ym) on oma neste, hopeakoruille oma neste. Molemmille materiaaleille on myös kiillotusliina (*tuo ylemmässä kuvassa näkyvä pinkki on muuten hopealle), joskaan sillä ei ole kovin helppo puhdistaa röpelöisiä koruja, kun ei oikein niiden röpelöiden sisään, eikä kivisormuksissa kivien alle liinalla pääse. Kullanpuhdistusaineessa tulee mukana pieni harja jolla saa helposti puhdistettua timanttikoruista timanttien alta ja päältä varovasti harjaamalla. Tällöin myös timantit pysyvät puhtaina ja mikä parasta, taittavat valoa ja säihkyvät upeasti. Käyttöohjeeseen puhdistusaineiden kanssa on syytä tutustua huolella, ja me myymälässä neuvotaan myös. Hanskojen käyttöä suositellaan ja korut tulee aina huuhdella huolellisesti vedellä puhdistuksen jälkeen. 

5. Onko vanhan kansan hammastahnaputsailusta haittaa koruille?

Hammastahnapuhdistusta en suosittele, sillä se naarmuttaa koruja. Jos korustansa haluaa kuin uuden, korut voi tuoda myymälään kultasepän puhdistettavaksi. Tällöin korut pestään ultrapesurilla ja kiillotetaan kuntoon. Usein asiakkaan kommentti on "oi tämähän on kuin uusi!" kun hakevat koruja puhdistuksesta.

 

Siinäpä neuvo poikineen! Jo tässä viiden kohdan vinkkilistassa tuli itselleni sellainen määrä uutta tietoa, ettei tosikaan. Harmittaa, etten aiemmin ole tajunnut ottaa selvää, ja jopa hankkiutunut joistain kivoista koruista eroon tummumisen vuoksi. Mutta nytpä tiedän, mitä tehdä, ja on liinatkin iskuvalmiina!

 

PS. Näissä postauksessa olevissa minun kuvissani ovat muuten ne kaikista lemppareimmat poimintani Mood ja Q Scandinavia-mallistoista. Minulla ei ole oikeastaan juhla-ja arkikoruja erikseen -toki jotkut ehkä "kuuluvat" paremmin juhlaan kuin arkipäivään ja päin vastoin, mutta tykkään tässäkin sekoitella vähän systeemiä: collegepuseron, farkkujen ja tennareiden kanssa se kaunein bling-bling-sormus tai timanttiset korvikset piristää asua kummasti. Ja ihan erityisesti tosiaan tykkään pikkuriikkisistä koruista. God is in details, they say. Ei se haittaa, että niitä eivät muut tiedä -eivätpä tienneet aikanaan hammaskorustanikaan (joten kukaan ei huomannut ihmetellä, kun yhtenä kauniina päivänä taisin syödä sen lounaan mukana...) 

PPS. Suvi kertoi, että aivan sattumalta mutta jetsulleen sopivasti tähän postaukseen, Kultajousella on pääkaupunkiseudulla on jo perinteeksi muodostuneet KORUJEN PUHDISTUSPÄIVÄT 15.-17.4. ja esim. noita puhdistussettejä myydään alennettuun hintaan.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

...onko siellä ketään?

Olipa pitkä tauko! Tällä kertaa omalta osaltani tosin kreivin aikaan: vietin pääsiäisen sen meidän perheeseen hyökänneen julman valloittajan, Yrjö Tautisen seurassa.

Nyt tolpillaan, Yrjö karkotettu hornan tuuttiin. Tästä se taas lähtee!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kuten jo aiemmin kerroin, pidän meikkipussin matkaillessa mahdollisimman keveänä. Monesti riittää muutama hassu tuote, etenkin rantareissuilla ei paljoa meikkaaminen kiinnosta, ja kuumissa paikoissa nassussa mikään pysyisikään, parempi painaa naama naturaalina vaan. Sitten kun suunnataan ihmisten ilmoille, on kiva vähän puunatakin.

Testiin L'Orealilta ja Max Factorilta saamani meikkipaletit olivat aivan ässät reissussa! Paljon vaihtelunvaraa pienissä littaisissa paketeissa. Huulipunista jo ennätinkin aiemmin kertoa. Max Factorin luomivärejä en ole vuosiin käyttänyt, voi miten olivat hyviä: eivät varisseet, kerääntyneet luomivakoon tai tehneet muutakaan sopimatonta. Sen sijaan levittyivät nätisti, olivat hehkuvaiset ja tosi kauniit sävyltään sekä häivyttyivät kauniisti.

Suosin mattasävyjä, mutta nyt reissussa kesäfiilis vai mikä lie sai innostumaan hohteista. Nyt kotona siirryin aivan huomaamattani takaisin mattanaamaksi. Kenties kesällä sitten taas kimmeltää!

 

Share
Ladataan...

Pages