Ladataan...
Lilou's Crush

Kävin sunnuntaina Itikseen avatussa uudessa Eastonissa jossain mielenhäiriössä tekemässä isommat ruokaostokset -olisihan se pitänyt tietää, että pari päivää aiemmin avatussa keskuksessa on ensimmäisenä viikonloppuna aivan kammottava ryysis. 

Ei-niin-leppoisasta ostoshetkestä huolimatta reissu ei suinkaan ollut vesiperä! Cittarin jenkkituote-hyllyltä löysin nimittäin varsinaisen aarteen kunnon kaloripommin muodossa: Betty Crockerin "Chocolate Fudge Brownie Mixin". Tämän käsittämättömän hyvän mutakakun henkisen brownien saloihin minut on aikanaan vihkinyt nykkiystäväni Erika, joka toi avuliaana paketillisen miehelleni tuliaiseksi viime reissullaan, ettei vierotusoireet pääsisi liian suuriksi.

Paketissa on pussi kakkuseosta, sen lisäksi kulhoon lisätään yksi muna, vähän maitoa ja öljyä. Sitten homma sekaisin ja voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Helpommaksi ei mene kuin pakastealtaan kautta, ja paremman makuiseksi ei mitenkään.

Valmis kakku on nimittäin täydellinen koostumukseltaan: ohuesti rapea pinnasta, venyvän tahmea mutta silti jämäkkä sisältä. Täydellistä jäätelön tai kermavaahdon kera, erinomaista myös yksinään. Jääkylmää maitoa vielä kyytipojaksi. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tärkeä joulumielen tuoja minulle on osallistuminen Jouluapua -yhteisön toimintaan. Sivuston on taas auki, ja kuka tahansa voi osallistua omien mahdollisuuksiensa mukaan joulumielen saattamiseen vähävaraisten lapsiperheiden luokse. Aihe on kovasti sydäntäni lähellä, itse monilapsisessa, vähävaraisessa perheessä varttuessani.

Jos Jouluapua on vielä sinulle vieras, tässäpä lyhyesti sivuilta lainattuna:  "Jouluapua on yhteisö, joka aloitti toimintansa Facebookissa jouluna 2013. Ryhmässä on tänä päivänä 73.500 tykkääjää. Jouluapua toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Jouluapua ei vastaanota lahjoituksia, vaan tarkoituksena on, että avunantaja toimittaa lahjoituksen suoraan avunsaajalle.

Jouluavun päämääränä on toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin. Useasti toivottua on jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet ja lelut lapsille. Tavarat voivat olla käytettyjä, mutta ehjiä, siistejä ja puhtaita.

Tavoitteemme on toteuttaa lapsille ja nuorille joulujuhlan tunnelmaa jouluruoan, lahjojen ja koristeiden muodossa sekä antaa jouluniloa lapsille sekä aikuisille. Päämääränä on myös, että avunantajalle jää hyvä ja positiivinen kokemus auttamisesta."

Palvelun käyttö on  todella helppoa: Suomen karttaan on merkitty pallukoilla jokainen apua toivova, ja voit halutessasi etsiä esimerkiksi työttömyyden tai sairauden vuoksi apua erityisesti toivovia, tai vaikkapa yksinhuoltajaperheitä. Kun perhe, jota haluat auttaa, on löytynyt, täytät vain lomakkeen, ja viestisi menee suoraan avun pyytäjälle. Hän sitten vastaa sinulle paluupostissa, ja voitte vaihtaa tietoja. 

Viime vuonna päätin auttaa usein kaikilla foorumeilla väliin putoavia teinipoikia. Tänä vuonna yritän auttaa vielä useampaa perhettä - ja jos lähdet mukaan näihin tonttuhommiin, tiedät, että ilo vain kertautuu.

Tästä pääset Jouluapua-yhteisöön >>

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Lilou's Crush

Perjantaina juhlittiin The Blog Awardseja. Olin niin keskittynyt seurusteluun, että itse gaalasta en napsinut kuvia -eivätkä ne siinä violetissa valossa varmasti miltään olisi näyttäneetkään, eli väliäkös hällä. 

Seitsemän vuotta vanhasta hippamekostani kuitenkin avecini https://ninantunnetila.fi/https://ninantunnetila.fi/ otti kuvat, että on ikuistettuna krunan mummojen matka maailman melskeisiin. Kotona olin jo tarkalleen 22.04, että niin oli villi ilta.

Ihan henkkamaukoissani: mekko Lanvin pour H&M, samettitossut H&M. Laukku Chanel

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages