Ladataan...
Lilou's Crush

Kerta vielä kiellon päälle näissä Rooma-hommissa. (Phah, ei pitäisi mitään lupailla, ehkä jotakin vielä pompsahtaa mielen päälle myöhemminkin!) Ihan vain siksi, että Colosseum ansaitsee kyllä ikioman postauksensa, niin ikoninen Rooman tunnus se on.

Colosseum, samoin kuin Forum Romanum, josta jo aiemmin kirjoitinkin, on kiehtonut minua ihan pienestä tytöstä saakka. Olen käynyt paikalla kolmesti, ja joka kerta hämmästelen menneitä samaan malliin. Niin maailman menoa ja julmuutta siihen maailman aikaan, kuin tätä jokseenkin käsittämätöntä insinöörintaidonnäytettä. Tiesittekö esimerkiksi sellaista, että Colosseumilla on simuloitu sotien vesitaisteluita laivoineen kaikkineen. Kyllä on kekseliäs ihminen itseään viihdyttäessään, voisin hirtehisesti todeta. 

Mikäli olet reissaamassa Roomaan ensimmäistä kertaa, suosittelen tietysti ehdottomasti visiittiä. Colosseumille voi ostaa lipun etukäteen, mutta jos ei halua sitoa itseään mihinkään tiettyyn aikaan, jonot myös liikkuvat sukkelasti eteenpäin, eli ihan kauheaksi ei ruuhkaisimpaankaan aikaan jonotus tunnu venyvän. Samalla lipulla pääsee myös viereiselle Forum Romanumille, eli voisin melkein sanoa, että parhaiten sijoitetut 12 euroa Rooman reissulla!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Johan on vappusää!

Onneksi pienen hetken pilkisti aurinko, kun lapsukaiset visiteerasivat miehen kanssa Vironniemen päiväkodin perinteisissä vappukarkeloissa Säätytalon puistossa. Pääsivät ilman raesadesaatetta ponirattaiden kyytiin, ja sillä oli jo vapputunnelma sinetöitynä.

Itse piirustelen täällä viimeisiä sähköpiirustuksia sähkömiestä varten, ja pakkailen vasurilla lasten tavaroita. Omatkin pitäisi ehtiä haalia kasaan. Onneksi on vielä huominen, sillä vielä on kirjahyllyt purkamatta ja kämppä siivoamatta. Kivampi sitten välillä visiteerata tavaroita noutamassa, ja etenkin kotiinpaluun aikaan, kun on kaikki puts ja plank.

Pikantin lisänsä tähän hommaan toi tänään sunnuntaina (!) Osuuspankista kilahtanut viesti, että remonttilaina on nyt nostettu tilillemme ja lainanjärjestelymaksu veloitettu. Mikäs siinä, mutta metsään meni.  Tarkasti sovimme, että nostamme lainan vasta kun maksun aika tulee remontin ollessa valmis ja hyväksytty, ja maksun summa sentilleen tiedossa. Hmpf. Pieniä juttuja, mutta kuormittaa muutenkin äärirajoilla nitisevää aivokapasiteettia. No, pyysin vetämään maksut takaisin ja noudattamaan alkuperäistä marssijärjestystä, toivottavasti ei vaadi mitään suurempaa hulabaloota tämä homma.

Mutta eipä mittään.  Nyt sentään skumppaa Talon Miehen kanssa, etenee hommelit, ja kello 7.00 tiistaiaamuna on treffit urakoitsijan kanssa, ja siitä se sitten alkaa! Miten jännää!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Vuoteni murmelina tuntuu vain jatkuvan, ainakin jos sitä katsoo ovenpielessä tönöttävien muuttolaatikoiden vinkkelistä. Huh. Toivottavasti tässä nyt on viimeiset lainalaatikot hetkeen... 

Vaikka väliaikaiskotiin ei mitään suurta muuttokuormaa todellakaan viedä, ihan vain välttämättömimmät romppeet, peitot, tyynyt ja liinavaatteet ja tietysti tärkeimmät lelut (ja puuh, kahden kauden vaatteet, jos nyt sopii toivoa, että kesäkuussa edes tämä lumi on kaikonnut...), lainalaatikot tulevat tarpeeseen. Purin nimittäin tänään jo lähes koko kodinhoitohuoneen tavaramäärän laatikoihin, ja jo puolet kylppäriäkin on nätisti niputettu sinisten muoviboksien syövereihin. Ovat tämmöiset vaan niin näppärät pinota korkeaksi kasaksi pois remppamiesten jaloista, ja kun teipin lykkää kylkeen sisällön kanssa, on vielä joku toivo löytää etsimänsä, jos tässä ennen paluuta jotakin kaipailee. Muutaman kympin tästä helpotuksesta maksan ihan mielelläni, kuljetusmaksutkin kun vältettiin itse noukkimalla.

Että näissä kuvissa ja tunnelmissa täällä vappuillaan. Sään puolesta en paa pahitteeksi. Iloista aaton meininkiä sinne kaikille!

Share
Ladataan...

Pages