Ladataan...
Lilou's Crush

Kuten tiedätte, kylpyhuoneremonttimme suurin mullistus oli saunan rakentaminen melko napakoihin neliöihin. Nyt on takana saunallista elämää ruhtinaalliset kaksi kuukautta, ja siksi onkin oikein sopiva aika kertoa kokemuksia, kun niitä on huolella kerrytetty.

 

Suunnitteluvaiheessa otin tarkasti selvää erilaisista vaihtoehdoista sekä riskeistä, luvista ja rakenteista. Päädyin vertailuiden jälkeen ainoalta oikealta vaihtoehdolta tuntuvaan ratkaisuun, eli kylpyhuonesaunaan. Tämä sekä rakennusluvallisista-, toiminnallisista että tilasyistä. Kylpyhuonesauna ei vaadi rakennuslupaa, kosteutta siitä kertyy vähemmän kuin suihkusta, mutta me teimme siitä silti taloyhtiölle tarkan selvityksen, ihan vain kun teimme sen muustakin remontista.

Mittoihimme sopivia saunoja löytyi kahdelta toimittajalta, joista valitsin ensin ulkonäöllisistä ja tutustumisen jälkeen myös laatutuntuman, asiakaskokemusten ja ihan oman asiakaspalvelukokemuksen vuoksi Saunastoren Aura-kylpyhuonesaunan*. Meidän sauna on mallia NL 1210 Aura, ja se on ihan mini! Kokoa on vain 123,5x100cm. Se on pikkuruista kokoaan avaramman tutuinen, koska etuosa on kokonaan lasia. Suora laseinä toimii suihkuseinänä, mikä on todella näppärää napakissa neliöissä.

Voin myöntää, että jän-nit-ti...Jännitti se, olinko osannut varmasti piirtää oikeat ratkaisut, jännitti, miten sauna saadaan raahattua meille korkeuksiin, jännitti tulisiko saunasta hökötys keskellä kylppäriä, jännitti, tulisiko sitä käytettyä, ja tietysti jännitti, saisiko siinä kummoisiakaan löylyjä ja riittääkö kopissa happi…

No, lopputulemana voin kertoa, että sauna on koko mittavan remonttihistoriamme todennäköisesti onnistunein juttu. 

Sauna istuu paikalleen kuin nenu päähän. Ja se on minusta tosi nätti! Vaalea tervaleppä sopii hyvin niihin lämpimänsävyisiin kaakeleihimme, ja kokonaisuudesta tuli tosi kiva. Riittävän ärhäkkä kiuas lämmittää saunan nopsasti, noin parissakymmenessä minuutissa kunnon löylyihin. Vaikka vettä pitää heittää kiukaalle vain pieni määrä, löylyt ovat kosteat ja pehmoiset. Kahden toisilleen tutun aikuisen kankut mahtuu lauteille mukavasti, yksin tilaa on jopa väljästi, vaikka pötköttämään ei pääsekään. Happikin löylyissä riittää, siitä pitää huolen sähkökäyttöinen tuuletin. 

Ja onko sitä käytetty? Sitä on käytetty niin paljon, että kohta kasvaa paksu nahka kaikesta saunoittelusta! 

Tämän kesän parhaita ja samalla hullunkurisimpia hetkiä ovat olleet meidän aikuisten saunaillat, kun olemme kipakoiden löylyjen jälkeen siirtyneet parvekkeelle vilvoittelemaan ja katselemaan ihmisten kulkua alhaalla kadulla. Ja sitten taas takaisin. Ja taas takaisin. 

Joka ikinen kerta, kun istahdamme lauteille (viimeksi eilen illalla, ja toissapäivänä...), huokaisemme, että ei voi olla totta miten tämä onkaan mahtava pieni sauna, miten mahtavat löylyt ja miten koko vaiva oli sen arvoista, ja koko kammottava remonttiponnistus kannatti käydä läpi jo aivan vain saunan vuoksi. 

PS. Meille oli suuri apu visiitistä paikan päälle näyttelytilaan, jossa sain kunnon luennon eri materiaaleista, vaihtoehdoista, kiukaan tehoista ynnä muusta. Kun nämä saa päätettyä, sen jälkeen homma oli meille lastenleikkiä, sillä Saunastoren omistaja Tapani sekä auttoi kantamaan saunan ylös, että kokosi sen yksin pystyyn alle yhdessä päivässä!

*Sain pienen alennuksen saunan hinnasta bloginäkyvyyttä vastaan 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Oltiin eilen Jennin kanssa treffeillä romanttisesti sohvannurkassa Ikean kuvastolanseerauksessa. Tilaisuus oli hurmaava, ja tuotteet, etenkin HAY-yhteistyön mallisto, erittäin kiva, kuten jo aiemmin tässä postauksessa esittelinkin. Pääpaino Ikealla on tänä vuonna elohuoneessa -siinä, jota ennen olohuoneeksi tavattiin kutsua. Neljä erilaista olkkaria siivitti sisustusaatoksia ihan erilaisiin tunnelmiin.

Mutta mitä illasta jäi päällimmäiseksi mieleen, onkin ihan toinen juttu mitä luulisi. Se liittyy nimittäin esiintymiseen. 

Aika montaa, ehkä useimpia meistä, jännittää suurelle yleisölle puhuminen, vaikka aihe olisi miten tuttu. Sain jo työurani alussa hyvän neuvon, minkä arvon olen viimeisten vuosien aikana sisäistänyt: oma persoona peliin, ja kaikki käy tuhat kertaa helpommaksi. Roolia vetäessä nimittäin joutuu opettelemaan kaksi asiaa ulkoa: itselleen epäluontaisen esiintymistavan sekä itse asiasisällön. Homma kevenee huomattavasti, kun voi pudottaa tuon ensiksi mainitun pois. Ja uskaltaisinpa väittää, että omasta persoonasta kumpuava esiintyminen vie myös viestin tehokkaammin kuulijoiden mieliin.

Ja mistä tämä pohdinta syntyi: se syntyi, kun katselin ystävääni, Ikean viestinnän Heidiä lavalla. Siellä säkenöi tasan se sama lämpö, into, ilo ja vauhti, kuin Heidin toimissa aina, on kyse sitten työasioista tai hippahommista. Viuhtovia käsiä unohtamatta. Aitona läsnä, ei kliiniseksi, virheettömäksi hiottuna, vaan juuri oman persoonan mukaisena ammattilaisena. Kuuntelin joka sanan korvat höröllä ja tapitin silmät tiukasti kohteessa.

On tottakai tilanteita, ammatteja ja kanavia, joissa on omat tapansa viestiä. Mutta yleisesti ottaen, miten paljon mukavampi onkaan katsoa ja kuunnella  aidosti, omana itsenään asiaansa esittävää ihmistä lavalla, neukkaripöydän äärellä, palvelutilanteessa, vanhempainillassa, missä tahansa missä tuttujen ja vieraampien kanssa vuorovaikutetaan. Ei tarvitse jännittää roolileikkejä, vaan voi keskittyä olennaiseen.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Bookbeat

Jos olette sattuneet kulkemaan Liisankatua ja nostaneet katseenne ylöspäin, ehkä oletteni nähneet kaiteen rakosista kurkistavat varpaanpäät. Siellä pötkötän minä, salaisessa kesäpesässäni. Huhuilla ei kuitenkaan sellaisena hetkenä kannata, sillä en sinua kuulisi: korvillani on vastamelukuulokkeet, ja minulle juttelee Muumilaakson väki, taakse jää etäinen liikenteen meteli.

Kesälomalla kuuntelin Bookbeatista äänikirjoja paljon: tällä kertaa en juuri uhrannut aikaa kotitöille, mutta kuulokkeista tuli tarinoita lenkillä musiikin sijasta ja illalla nukkumaan mennessä, kun en viitsinyt mökkipaikassa lukuvalolla muita häiritä. Olen innostunut kuuntelemaan Tove Janssonin muumeja, nyt vuorossa Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia, seuraavaksi haikeaakin haikeampi lempimuumini, Taikatalvi, jonka koko hienouden olen ymmärtänyt vasta päälle kolmekymppisenä Seuraavana listalla yksi lapsuuteni merkittävistä kirjoista, Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut, ja sitten ajattelin siirtyä taas dekkareiden pariin. Ei harmita niin paljoa tuo omalta osaltani ihan päin prinkkalaa mennyt raitiovaunulinjaston uudistuskaan, kun vajaat kolme kilsaa kävelee luurit korvallansa ja kuuntelee vaikka Hotakaisen juttuja

Jos siellä joukossa on vielä joku, joka ei ole aikaisempaa jakamaani ilmaiskuuntelun koodia käyttänyt, nyt on vielä tilaisuus: klikkaa tästä, ja pääset rekisteröitymään ja saat kokonaisen kuukauden ilmaista kuunteluaikaa (yleensä kokeilukuuntelu on pari viikkoa!). Jos menet suoraan Bookbeatin sivuille, syötä koodiksi lilouscrush niin saat saman edun. Tämä koodi siis voimassa uusille tutustujille ja voit käyttää sen 30.9 saakka.

(Kuvassa lukuseuralaiseni, muistatteko Torstia? Hän muutti Vartsikan puutarhasta meidän mukana kaupunkiin, ja on pärjännyt citytonttuna oikein mainiosti).

 

 PS. Muistakaas paras juttu: kirjat voi ladata etukäteen kuunneltavaksi/luettavaksi offline-tilassa. Arvaatte varmaan, miten vietän suuren osan tulevaa Nykin lentoani. Silmät kiinni, kuulottimet korvilla. Nyt vain pitäisi osata valita valtavasta määrästä kiinnostavia kirjoja, minkä parissa tuon ajan vietän! 

PPS. jotta ei unohtuisi, äänikirjojen lisäksi löytyy Bookbeatista myös luettavat kirjat! Itselläni on seuraavaksi listalla Imagen entisen päätoimittajan Heikki Valkaman gastrodekkari Pallokala, joka sijoittuu Japaniin. Odotan jännityksen lisäksi hienoa paikkakuvausta, koska Heikki on asunut vuosia Japanissa, ja tuntee kulttuurin läpikotaisin.

Share
Ladataan...

Pages