Ladataan...
Lilou's Crush

Huomenta! 

Olen ollut vähän kiinni työasioissa vielä ensimmäisen lomaviikon, mutta tänä viikonloppuna viimein hiipi se lomafiilis. Syykin siihen on selvä: ollaan vietetty koko perheen voimin kaksi ensimmäistä yötä täällä mökillä, minimiruutuajalla. Polskittu (minäkin, vesi on niin lämmintä!) ja edistetty remonttia, koottu lapsille trampoliini, josta ovat niin kauan haaveilleet ja paistettu vohveleita iltapalaksi valmisseoksesta. 

Ei tämä luksusta ole monenkaan silmiin: kalliisti kunnostettu kaivo on tyhjä, huussi täynnä ja ollaan aivan remontin keskellä vailla kaappeja niin keittiössä kuin muuallakaan. Katto puoliksi maalattu, seinissä vain roiskeet ja lasten huoneen lattiassa vasta raakalankkuKoira hepuloi koko yön, eikä vielä ole verhoja, eli unetkin jäi minimiin.

Silti hyvä fiilis -eiku hommiin! 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Tällaisia ne on, ne muistojen kesäyöt. Lämmin ja leppeä ilma, tuuletonta.

Laitettiin lapset nukkumaan ja ripustettiin uudet valot, entiset vei talven kosteus. Hyvä varautua tummeneviin iltoihin jo nyt, kun lisävalo ei ole ihan välttämätöntä.

Rakennettin pieni kisastudiokin: herkkuja ja Huvila&Huussi pieneen ruutuun. Huomenna nimittäin koitetaan koko perhe päästä ekaa kertaa yöksi mökille. Ihan remontin keskelle, mutta meillehän tuo on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tytöt ei meinanneet saada unenpäästä kiinni, niin kovasti odottavat uutta kerrossänkyä ja ekaa mökkiyötä!

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Voi mikä uskomattoman ihana ilta. 

Mökillä on kaikki asiat aivan levällään, mutta en malttanut olla viemättä itselleni 40-v synttärilahjaksi hankkimaani suppilautaa neitsytmatkalleen.

Järvi oli lähes peilityyni, ilta leppeä ja lämmin. Lapsuudesta tuttu metsän ja järven tuoksu ympärillä meloin ensin yhteen saareen, ja sitten vielä oman mökkisaaremme ympäri. 

Niin kaunis on tämä kotimaa. Olen myös todella ihastunut Lohjanjärveen ja Lohjaan. Ihana viettää täällä aikaa, pian on onneksi mökki siinä kunnossa, että voidaan yöpyä koko sakki.

 

PS. Kertoilen tuosta laudastani ja sen sen valintaperusteista vaikkapa toisella kertaa, jos jotakuta kiinnostaa myös oman laudan osto. 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Mökillämme on ikivanha rengaskaivo. Mökkiä ostaessamme saimme kuulla, että sitä pitäisi hiukan kunnostaa, sillä kaivoon oli päässyt kasvamaan juuri, joka teki vedestä humuspitoista.

No, remonttipa osoittautuikin esitettyä suuremmaksi, sillä kuntotutkimus kertoi, että kaivo oli rakennettu heikosti, ja väärin asennetut kaivonrenkaat (kyllä, ne on mahdollista asentaa väärin päin...) ohjasivat kaivoon turhan paljon sulamisvesiä ja mahdollistivat myös noiden oksien helpomman sisäänkasvun. Lisäksi kaivon perinteinen ja sellaisenaan söpö "katto" ei vastannut  nykyisiä turvallisuus- ja hygieniavaatimuksia, se toki oli aivan omin silmin nähtävissäkin.

Olin yhteydessä muutamaan kaivofirmaan, ja yhdestä sain vastauksen, ja jäimme odottamaan tarkastuskäyntiä. Sen jälkeen kaivolle tehtiin kunnostussuunnitelma, ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että perjantaina miehet olivat putsaamassa kaivon vetyperoksidilla,  ja tiivistämässä väärin asetettujen renkaiden välit massalla, jotta jatkossa mitään epätoivottua ei kaivoon kertyisi sekä kaivon pohjalle vaihdettiin uudet hiekat ynnä muut tarpeet.

Koko komeuden kruunasi vielä betoninen kaivonkansi. Kaivokaverit asensivat kaivoon myös vesiautomaatin, jolla saadaan nostettua vesi ylös kaivosta, nyt kun perinteinen jumppatunti "keppi ja ämpäri" -metodilla ei enää toimi.

Ihan kommelluksitta ei päästy tässäkään hommassa: kaivonrenkaita kuljettanut rekka suistui alas venepaikalle vievältä tieltä. Mökkitien vanha maanviljelijä koetti punaisella pikku avo-valmetillaan rekkaa kiskoa ylös, mutta ei auttanut, vaan paikalle oli kutsuttava hinausauto. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Sähkömies on mökillä paraikaa kaivon kimpussa ja perjantaina tulee putkimies, ja silloin päästään viimein pumppaushommiin. kaivo pitää nimittäin vielä kertaalleen pumpata tyhjäksi, että saadaan kalkit pois, eivätkä päädy saunaveteen. 

Pumppaushommien jälkeen veden pitäisi olla juomakelpoista, mutta ennenkuin skoolataan oman kaivon vedellä, teetetään vielä testit labrassa. Sitten oltaisiin veden suhteen omavaraisia, olisipas se hienoa!

Nyt on maa myllätty kaivon ympärillä ja siellä täällä, ja vielä vähän täytyy kaivella ja kasailla, että saadaan kaivopömpelille optimaalinen maanmuoto ympärilleen. Lapion varren päässä on talon mies, sillä minä olen kotosalla: sain loman kunniaksi tietysti karhean kurkun ja kipeän olon. 

Ladataan...

Ladataan...
Lilou's Crush

Naputtelin juuri tästä parvekkeelta työkavereille päivän päätteeksi perjantaisen infokirjeen, jollainen minulla on tapa joka viikon päätteeksi pukata ulos kaikenlaisesta mahdollisesta mitä meillä onkaan käynnissä, vastasin pariin viimehetken viestiin, ja sitten suljin sähköpostin.

Nyt se on LOMA!

...ja sanonpa, että tuli kyllä juuri parhaaseen aikaan. Sen verran on ollut hieno mutta hektinen puolivuotinen tämä toimitusjohtajan rupeama, että kävelin kotiovesta sisään tultuani suoraan soffalle ja otin kunnon torkut. Heräsin vasta, kun mies soitteli mökiltä sähkärin numeron perään.

Lomallani aion yrittää jonkinasteista netti-detoxia, ainakin mitä tulee kännykän räpläämiseen. Enemmän liveä, vähemmän bittejä. Huomenna kuitenkin pikkuista mökkiraporttia, siellä on nimittäin otettu yksi suuri edistysaskel tänään!

Nyt aion vielä hetkeksi siirtyä sisätiloihin ja sulkea silmät sohvannurkassa ennenkuin hundkarusellen saapuu, ja sitten ehkä poksautetaan lomajuoma. Kesälle!

 

 

Ladataan...

Pages