Vinkkejä matkalle

Lily matkustaa

Tässä hyödyllisiä vinkkejä Pietariin matkustaville.

1. Viisumi

Viisumipakko on varmasti iso syy siihen, miksi niin moni karttaa Venäjälle matkustamista.

Nyt selvisi, ettei viisumin hankkiminen olekaan niin työlästä.

Ensin täytyy päättää, minkälaisen viisumin haluaa. Tavalliselle lomamatkalle riittää turistiviisumi, joka on voimassa enintään kuukauden verran. Sitä varten tarvitaan hakemuslomake, passikuva, matkavakuutus ja todistus hotellista. Passin on oltava voimassa puoli vuotta matkan jälkeen.

Viisumin hankintaan kannattaa varata aikaa viikon verran. Hinta maksuineen on reilut 50 euroa.

Kaikkein helpoiten homma hoituu, jos prosessin ulkoistaa matkatoimistolle kautta. Silloin matkavakuutuksista tai hotellivarauksista ei tarvitse stressata. Omatoimimatkailijallekin riittää kaksi käyntiä viisumikeskuksessa: hakemuksen jättäminen ja valmiin viisumin hakeminen.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet löytyvät esimerkiksi täältä

2. Matkanteko

Kun järjestelyt on hoidettu, matka voi alkaa.

Me matkustimme Pietariin Allegro-junalla. Matka kesti kolme ja puoli tuntia, ja kaikki hoitui näppärästi: matkan aikana piti täyttää maahantulolomake, näyttää passia ja junalippua pyydettäessä, ja siinä se.

Juna oli siisti, nopea ja mukava. Parasta on se, että molemmissa päissä saapui suoraan keskustaan, ja että rajarutiinit sai hoidettua paikallaan löhöten. Aikuisen lippu maksaa 81 €/suunta.

Allegron lisäksi Pietariin pääsee myös Tolstoi-junalla (61 €/suunta), bussilla (39 €/suunta) ja lentäen (reilut 100 €/meno-paluu).

Lisää tietoa junien hinnastosta, aikatauluista ja muusta löytyy täältä.

3. Valuutta

Venäjällä käytössä ovat ruplat. Yksi euro on noin 38 ruplaa.

Jos rahaa ei ehdi vaihtaa ennen matkaa, sen voi tehdä myös junassa. Itse tykkään ulkomailla maksaa aina käteisellä lisämaksujen välttämiseksi, mutta valokuvaajamme selvisi lähes kaikkialla hyvin kortilla. Myös pankkiautomaatteja on paljon, joten rahapuolesta ei kannata murehtia. 

4. Majoitus

Pietarissa riittää nukkumispaikkoja.

Me yövyimme Sokos Hotel Palace Bridgessä. Olihan se aivan upea kuntosalinsa, kylpylänsä ja viiden tähtensä kanssa, mutta tavalliselle reissaajalle se voi olla turhan tyyris.

Kuten muissakin suurkaupungeissa, majoituksia on helppo etsiä netistä. Halvimmillaan yösijan voi saada hostellista viidellä eurolla.  Hotelleissa hinnat ovat eurooppalaista tasoa, ja luksus on tietenkin luksusta. Yksi vaihtoehto on myös sohvasurffaus. Couchsurfingissa sohvaansa tarjoaa 1072 pietarilaista. 

5. Muuta

Selviääkö kaupungissa englannilla? Onko siellä turvatonta? Millaisia ovat baarit, missä kannattaa shoppailla ja nääntyykö kasvissyöjä nälkään?

Näihin kysymyksiin vastaamme viikon aikana, joten pysykää kuulolla!

Jäikö jotain epäselväksi? Älä epäröi kysyä.

Kuvat: Ari Hallami

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Pietarissa ei ole nyt kovin hyvä meininki, kun siellä on tullut voimaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen alistuslaki. Käytännössä siellä on aika epävarmaa kulkea esim. käsi kädessä samaa sukupuolta olevan heilan kanssa, kun ei tiedä, joutuuko putkaan ja pulittamaan tuhansia ruplia homosakkoa.

Johanna P
Johanna P.

vierailija: keskustelin aiheesta Pietarissa asuvan homopariskunnan kanssa... he olivat iloisia siitä, että asiasta on älähdetty kansainvälisesti. Ikävähän tilanne tietysti joka tapauksessa on.

Pariskunta kehui muuten Pietarin gay-baareja maasta taivaisiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.