Voita Pietarin-matka sinulle ja ystävälle

Lily matkustaa

Mitä sinä haluaisit kertoa ystävillesi Pietarista? Vastaa kysymykseen, ja olet mukana kisaamassa Pietarin-matkasta!

Lilyn ja VR:n järjestämän kisan voittaja saa edestakaiset junaliput Allegro-junaan, yhden yön majoituksen  Sokos Hotel Palace Bridges -hotellissa, kuljetukset asemalta hotelliin ja viisumin kahdelle hengelle.

Reissussa käydään touko-kesäkuun aikana, itselle parhaiten sopivaan aikaan, ja voittaja saa kirjoittaa kokemuksestaan ainakin yhden postauksen Lily matkustaa -palstalle.

Osallistu kisaan viimeistään keskiviikkona 11.4. kertomalla tämän jutun kommenttiboksissa, mitä sinä haluaisit Pietarissa tehdä ja mistä kertoisit lukijoille.

Vinkkaisitko ravintoloista? Koluaisitko klubeja? Kiertäisitkö näyttelyjä? Perustele vastauksesi, paras voittaa.

Jos sinulla on oma palsta tai blogi, linkkaa se vastaukseesi. Liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi, jos et ole Lilyn rekisteröitynyt käyttäjä.

Luithan jo Roosan ja Johannan vinkit Pietariin matkustavalle?

 Onnea matkaan!

Kommentit

hymyjä pakkasessa

Minä vinkkaisin parhaista kasvisruokaravintoloista. Yhtä (sitä kuuluisaa hassulla nimellä, pääsi unohtumaan) olen päässyt jo testaamaan, ja lisääkin kuulemma on :)

Saillang
Hetkiä ja retkiä

Kertoisin varmaankin Talvipalatsin  upeudesta ja huoneista, joita on niin paljon, että edes useampi kuukausi ei riittäisi, jos tahtoisi jokaisessa vierailla. (En ole kyseisessä palatsissa käynyt, enkä Pietarissa, mutta se olisi varmaankin ensimmäisenä listallani.)

Vierailija Jonna (Ei varmistettu)

Pietarissa olen kerran käynyt, mutta se oli ehdottomasti liian lyhyt aika, vain kaksi kokonaista päivää. Tietysti on kierrettävä kaikki perus nähtävyydet, kuten eremitaasi, kirkko veren päällä ja muutenkin kierrellä keskustassa. Kertoisin kulttuurieroista, mikä on erilaista. Liikenne, ihmisten käyttäytyminen, ei siellä jonoteta, vaan mennään. Kertoisin kuinka voit vain istua penkillä ja tuijottaa ihmisten menoa monta tuntia. Kertoisin myös Pietarin upeasta pehmeästä valosta, joka itselleni on vaikuttava valokuvaajana. Kertoisin suurkaupungin pitkistä välimatkoista ja tietysti metron kuumottavasta tunnelmasta ja ahtaudesta ja pienestä pelostakin, että arvotavarat lähtee kävelemään. Vinkkaisin pitämään silmät auki, sillä on niin paljon nähtävää, että jossain vaiheessa aivot eivät vain pysty vastaanottamaan uusia hienoja tilanteita, putiikkeja, ihmisiä, katuja.

Vierailija Jojo (Ei varmistettu)

Suosittaisin matkustamaan esikaupunkeihin. Joko Pietarhoviin tai Tsarskoje Seloon. Siellä pystyy näkemään keisariajan loistoa. Tsarskoje Selossa on myös legendaarisen pihkahuoneen kopio, joka varmasti on näkemisen arvoinen. Itse kaupungissa kävisin Jusupovin palatsissa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kertoisin ruokakulttuurista, erityisesti kasvisruuista. Ravintoloista myös. Toreista, ihmisistä, nähtävyyksistä, joesta, taloista ja torneista.

KirsiA. (Ei varmistettu)

Vierailija (ei varmistettu) | 29.3.2012 11:11

Kertoisin ruokakulttuurista, erityisesti kasvisruuista. Ravintoloista myös. Toreista, ihmisistä, nähtävyyksistä, joesta, taloista ja torneista.

annemi

Kertoisin historiasta, upeista nähtävyyksistä, kulttuurista. Haluaisin tutustua ja tavata paikallisia ihmisiä, jotka kertoisivat omasta suhteestaan Pietariin, parhaat paikat, ravintolat, nähtävyydet, kaupat ja mitä he tekisivät viikonloppuna Pietarissa :) Venäläinen kulttuuri on kiehtova!

Olisipa ihanaa voittaa matka, olen jo syksylle suunnitellut Pietarin matkaa ystäväni kanssa ja tämä palkinto olisi mahtava juttu :)

Vierailija mia (Ei varmistettu)

En ole Pietarissa ikinä käynyt, joten se olisi upea elämys päästä kokemaan sitä suurkaupungin elämää, kulttuuria ja nähtävyyksiä

annemi

ps. vaikka aiemmassa kommentissa mainitsin että reissua on suunniteltu syksylle niin innosta kiljuen lähtisin jo touko-kesäkuussa ;)

bubble
Fiction is my thing

Kertoisin varmasti kaupungin tunnelmasta, niistä pienistä asioista jotka sattuvat silmään ja kaikesta siitä, mitä kaupungissa kannattaa pienessä ajassa yrittää kokea. Valokuvausharrastajana kertoisin asiat tietysti pääasiassa kuvien kautta. :)

 

Luminosa

Minä istuisin kahviloissa ja kaduilla ja tarkkailisin ihmisiä. Kertoisin, millaisia pietarilaset ovat.

Vierailija Hannele (Ei varmistettu)

Kehottaisin tarkkailemaan ihmisiä ja kiinnittämään huomiota siihen, miten odottamattomissa yhteyksissä saattaa huomata olevansa vanhassa kulttuurikaupungissa. Jopa vessojen rahastajina toimivat mummon lukevat kaunokirjallisuutta pöytiensä takana, ja pienistä kivijalkamyymälöistä saa niin laadukasta teetä, että vastaavaa saa Suomessa etsiä erikoisliikkeistä.

Etsisin parhaimmat maatuskat, joihin blogini on viime aikoina hieman erikoistunutkin, höm. Pietariin tahdon kyllä kovasti muutenkin.

Annkka

 

Voi kaunis Pietari. Kertoisin ystävällisistä babushkoista jotka myyvät pusseissa kaalisalaattia. Kertoisin kirkkon kellojen houkuttelevasta kilinästä ja suitsukkeiden huumaavasta hajusta. 
 
Kertoisin kadunlakaisijan ahavoituneista käsistä ja iloisista lapsista leikkipuistossa. Kertoisin silloista, jotka nousevat yöllä ja avaavat Nevan laivoille. Kertoisin lähiöiden kerrostalomerestä ja niiden eriparisista parvikkeista ja pihoilla palloa potkivista pojista. 
 
Kertoisin kauneudesta ja surusta, rikkaudesta ja köyhyydestä, haavoittuneista sydämistä sekä toiveikkaista hymyistä ja silmistä jotka katsovat kohti tulevaa.

Unelma

Itse vierailisin kirpputoreilla kuten ulkoilmatorilla Udelnajassa sekä Majakovskajan kirpputorilla.  Samoin itseäni kiinostaisi tutustua Lomonosovin tehdasmyymälään, josta varmaan löytyisi jotain kivaa kaikille. Samalla haistella Pietarilaista tunnelmaa, joka on todella eloisaa varsinkin kesäisin..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kertoisin upeista nähtävyyksistä, kulttuurista ja historiasta. Kehottasinin tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja nauttimaan ravintolakulttuurista :)

Inanaa's

Minä räpsisin kuvia arkkitehtuurista, sillä uskon vahvasti että arkkitehtuuri Pietarissa on hieman krumeluurimpaa kuin meillä täällä Suomessa (ja kotikaupungissani Helsingissä). Tietenkin myös ilmapiiri, ostospaikat ja ruoka kuuluisivat pakettiin. 

Vierailija Sehirvi (Ei varmistettu)

Olen käynyt viimeksi Pietarissa (Leningradhan se silloin vielä oli) v. 1980. Kaupoista sai sinkkiämpäreitä, puulusikoita, ruusukonvehteja, maatuskanukkeja ja olympialaiskrääsää. Päivittäisin ostospaikat (ovat ehkä vähän muuttuneet) ja ravintolat, joista ehkä saisi muuta kuin sitä kengänpohjapihviä, jonka päällä oli ruohosipulisilppua. Kirpputoreilla kävisin ehdottomasti ja antiikkiliikkeissä. Niiden annista voisin myös kertoa lukijoille. Baletissa kävisin myös, se voi olla ehkä ainut asia, mikä ei ole muuttunut.

atberg (Ei varmistettu)

Ottaisin matkaseuraksi poikaystäväni äidin - upean venäläisnaisen, joka tuntee Pietarin kuin omat merkkilaukkunsa. Kertoisin paikallisten ihmisten ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta - jota on joskus vaikea erottaa pröystäilystä. Kertoisin siitä, että pröystäily ei ole Pietarissa ollenkaan paha asia, niinkuin se täällä vaatimattomuutta ihannoivassa Härmässä on.
Kertoisin keski-ikäisestä taiteilijayhteisöstä, siitä miten maailma on heidän silmissään muuttunut, ja mausteisesta teestä. Kertoisin ahdistavasta metrosta ja siitä, miten puristan käsilaukkuani hellittämättä tuntien samalla syyllisyyttä ennakkoluuloistani.
Kertoisin siitä, miten kummallista on, että suomalaiset pitävät venäläisiä sivistymättöminä, vaikka Venäjä on sirkuksen, baletin, kuvataiteiden, kirjallisuuden ja luoja-ties-minkä kehto.
Kertoisin venäläis-ranskalaisesta illallisesta Dvoryanskoe gnezdossa ja legendaarisesta UG-klubista, Klub Gribojedovsta - kaikista niistä kokemuksista ja kummallisuuksista, mitä upea, loistokas, pröystäilevä, rikas, köyhä, kurja ja värikäs Pietari tarjoaa.

Sputnik

Kertoisin enemmänkin kuvakertomuksen muodossa Pietarista, jos olisin vain tuon kaksi päivää ja yhden yön, koska siinä ajassa ei kannata oikeastaan lähteä perinteisten nähtävyyksien metsästykseen ja jonottamaan turisti rysiin. Kertoisin mitä näin, kuulin, haistoin ja tunsin kävellessäni Pietarin kaduilla. Haluaisin myös ehdottomasti kulkea Pietarin joukkoliikenne välineissä ja käydä ainakin parissa lähiössä kurkkaamassa sikäläistä menoa. http://Sputnik

Soil (Ei varmistettu)

Kuvailisin kertomuksissani havaintoja venäläisistä kansana. Kertoisin, kuinka intohimoisia he ovat suuteloidessaan kiihkeästi keskellä katuja, tytöistä, jotka sipsuttelevat huikeissa koruissa näyttävästi pitkin katuja ja venäläisistä miehistä, joissa on jotain pelottavaa mutta myös sydämellistä. Hehkuttaisin georgialaista ja kruusialaista ruokaa ja kuinka sushia saa aamuviideltä höyryävän teen kera. Unohtamatta tietenkään iltaa baletin pyörteissä.

(soile_k@hotmail.com)

Caelia
Caelia's

Tutustuisin Pietarilaiseen katumuotiin, ja ottaisin kuvia upeista ja inspiroivista tyyleistä laidasta laitaan. Niin huikeilla koroilla taiteilevista upeista diivoista kuin omaperäisen kummallisistakin tyyleistä. Ottaisin kuvia kiinnostavista asusteista ja yksityiskohdista kuin Tommy Ton muotiviikoilla konsanaan :)

Caelia
Caelia's

Haa, ohjeissa pyydettiinkin näköjään linkkaamaan vastaukseen oma palsta:

http://www.lily.fi/palsta/caelias

vierailija (Ei varmistettu)

Menisin suoraan Eremitaasiin, toiseen kerrokseen ja viettäisin päivät niissä huoneissa, missä on Henri Matissen maalauksia. Kavereille sitten kertoisin, että kaikki muu upeus jäi toiseen kertaan.

annahelena1982@hotmail.com

Pietari on aika tuntematon paikka.

Varmasti olisi täysin seikkailu matka ja kiertelisimme kaikki kauppakeskukset ja pienet putiikit lävitse.

Yksi asia, mitä Pietarista varmasti löytyy. On Axe Africaa hajuvettä miehelle.

Suomessa kun tuota ei enään myydäkkään ja kuulemma venäjältä sitä vielä löytyy.

Erittäin pelottava matka olisi varmasti edessä ja kameralla ottaisin satoja kuvia joka paikasta. Emme varmastikkaan kiertelisi klubeja, että varmasti täysin alkoholiton matka olisi. Eihän sitä tarvitse alkoholia käyttää jos sekaisin haluaa olla ;) :D

Vuorokaudessa ei ehdi hirveesti mutta ainakin shoppailisin sekä kävisin hyvin syömässä tietenkin kun on kaunis kevätpäivä kuten oletan kiertelisin eri paikoissa ihan kävellen johonkin kirkkon eksyisin ja varmaan museonkin ..minulla myös olisi täysin alkoholiton matka mieheni kanssa kun emme juo kumpikaan joten ei tarvitsisi pelätä ainakaan rosvoja jos itse on humalassa..Mieheni ottais kuvia varmaan muutama sata sillä hän harrastaa valokuvausta..minä taas rakastan tätä kirjottelua joten olisimme kyllä aika hyvä aisapari meillä just tossa keväällä samanapäivänä synttäritkin joten olisipas kiva lähtee yhdessä ensimmäiselle yhteiselle retkelle kun yleensä me matkustelemme lapsien kanssa. 

Much ado about nothing

Kokemattomana Pietarin-kävijänä kertoisin varmaankin siitä, millainen paikka on ensikertalaisen silmin. Kauneimmat paikat, parhaat ruuat, kokemukset, ihmiset, ostokset. Niistä varmasti kertoisin.
Myös kulttuurista ja erittäin alkeellisella venäjän kielellä pärjäämisestä yrittäisin saada tarinoita aikaan. Ja niitä varmasti tulisi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suurena venäläisen kulttuurin (ruoka, taide, musiikki, tunnelma ja erityisesti syvänsiniset posliiniastiat) ystävänä haluaisin vierailla Pietarissa nimenomaan touko-kesäkuussa. Olen käynyt siellä kerran aikaisemmin joulukuussa, ja reissumme sattui hyvin lumiselle viikonlopulle. Kahlasimme polvia myöten sohjossa ja liikenne oli monta kertaa enemmän solmussa, mitä se kesäaikaan luultavasti olisi. Ihmiset olivat piiloutuneet syvälle talvitakkiensa turkishuppujen suojiin. Harras toiveeni olisikin kävellä kesäisessä Pietarissa Nevskin rantoja pitkin kaikessa rauhassa arkkitehtuuria ihastellen.

anna_r_r@hotmail.com

Maija L. (Ei varmistettu)

Kertoisin Pietarin loistosta ja venäläisen kulttuurin viehättävyydestä. Vain muutama tunti Helsingistä ja ollaan täällä idän Pariisissa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen käynyt Pietarissa (silloin Leningrad) kerran keväällä. Se oli elämys! Parasta matkassa oli kävellä pitkin katuja ja katsella ihmisiä ja paikkoja. Kevään ihanan kuulaat päivät ja valo! Se taika ei ole varmaankaan kadonnut.

Anni H. (Ei varmistettu)

Olen käynyt Pietarissa muutaman kerran ja rakastan kaupunkia! Aiemmat vierailuni ovat olleet syksyllä, talvella ja alkukeväästä, enkä ole vielä päässyt näkemään kaupungin vehreitä puistoja kesäasussaan. Kesälomareissu Pietariin olisi siis enemmän kuin tervetullut yllätys! Puolisoni ei ole koskaan käynyt siellä eikä muuallakaan Venäjällä, joten haluaisin näyttää hänelle ihanan Pietarin loiston ja kauneuden. Kierrättäisin häntä pitkin kanavia ja siltoja, puistoja ja kirkkoja, taidemuseoita ja palatseja, veisin ostoksille upeisiin putiikkeihin ja syöttäisin ihanaa venäläistä ruokaa. Kävimme yhdessä jokin aika sitten venäjän alkeiskurssin, joten pääsisimme myös harjoittelemaan kielenkäyttöä...

anni.holopainen@helsinki.fi

NSS (Ei varmistettu)

Haluaisin viedä balettia harrastavan tyttäreni katsomaan tanssiesitystä Pietariin.
Emme ole koskaan olleet Venäjällä aikaisemmin.

niki.salokorpi@gmail.com

Kuinka olla eksymättä Eremitaasiin - been there, done that, toivottavasti ei käy toiste, hetkisen ehti ahistaa.

Come on love.

Ensi kertani Pietarissa kuluisi varmasti kaupungin valkeissa öissä valvoen, Dostojevskin saman niminen kokoelma kätösissäni. Tekisin paluun tsaarinajan ylellisyyteen ja Venäjän kulta-aikaan, antaisin mielikuvitukseni laukata Pietarhovin palatsin puutarhoissa. Tulikohan siitä todella yhtä loistokas kuin Versailles'n palatsista?

yazmine_89@hotmail.com

 

Hanna -hannan soppa (Ei varmistettu)

Mun Pietarimatkani olisi perin venäläinen. Vetäisin kunnon illallisen jossain paikallisessa ravintolassa snapseineen kaikkineen, kunhan ensin olisin kolunnut torit lävitse, ostanut maatuskoja kotiin viemisiksi ja ihastellut Pietarin arkkitehtuuria.

Hanna
www.maku.fi/blogi/hannan-soppa
hanna.pillisihvola@gmail.com

Eskil (Ei varmistettu)

Kertoisin ystävilleni kaupungin homofobiasta! Surullista,mutta totta ja siksi en ottaisi lahjakorttia vastaan, vaikka sellaisen saisin.

bisousroosa
bisous

valokuvaisin paljon rakennuksia ja katutaidetta, kiertäisin kirpputoreja, bongailisin söpöjä pikkukauppoja, nauttisin suurkaupungin energiasta, hymyilisin vastaantulijoille. ja jos niikseen tulee, tanssisin aamuun asti paikassa, jossa ei tarvitsisi olla korkokenkiä jalassa päästäkseen sisälle.

seikkailuista, niistä kirjoittaisin.

http://forgivemeautumn.blogspot.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih, Pietari. Ihana arkkitehtuuri, loistokkuus ja miljoonakaupungin syke. Haluaisin kokea ja kertoa, miltä tuntuu ensikosketus tuohon kaupunkiin, sen kevääseen ja taatusti erilaiseen kulttuuriin, kuin mitä täälle pienen suomen pienessä kylässä... Kaupungin tuoksu, ihmisvilinä, liikenteen melske ja puistojen tunnelma... Niistä kertoisin.

mrhnkvr@google.com

Ansu (Ei varmistettu)

Pietarissa en ole koskaan käynyt, vaikka kovasti olisinkin halunnut. Siksipä tutustuisin kaupunkiin kulkemalla sen katuja, nauttien valokuvaamisesta, väreistä ja valoista. Ja onhan kultttuuri täysin toinen, täynnä historiaa ja kauniita palatseja sekä rakennuksia. Balettiesityksen näkeminenkin olisi upea kokemus.
Kuulemani mukaan myös ruoka on taivaallisen hyvää, joten kävisin syömässä illallista pitkän kaavan mukaan herkutellen.
Näistä kaikista tarinani kertoisin.

ansun1(a)luukku.com

Zikke (Ei varmistettu)

Menisin ehdottomasti katsotaan Mariinski-teatteriin balettia. Ja tutustuisin muutenkin tähän kaupunkiin.

kolme3
Arctic Avium

Ehdottomasti shoppailua ja haluaisin löytää kaikkia ihania pikku putiikkeja ja metsästää kirppareita! Näistä seikkailuista kirjottaisin... Arctic Avium

Jenni K. (Ei varmistettu)

Kävelisin niska kenossa ja tekisin kävelyreittiehdotuksen (toivottavasti) näkemistäni ilmaisista aarteista - kauniista rakennuksista.

Poikkeasin syömään aitoa venäläistä ruokaa ja herkkuja. Sekä pysähtyisin tietysti teehetkelle.

Ennenkaikkea koluaisin hyviä ruokaravintoloita, hyödyntäisin paikallisten ystävieni vinkit ja pyrkisin löytämään Pietarin uudesta näkökulmasta. Raahaisin myös matkaseurani pyöräilyreissulle, siten näkee Pietarista uusia kolkkia.

Jaana Kulinaarimurulasta (Ei varmistettu)

Vinkkaisin ihanasta gruusialaisesta Ket-ravintolasta Stremjannaja ulitsalla.

Herkuttelisin, erityisesti georgialaista ruokaa ja sushia. Georgialaista esim. Rustavelissa Moikan rantakadulla tai simppelissä Lagidzessa ulitsa Belinskovolla, sushipaikkoja puolestaan löytyy joka kulmalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih, Pietari. Ihana arkkitehtuuri, loistokkuus ja miljoonakaupungin syke. Haluaisin kokea ja kertoa, miltä tuntuu ensikosketus tuohon kaupunkiin, sen kevääseen ja taatusti erilaiseen kulttuuriin, kuin mitä täälle pienen suomen pienessä kylässä... Kaupungin tuoksu, ihmisvilinä, liikenteen melske ja puistojen tunnelma... Niistä kertoisin.

Tässä kommenttini uudestaan ja oikealla sähköpostiosoitteella... :)

mrhnkvr@gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluaisin osata kertoa ystävilleni parhaista ravintoloista, matkustamisen yksi parhaista puolista kun on uusiin ruokakulttuureihin tutustuminen.

masutoaitemu

Raportoisin must see -nähtävyyksistä ja tietenkin parhaista shoppailupaikoista.

undo (Ei varmistettu)

Matkakuumehan tämmösistä kilpailuista nousee!! Ehdottomasti ottaisin paaaljon valokuvia, koska rakastan kuvaamista. Yleensä reissuilla parasta on seikkailu ja shoppailu - varmasti saisin siis hauskaa ja ei-niin-perusjuttua aikaiseksi. Lisäksi kielitaidon testaus toisi lisähuvia ja avartaisi löytämään kaupungista kenties jotain ihan uutta! Olen kuullut, että Pietarissa järjestetään yöpyöräilyopastuksia - semmoiselle osallistuisin varmasti! : )) jotain uutta perinteisten turistikohteiden lisäksi siis!

anna.parkkomaki@gmail.com

Naakka (Ei varmistettu)

neiti.karsimaton@gmail.com

Kertoisin ehdottomasti tavallisen pietarilaisen elämästä, johon haluaisin kurkistaa. Ehkä juttua saisi aikaan myös Pietarin yöelämästä ja erikoisuuksista - niitä varmasti riittää. :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.