Kotikaupunkina Nha Trang

Jes, mulla oli eilen viimeiset tunnit ennen Tet-lomaa eli tänään on ollut ensimmäinen lomapäivä! Myös Nguyenillä oli tänään iltaviiteen asti vapaata, joten lomani kunniaksi hyppäsimme skootterin selkään ja lähdimme kiertelemään Nha Trangia. Pieni kaupunkikierroksemme muistutti taas, kuinka ihanaa onkaan asua tässä kaupungissa. Täällä on vaan niin paljon nähtävää ja tehtävää, että minunkaanlainen nopeasti kyllästyvä aktiviteettihullu ei ole vielä päässyt pitkästymään. Tänään siis blogissa tarjolla pieni katsaus Nha Trangiin, joka on ollut kotikaupunkini reilut 7 kuukautta.  

Ajelemassa maaseudulla

Nha Trang sijaitsee Keski-Vietnamin etelärannikolla ja on Vietnamin mittapuulla vielä melko pieni kaupunki (n. 400 000 asukasta). Nha Trang on kuitenkin yksi Vietnamin kuuluisimpia turistikohteita ja turistit lisäävät väkilukua usealla tuhannella. Suurin osa turisteista on Kiinasta ja Venäjältä, mutta Nha Trangiin tulee myös paljon backpackereita kaikkialta maailmasta sekä vietnamilaisia lomailijoita muista kaupungeista. T'äälta löytyy luksusresortteja ja backpackerhostelleja ja kaikkea siltä väliltä.  

Nha Trangin huonot puolet liittykiin aika pitkälti turismiin. Turismi tietysti tuo paljon rahaa kaupungille ja Khanh Hoa provinssi, missä Nha Trang sijaitsee, on yksi Vietnamin vauraimmista. Koko kaupunki kuitenkin tuntuu kehittyvän vain turismin ehdoilla ja koko ajan tänne rakennetaan toinen toistaan isompia hotelleja, joiden alta tuhotaan pienet majatalot sekä kivijalkamyymälät ja -ravintolat. Ja onhan isot turistiryhmät nyt vaan tosi ärsyttäviä. Pakettimatkaturisti (tämä pohjaa täysin omaan kokemukseen lähinnä venäläisistä ja kiinalaisista turisteista täällä Nha Trangissa) tuntuu monesti ajattelevan olevansa maailman tärkein henkilö, joka voi tehdä mitä lystää koska on matkastaan maksanut. Tänään viimeksi näin, kun keski-ikäinen venäläismies yritti potkaista skootterilla ajavaa paikallista, ilmeisesti koska paikallinen liikenne ärsytti. 

Liikenne täällä on kyllä aika kaoottinen, varsinkin siihen tottumattomalle. Itse en uskaltanut ajaa skootterilla lainkaan ensimmäiseen kolmeen kuukauteen. Kun sain töitä kauempana olevista kouluista, oli skootterilla ajo pakko opetella, mutta yllätyksekseni se näyttää paljon vaikeammalta ja vaarallisemmalta, kuin mitä oikeasti on ja nykyään ajan ihan mielellään. Ruuhka-ajat tosin ovat kamalia ja kaoottisia, joten yritän parhaani mukaan vältellä niitä.  

Hyviä puolia täällä on kuitenkin paljon enemmän kuin huonoja, tässä niistä muutama:

-Meri!!! Meren rannalla on ihana asua. Turistinen Nha Trang Beach ei ole lempipaikkani, mutta 20 minuutin skootterimatkan päässä on Long Beach, missä on paljon rauhallisempaa ja rennompaa. Nha Trangin edustalla on  myös paljon saaria, joihin voi mennä uimaan, snorklaamaan tai sukeltamaan. Rakastan sukeltamista ja Nha Trang on yksi Vietnamin parhaista sukelluskohteista. 

Nha Trangin rannan kävelykatu (tai -polku??)

Ihana Long Beach

Merten suojelualueen saaret Mun ja Madonna Rock. Parhaat sukelluskohteet. 

-Ruoka. Kaikkialla Vietnamissa saa hyvää ruokaa, mutta Nha Trangissa se on erityisen hyvää ja monipuolista, koska täällä on toisella puolella meri, mistä saa tuoreet merenelävät ja toisella puolella vuoristo, mistä saa parhaat kasvikset. Yksi turismin hyvistä puolista on se, että täältä löytyy todella laaja kattaus hyviä ravintoloita, joten jos vietnamilainen ruoka alkaa kyllästyttämään, voi mennä syömään vaikka korealaista, italialaista tai intialaista ruokaa.

-Ilmasto. Nha Trangin ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Sadekausi kestää marraskuusta joulukuun puoleen väliin, mutta varsinaisia sadepäiviä kertyy vain muutaman viikon verran, joten varsinaisista monsuunisateita ei täällä ole. Kesällä on kaikkein kuuminta, mutta silloinkin mereltä tuleva tuuli pitää ilman raikkaana, toisin kuin esim. Saigonissa tai Hanoissa. Nha Trangia ympäröivät vuoret ja saaret pitävät tehokkaasti trooppiset myrskyt loitolla. Monesti olemme satelliittikuvista seuranneet, kuinka Filippiineiltä tulevat myrskyt ovat lähestyneet uhkaavasti Nha Trangia, mutta sitten pysähtyneet tai muuttaneet suuntaa viime metreillä.

-Monipuolisuus. Nha Trangista löytyy todella paljon tekemistä. On huvipuistoa, museota, temppeleitä, kylpylöitä, kuumia lähteitä, yöelämää, maaseutua, ihania kahviloita ja vaikka ja mitä. Aika ei siis käy pitkäksi ja jos tutut kuviot alkaa kyllästyttämään, voi lähteä käymään vaikka uudessa skybarissa (niitä täällä riittää) tai tehdä päiväretken yhdelle useista saarista. 

Rakastan asua täällä ja hyviä puolia olisi vielä paljon lisää, mutta tässä ne tärkeimmät. Nguyenin iltavuoro loppuu pian, minkä jälkeen lähdemme herkuttelemaan merenelävillä lomani kunniaksi!

Näkymä tän aamun aamupalapöydästä

Temppeli meidän kodin lähellä olevalla kukkulalla

Nha Trang samaiselta kukkulalta kuvattuna

Kommentit

EllaGusGus

Ihanaa, että aloitit bloggaamisen Lilyssä! Haluammekin antaa sulle Liebster Awardin, joka on bloggaajalta toiselle kiertävä tunnustus uudelle blogille. Ohjeet palkinnon vastaanottamiseen löydät blogistamme: http://www.lily.fi/blogit/matkalla-kaiken-aikaa/viikon-blogi-liebster-award

Fiia (Ei varmistettu) http://fiiaelina.blogspot.com.au/

Mielenkiintoinen postaus ja kivoja kuvia! Sun blogia on kyllä pakko jäädä seurailemaan, sillä Vietnam on luultavasti yksi kohteista mun matkalla kohti kotia Aasian läpi tänä vuonna :)

http://fiiaelina.blogspot.com.au/

Hei ja kiitos kovasti! Tervetuloa Nha Trangiin, jos Vietnamin matka toteutuu! Oonkin sun blogia lukenut jo jonkun aikaa ja uusimmassa postauksessa on sulle tunnustus! http://www.lily.fi/blogit/linda-asuu-vietnamissa/liebster-award-vietnamilainen-musiikkivideo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.