Ladataan...

 

Safarin jälkeen hurautimme rantaan ja valmistauduimme näkemään kun savannin eläimet tulevat ravitsemaan aamupäivän janoaan. Veneeseen mahtui hyvin seitsemän henkilöä ja kuski. Kaikkien ihmeeksi tarjolla oli myös pelastusliivit, ne eivät kuitenkaan paljoa lohduttanut sillä veteen pudotessaa uimataitoa suurempi uhka olisi nälkäiset krokotiilit. 

Maisemat olivat häikäisevän upeita ja kuvissa näkyvien eläimien lisäksi bongailimme upeita lintuja, krokotiilejä ja liskoja!

 

 

Kuvassa biisonit ottamassa aurinkoa kesäisenä päivänä.

 

 

Tämä norsu oli erityisen sydäntäsärkevä: salametsästäjät  olivat koittaneet tappaa elefanttia sen norsunluu-hampaiden takia. Tämän vuoksi yksi jaloista oli ihan turvonnut eikä elefantti voinut laskea sille painoaan. Norsuja edelleen salametsästetään paljon, vaikka ne ovat täällä hyvin suojeltuja. 

Eniten veneajelulla bongasimmekin norsuja ja hippoja, niiden touhuja katsellessa olisi voinut kulua vaikka koko päivä!

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Toinen lomapäivä lähti käyntiin ehkä yksistä elämäni unohtumahtomista kokemuksista: eläinsafarista! Heräsimme ihanasta hotellista, jossa kuulemma ympärillä hipot pyörivät pimeän aikaan. Kyllä, meille kerrottiin monesti kuinka vaarallisia he voivat olla, sekä emme tietenkään voinut kulkea ilman saattajaa pimeällä. Valitettavasti emme yhteenkään törmänneet, mutta olimme hyvin varustautuneet otsalampuilla (hipot pelkää valoa). Aamupalan jälkeen lähdimme kohti Elizabeth National Parkkia, sillä paras aika eläinten bongailuun on aamu. Olimme vuokranneet mahtavan safari-auton, jossa oli isot ikkunat ja kattoalusta jonka sai nostettua pystyyn. Istuimme pääasiassa auton katolla (vaikka se oli hieman riskialtista, sekä kivuliasta) ja katsoimme upeinta savanni-maisemaa. 

Näimme kaikki toivomamme eläimet, lukuunottamatta leopardia, mikä onkin hyvin harvinainen bongata. Leijonat, villisiat, apinoita, elefantit, Ugandan kobet ja jopa epätavallisesti valoisalla ajalla tiellä liikkuvan hipon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...

Lomaviikko alkoi parin päivän rentoilulla red chillissä, mutta tiistaina alkoi armoton Ugandan kiertely. Heräsimme tiistaiaamuna aamuyöstä ja hyppäsimme makian safariauton kyytiin (joka tietenkin oli myöhässä) ja lähdimme kohti Etelä-Ugandaa. Kuuden tunnin ajelun jälkeen saavuimme kohteeseen: simpanssimetsään. Saimme oppaan joka raivasi meidän joukkion läpi tiheän ja vaikeakulkuisen metsän, kunnes löysimme heidät: simpanssit. Olihan se mahtava tunne kun on luonnon keskellä ja apinoiden kiljuntaa kaikuu joka suunnasta. Simpanssit viihtyivät paljon puissa, joten ihailimme niiden puuhia kiikareiden kautta. Päivän päätteeksi ajoimme väsyneinä mutta onnellisina majapaikkaamme safarille kohtaamaan uusia eläimiä.

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages