Ladataan...
Lotteriet

Haudihou! Pitkästä aikaa! Meillä aloitetaan maanantaina päivähoito ja sitä ollaan nyt treenattu tässä muutama viikko. Elämme siis jänniä aikoja. Olen ollut myös aivan jäätävän väsynyt, enkä ole mitenkään jaksanut raahautua blogin pariin. Elämä on...

Nyt kuitenkin edessä päräyttävä raportti eilisiltä Samppanjamarkkinoilta Korjaamolta.

Ensinnäkin, sairaan kiva idea tapahtumalle. Paikalla on parhaimmat samppanjatalot esittelemässä tuotteitaan ja markkinaväki saa juomalipukkeilla ostaa haluamiaan maistiaisia. Tosi kivaa! Pääsee siis maistamaan kaikkia supertyyriitä samppiksia, joutumatta kuitenkaan ostamaan koko kallista pulloa. Briljanttia!

Mun ehdoton lemppari oli tämä. Nicolas Feuillatte. Ei muuten harmaintakaan hajua, miten tuo nimi lausutaan. Ehkä voisin alkaa kutsumaan sitä Nikeksi. Nikke Champange. Huomattavasti helpompaa ;)

Suosikiksi kyseinen brändi valikoitui tietysti maun puolesta, mutta myös siksi, että kyseisen ständin esittelijä oli aivan loistava. Hiukkasen omistautunut samppanjatuntemukselle. Tiesittekö muuten, että tää Nicolas Feuillatte on Ranskan myydyin samppanja? Minä en.

Ykköslemppari noista kaikista oli tuo vihreä planssinen Grand Cru Chardonnay Vintage. Aivan sika hyvää! Itse tykkään, että samppanjassa, kuten kaikessa muussakin, pitää olla kunnolla makua. Ja tuossa on. Jotenkin käsittämättömän usein ne kaikista megolomaanisimman kalleimmat samppanjat on jotenkin mauttomia. Tässä ei ollut kyseistä ongelmaa.

Rehevä (hehhehe, en oikeesti osaa noita termejä) maku saattaa ehkä johtua siitä, että herkkua on kypsytelty vähintään kuusi vuotta. Aika pitkäjänteistä touhua tuo samppanjan valmistus, ei ehkä riittäisi mun hermot. Ja voisin alkoholisoitua vahingossa pahasti.

Katselin, että herkkuputelia löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta. Hinta oli hitusen päälle 50e. Ei siis edes mikää pahimmista pahin hinta.

Toi sinietikettinen Brut Reserve oli kanssa hyvää!

Tää oli niiden hienoin tuote. Pullostakin voineen ehkä päätellä. Mun epähienostuneella makuaistilla tämä oli ihan mukiinmenevää, mutta en saanut mitään räjäyttävää makuelämystä kuitenkaan. Mutta tosiaan, en ole ammattilainen, enkä osaa arvostaa hienoja nyansseja. Sellaisille kulinaristijuojille varmaan ihan loistava tuote.

Superantikliimaksi oli tuo miekalla avaaminen. En ollut aiemmin nähnyt kyseistä toimitusta ja ajattelin, että se olisi jotenkin näyttävämpää. No ei ollut. En edes huomannut että kaula irtosi. Plääh. Olisin kaivannut vähintäänkin pyrotekniikkaa tuon avaamisen tueksi :)

Ja siinä hän on! Sivistyneesti nauttimassa Samppanjamarkkinoiden antimista. Vieläkö ihmettelette, miksei Ranskan suosituimman samppanjatalon lippulaivatuote ollutkaan tästä naisesta se paras? Ette varmaan. Moukka mikä moukka!

Täytyy ylistää myös Hodari & Hummeria. Vedin jonkun curryhodarin, jossa oli retiisiä ja persikkaa. Tajuttoman namia. En ole vielä koskaan käynyt itse ravintolassa, mutta tuon maistelun jälkeen on ihan pakko mennä.

Ja jos sulla ei oo mitään erikoista tekemistä tänään, ni vielä kerkeät Korjaamon markkinoille. Kahdeksaan asti samppis virtaa villinä :) Mene oikesti, jos vähänkään kiinnostaa. Kiva tapahtuma!

Share

Ladataan...
Lotteriet

Loput aakkoset, olkaa hyvä!

P niin kuin pituus

Olen aika pitkä. 172 cm. En siis todellakaan mikään hujoppi, mutta ihan ”ylettyvä”. Tykkään pituudestani. Todella monet ystäväni ovat ihan minejä. Sellaisia, joille pitää ojentaa juomalasit ylähyllyltä. Se on niin hassua. Haluan olla ihan omatoiminen. Ja älkää käsittäkö väärin, ojennan lasin mielelläni. Haluan vain itse ylettyä siihen.

Q niin kuin queen

Olen monarkian suuri ystävä. Lähimpänä sydäntä tietenkin Ruotsin siniveriset, mutta Tanskan Mary on myös jotain aivan ihanaa. Tykkäsin tietenkin mielettömästi Dianasta ja itkin, kun hän kuoli. Olin vain kymmenen, mutta muistan silti pikku-Harryn kävelemässä äitinsä arkun perässä. Se kosketti. Ja koskettaa yhä. Kate on tuonut brittien tylsähköön kuningashuoneeseen taas hohtoa. Ihan nainen hänkin.

R niin kuin Riesling

Pidän viineistä. Paljon. Erityisesti punaisesta. Valkoviiniin suhteeni on ollut vähän oikukas. Nykyään kuitenkin olen muuttunut valkkarimyönteisemmäksi lähinnä reislingin takia. Se on hyvää. Ei ollenkaan sellaista vatsahapoilta maistuvaa, kuten monet muut valkoviinit.

S niin kuin Sheba

Sheba on kissani. Olin seitsemänvuotias, kun Sheban äiti löytökissa Miiru synnytti kuusi pientä kissanpentua isäni vaatelaatikkoon landellamme Sipoossa. Sheba oli pennuista ainut harmaa ja se jäi meille äitinsä kanssa asumaan. Nykyään Sheba asustaa vanhempieni kotona. Aika on jättänyt Miirusta jo vuosia sitten, mutta Sheba-neiti vielä jaksaa. Hän täyttää tänä keväänä 24 vuotta. Se on pitkä aika ihmisenkin elämässä – kissan elämässä varmasti ikuisuus.

T niin kuin Tammelin

Sukuniemeni. En vaihda ikinä. Se on minun nimeni ja sillä selvä. Se on osa identiteettiäni ja siitä en luovu. Lapsemme kantaa isänsä sukunimeä. Se aiheuttaa välillä ihmetystä virallisissa tahoissa. Minulta on esimerkiksi kysytty Benin lääkärissä, että kuka olen ja mikä on suhteeni Beniin? NO IHAN VAAN ÄITI. Ehkä tämä nimiasia ei ole vielä pääsyt ihan 2010-luvulle.

U niin kuin uni

Olen aina nukkunut paljon. Nukkuisin mieluiten yhdeksän tunnin yöunia. Se määrä tuntuu riittävältä. Nyt lapsen kanssa siitä saa vain unelmoida. Nukkuisin myös päiväunia tosi mielelläni. Suurin lapsen tuoma elämänmuutos onkin ehkä ollut se, etten saa enää nukkua silloin, kun haluan. Se on minulle iso juttu.

V niin kuin värit

Ja vaatteet. Rakastan kumpaakin. Keväisin käytän aina todella värikkäitä vaatteita. Syksyllä värimaailma muuttuu hillitymmäksi. Olen mielestäni melko taitava värien kanssa. Hyvä yhdistelemään niitä, ja rohkea värien käyttäjä. Suomalaiset käyttävät mielestäni aivan liikaa mustaa.

W niin kuin work

Olen todella työorientoitunut ihminen. Haluan tehdä työni hyvin. Ja haluan myös edetä urallani. Olen viime aikoina miettinyt, mitä haluan tehdä ”isona”. Mainosmaailmakin kiinnostaisi. Tai päätoimittajuus jossakin oman näköisessäni aviisissa. Nyt on kuitenkin vielä aika hankkia kokemusta noita unelmia varten.

X niin kuin Missä X

En pidä salmiakista. Sekin on yksi näistä vammoistani. Sitäkin saa aina perustella, kun valtaväestö puputtaa salmiakkia kuin leipää. Ainut poikkeus tähän salmiakkiasiaan tapahtui, kun tulin raskaaksi. Yhtäkkiä salmiakki maistui ihan ookoolta. Syytän hormoneja. Hulluuskohtausta. Jotakin sellaista. Onneksi normaaliin elämään ja salmiakkivihaan on kuitenkin palattu jo takaisin.

Y niin kuin yrittäjä

Kaikki työssäni liittyy noihin ahkeriin itsensä työllistäjiin. Melko epähomogeeninen joukko, mikä tekee työstäni välillä vähän haastavaa. Miten tavoittaa samalla viestillä punavuorelainen hispter-yrittäjä ja Pihtiputaan perukoilla konepajaa pyörittävä maalaispoika?

Z niin kuin zebra

Pidän eläinkuoseista. Olen ehkä mummo, mutta olkoon sitten niin. Leokorkkarit ovat melkein siisteintä, mitä tiedän. Myös huiveja ja muita asusteita löytyy eläinkuosissa. Niin hullu en kuitenkaan ole, että olisin siirtynyt eläinprinttiin isoissa pinnoissa. Odotellaan muutama vuosi.

Å niin kuin Åbo

Vaikka julistin, etten voisi asua Suomessa muualla kuin Helsingissä niin Turku tekee sääntöön pienen poikkeuksen. Voisin haluta sieltä kesämökin. Olemme mieheni kanssa haaveilleet kovasti kesämökistä. Kummallakaan ei nyt ole sellaista, vaikka aiemmin on ollut. Kesäisin ilmeisesti äitini puolen maalaisgeenit heräävät minussa eloon ja haluan vetäytyä maaseudun rauhaan. Ja tämä rauha ei siis todellakaan tarkoita sähköttömyyttä tai ulkohuussia.

Ä niin kuin Äidinkieli

Sanat muodostavat lauseet, ja lauseet muodostavat tarinan. Tarinat taas muodostavat elantoni. Joku päivä haluan vielä kirjoittaa kirjan. Romaanin. Ehkä merestä ja ihmiskohtaloista. Rakastan kirjoittaa sossujuttuja (itse keksimäni termi ihmisten elämäkohtaloista kertovalle jutulle, joita meillä taloustoimituksessa kirjoitetaan riipaisevan vähän.).

Ö niin kuin öylätti

En ole yhtään uskovainen. Tietoni uskonnosta ja sen historiasta ovat hävettävän heikot. Vaikka en usko tuohon hauskasti kirjoitettuun tarinaan, uskon johonkin muuhun. Ehkä karmaan. Pahat teot kostautuvat joskus. Aukoton ei karmasääntöni kuitenkaan ole, sillä hyvinvoivia kusipäitä viilettää tuolla turuilla ja toreilla valitettavan paljon. Ehkä karma ei vain ole saanut heitä vielä kiinni.

Kiitti ja heippa!

 

 

 

Share

Ladataan...
Lotteriet

Jaoin vähän aikaa sitten joitakin kampaustutoriaaleja YouTubesta. Nyt löysin maailman suloisimman kanavan: Cute Girls Hairstyles.

Erityisesti kaikki te pienten tyttöjen äidit, teidän on pakko testata noita. Voi kumpa joku tekisi mullekin tollasen rusetin!

Tai tän:

Mielettömän suloisia!

Huomenna lisää aakkosia, I promise!

Share

Pages