arvokas ja tyylikäs seurahuone – perinteikäs vappulounas le havressa

Sunday Blondie

Vappu tuli ja meni, mutta kesäiset säät ovat tulleet jäädäkseen. Säätiedotteet lupailevat tuleville viikoille ainoastaan auringonpaistetta parhaimmillaan +18 astetta, jippii! Parveke-, terassi- ja piknik-kelit ovat virallisesti alkaneet!

Sunnuntaina juhlistimme vappua kaveriporukalla tyylikkäissä puitteissa legendaarisen Seurahuoneen Brasserie Le Havressa. Valtavat kristallikruunut, korkeat ikkunat, vanhaa aikaa henkivä koristeellinen sisustus ja yltiöystävällinen palvelu loivat oivalliset puitteet juhlavalle lounashetkelle.

Le Havren vappumenu oli varsin perinteinen, joskin varsin maukas. Alkuruokapöydästä löytyi runsaasti erilaisia kalaruokia (graavilohta, savustettua lohta, sillejä), katkarapuja, vihreää salaattia, juuressalaattia, terriinejä, muutamia liharuokia, munakokkelia, tilliperunoita sekä rapeita leipiä. Pääruoat tarjoiltiin pöytiin, vaihtoehtoina haudutettu kuha kera parsan ja kukkakaalipyreen, härän marmorifilee perunafondantin kanssa sekä kasviscannellonit. Jälkiruoat haettiin jälleen noutopöydästä, jolle oli katettu muutamia juustoja, minimunkkeja, simaa, jogurtti-pannacottaa, suklaaterriiniä, marjamoussea sekä vappukakkua. Huh! Ähky oli taattu.

Yritin hillitä itseni alkuruokapöydässä, sillä halusin säästää tilaa pääruoallekin. Niinpä päädyin maistelemaan sinappisilliä, graavilohta, juuressalaattia sekä maalaispatonkia, jotka kaikki maistuivat erinomaisilta. Ruoka oli ihanan tuoretta, raikasta ja laadukasta. Erityispisteet lämpimästä leivästä!

Pääruoka, valitsemani kuha-annos, sen sijaan oli hienoinen pettymys mauttomuutensa vuoksi. Koska kuha on itsessään melko mauton kala, kaipaa se kylkeensä jotakin säväyttävää – esimerkiksi sitruunaa. Kukkakaalipyree hautautui valkoviini-voikastikkeeseen, jota oli annosteltu lautaselle turhankin reilulla kädellä. Myös häränfileen kanssa tarjoiltu kastike oli kuulemma liian mautonta.

Jälkiruokapöydän supersuklainen terriini kuitenkin korjasi pääruoan jättämän aukon. Myös mehevä vappukakku maistui, vaikken yleensä kakuista välitäkään. Lisäksi otin lautaselleni briejuustoa sekä viikunahilloa, jotka kuitenkin jäivät syömättä hillokkeen voimakkaan minttuisuuden vuoksi.

All in all, Le Havre tarjoaa maistuvaa ja kohtuuhintaista ruokaa (vappumenun hinta oli 49,50 euroa henkilöltä). Tämä sekä miellyttävä miljöö ja ystävällinen palvelu tekevätkin ravintolasta perusvarman valinnan onnistuneelle juhlalounaalle.

Omasta mielestäni parasta oli kuitenkin lopulta hauskojen ystävien seura – se kun tekee lounaasta kuin lounaasta erinomaisen. Kiitos siis teille ihanaisille, joiden kanssa saimme juhlistaa eilen vappua! Yhteisestä vappulounaasta on tehtävä perinne. ♡♡♡

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Yesterday we celebrated May Day with some of our dear friends in legendary Brasserie Le Havre. The starters were especially great, consisting mainly of different kind of fish. Everything was fresh and delicious, and I loved especially their warm, home made bread! The main course was selected from the menu, and we went for pike perch and fillet of beef. I myself had pike perch, which was a little dissapoinment because of its lack of great taste. Luckily the dessert table improved the situation with its delicious chocolate terrine. All in all, Le Havre offers tasty and reasonably priced food (the price for May Day's menu was 49,50e). This, as well as pleasant atmosphere and friendly service make the restaurant a great choice for an succesfull lunch celebration. Though in my opinion the best thing really was the company of wonderful friends – 'cause they always make every gatherings feel somehow special. So thanks to all of you lovelies, who made our Sunday fun day! ♡♡♡

Share

Kommentoi